'Se schimba ceva in momentul cand decizi ca ai gasit o persoana in fata careia esti gata sa dezvalui parti din sufletul tau.' - Anais Nin.

Anaïs Nin (1903-1977) este o personlaitate cunoscuta si influenta, a secolului XX. Este privita ca una dintre cele mai insemnate scriitoare, Anais Nin capatand o faima intrenationala datorita jurnalelor ei care pot fi o metafora despre drumul unei femei catre auto-descoperire. Jurnalele lui Anais Nin sunt o meditatie cu privire la cultura, natura oamenilor, literatura si sensul vietii. Iata ce scria Anais Nin despre intimidate:

Foto: Shutterstock.com; dragoste, iubire, cuplu

  • “Se schimba ceva in momentul cand decizi ca ai gasit o persoana in fata careia esti gata sa dezvalui parti din sufletul tau. Ceva iese in evidenta si face ca momentul sa devina unic. O claritate multidimensionala profunda semanand cu o gramajoara de praf de stele adunata cu grija. In acel moment soptesti “in sfarsit” iar ochii ti se umplu de lumina si spontaneitate. Si nu iti pasa daca inima o sa ti se topeasca sau o sa se farmiteze in acest proces pentru ca acest curaj spontan anuleaza frica si neincrederea ta. Traiesti pentru moment; pentru ca, pentru o secunda sau mai multe, esti dulce fortat/a sa te supui intimitatii neconditionate. Este un moment de rasplata psihologica care izbeste toate disciplinarile autoimpuse si fondate pe teroare. Este tot ceea ce ai nevoie”. – Anais Nin

Ce este intimitatea?
Din perspectiva psihologica…

Intimitatea este acea magie dintre oameni, pe care arareori avem sansa de a o experimenta, dar care ne transforma vietile in mod radical. Intimitatea este idealul, dar nu un ideal intangibil. Este frumusetea comunicarii si magia interactiunii.

Foto homepage: Shutterstock.com; dragoste, intimitate, cuplu, iubire


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri