26 Mai 2014 publicat în Lifestyle 25 share-uri

Citeste o conversatie fascinanta care a avut loc in cadrul unei conferinte interreligioase intre Dalai Lama si Leonardo Boff, un teolog si autor brazilian!

Teologul brazilian Leonardo Boff reproduce o conversatie pe care a avut-o cu Dalai Lama, cu ocazia unei mese rotunde:

Cea mai buna religie. Dialogul dintre Dalai Lama si Leonardo Boff


Foto: Simboluri religioase, Shutterstock

Intr-o discutie pe care am avut-o cu Dalai Lama despre religie si libertate, l-am intrebat pe acesta oarecum malitios, dar totodata curios: “Sfintia voastra, care dintre religii considerati ca este cea mai buna?

Credeam ca va raspunde “budismul tibetan” sau “religiile orientale, care sunt mult mai vechi decat crestinismul”…

Dalai Lama a facut insa o scurta pauza, a zambit si m-a privit drept in ochi… ceea ce m-a surprins deoarece ironia din intrebarea mea putea fi sesizata cu usurinta.

“Cea mai buna religie este cea care te apropie cel mai mult de Dumnezeu. Este cea care te face o persoana mai buna”, a raspuns.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Pentru a scapa de stanjeneala si incurcatura in care m-a pus acest raspuns intelept, l-am intrebat iarasi: “Si ce anume ne face sa fim mai buni?”

El a raspuns:

“Orice te face sa nu fii indiferent la suferinta aproapelui

Orice te face mai simtitor,

mai detasat,

mai iubitor,

mai uman,

mai responsabil,

mai corect si cinstit.

Religia care iti va oferi tie toate acestea este cea mai buna religie”.

Am tacut pentru un moment, minunandu-ma si gandindu-ma si astazi la raspunsul sau intelept, de necontestat.

A continuat: “Prietene, nu ma intereseaza de ce religie esti sau daca esti o persoana religioasa sau nu. “Ceea ce este cu adevarat important pentru mine este felul in care te porti cu semenii tai, cu familia ta, cum te porti la munca, in comunitatea ta, in fata lumii.

Aminteste-ti, universul este ecoul actiunilor si al gandurilor tale.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Legea actiunii si a reactiunii nu se refera exclusiv la fizica, ci se aplica si in relatiile umane. Daca faci bine in jurul tau, ti se va raspunde cu bunatate. Daca faci rau, o sa primesti rau.

“Ceea ce ne spuneau bunicii nostri este purul adevarat. Vei primi intotdeauna ceea ce le doresti celorlalti. A fi fericit nu tine de destin, ci este o chestiune de optiuni”.

In final, a adaugat:

Ia seama la Gandurile tale caci vor deveni Cuvinte.

Ia seama la Cuvintele tale caci vor deveni Actiuni.

Ia seama la Actiunile tale caci vor deveni Obiceiuri.

Ia seama la Obiceiurile tale caci iti vor forma Caracterul.

Iar Destinul tau va fi Viata ta.

…si…

Nu exista o religie mai mare decat ADEVARUL.”

NOTA! Acest dialog circula pe internet sub diverse formule, insa noi l-am gasit sub forma unui video intitulat “Religia ta nu este importanta”. Este o conversatie fascinanta (si fictionala, spunem noi) care a cucerit intreg internetul. Chiar daca se subintelege ca dialogul si concluziile ii apartin lui Leonardo Boff, textul apartine de fapt culturii populare, incadrandu-se in randul acelor opere carora li se atribuie in mod eronat un autor celebru, altul decat cel care l-a scris. Autorul acestui text este de fapt anonim.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi

Foto homepage: Religie, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri