28 Mai 2014 publicat în Lifestyle 26 share-uri

Academia 1,61 este un proiect care ne-a atras atentia in mod deosebit. Academia 1,61 iti propune experiente iesite din comun care te vor imbogati si te vor dinamiza. Ceea ce este interesant in legatura cu programele de sport si aventura ale Academiei 1,61 este ca acestea sunt dedicate unui public larg, copii, tineri, parinti si copii – oricine considera ca a evolua si a te bucura de frumusete sunt principii de viata.

Echipa din spatele Academiei 1,61 este formata din Andrei si Ioana Samoil, ajutati de Anca Roca, trei prieteni ce impartasesc aceleasi pasiuni pentru munte, pentru aventura si pentru frumos, cu o perpetua preocupare pentru dezvoltare personala. Impreuna, vor sa schimbe lumea si sa isi aduca o contributie la formarea mintilor celor tineri si curajosi.

Noi organizam tabere, excursii si activitati altfel, cu poveste, cu morala, incurajand participantii sa isi traga singuri concluziile si sa invete prin experientele avute impreuna cu noi. Indiferent daca este vorba de tabere de supravietuire, excursii la schi, cursuri SCUBA sau tabere de creatie, incercam sa facem un program cat mai interesant, care sa le dezvolte participantilor inteligenta cognitiva, emotionala si sociala.
Astfel, suntem “academie” pentru ca suntem destinati doar celor care vor sa se perfectioneze, sa invete mai mult decat minimum necesar, celor care sunt insetati de cunoastere si experiente inedite.
I-am luat un interviu lui Andrei Samoil, pentru a afla mai multe depre acest proiect inedit:
 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo.ro: Cum definesti tu cuvantul “Aventura”?

Andrei Samoil: Definitia oficiala se refera la o actiune riscanta sau primejdioasa, dar eu inteleg notiunea ca referindu-se la o experienta iesita din comun, care ne provoaca si ne scoate din sfera noastra de confort, o experienta memorabila care va ajunge sa faca parte din noi si la care ne vom gandi mult timp dupa ce s-a incheiat.

Garbo.ro: Intr-o lume tot mai tehnologizata, tot mai alerta si mai urbana, cand orasul pare o jungla si este el insusi o provocare… de ce am opta pentru dezvoltarea personala prin “turismul de Aventura”?
 

Andrei Samoil: Primesc intrebarea asta tot mai des. Raspunsul simplu ar vorbi despre un fel de intoarcere la radacini, la origini. De obicei primesc aceasta intrebare de la cei care ajung sa fie foarte ancorati in viata lor din oras si, implicit, in sfera lor de confort.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Plecand de la premisa ca dezvoltarea personala are loc doar atunci cand suntem provocati si suntem scosi din sfera noastra de confort, cred ca este o relatie de directa proportionalitate intre masura in care iesim din mediul nostru familiar si dezvoltarea personala pe care o avem in urma acestei experiente. Altfel spus, cu cat aventura este mai socanta, cu atat crestem mai mult. Astfel, cred ca oricat de provocatoare ar fi “jungla urbana” este un mediu cu care ne-am obisnuit, in timp ce iesirea in salbaticie, intr-un mediu complet nou ne-ar pune in fata unei provocari mult mai mari, lasandu-ne singuri, doar noi cu noi insine, generand o crestere mult mai mare a increderii si o constientizare a faptului ca suntem autonomi si nu suntem nevoiti sa depindem de nimeni.

Garbo.ro: Cand s-a nascut ideea de a infiinta Academia 1,61? De ce ai ales aceasta denumire?
 

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Andrei Samoil: Ideea a aparut undeva pe la sfarsitul anului 2012 cand am remarcat un interes foarte mare a unui grup de adoloscenti pentru tabere montane si de supravietuire. Atunci, am venit cu ideea de a crea un brand pe care sa il popularizam si sub care sa organizam astfel de excursii si activitati, dar altfel. Nu doream sa infiintam o companie de turism si nici acum nu tintim asta. Ideea era sa punem bazele unui program de educatie non-formala implementata prin activitati de aventura. Astfel, in anul 2013 am organizat tabere de schi, de supravietuire, de biciclete, scuba-diving, alpinism, TSA, speologie, fotografie, precum si activitati pentru familii, toate acestea cu un cadru imaginar, cu o poveste (de fiecare data alta) si cu morala. Tangential programelor specifice fiecarui eveniment, participantii nostri invata notiuni de etica, de argumentatie, de organizare, de estetica si compozitie, invata cum sa se ajute intre ei, cum sa fie liderii unei echipe mici, cum sa-si puna mintea la contributie si cum sa devina autonomi si siguri pe ei.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Denumirea are si ea povestea ei. Suntem “academie” pentru ca suntem un proiect educational si suntem “1,61” pentru ca acesta este numarul lui Fibonacci sau “proportia de aur”. Acest numar sub forma proportiei sale se regaseste foarte des in natura, drept pentru care am invatat sa il asociem cu ceea ce este frumos si armonios. Renascentistii il numeau “esenta frumusetii”. Noi credem ca in oricine exista aceasta proportie de aur si nu tine decat de noi sa incercam sa o descoperim si sa o scoatem la iveala.
 

Garbo.ro: Cui se adreseaza programele voastre? Care este “publicul tinta”?

Andrei Samoil: Majoritatea programelor noastre se adreseaza tinerilor (copii si adolescenti) dar aceasta nu este o regula. Evident, tinerii sunt mult mai sensibili la programele educationale (chiar si cele non-formale) pentru ca sunt in formare, dar foarte des vin si adulti sa invete prin joaca alaturi de noi, in excursii si evenimente destinate exclusiv lor.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Foto fr si main: By Dudarev Mikhail /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri