6 Martie 2024 publicat în Frumusete 4 share-uri

O piele frumoasă are nevoie de o atenție specială și de o îngrijire adecvată, dar și de produse de calitate, care să ofere tenului luminozitate și hidratare. Cum le alegi astfel încât să obții rezultatul dorit? Află din textul de mai jos.

Paleta de produse pentru îngrijirea tenului este extrem de variată și de ofertantă. Tocmai de aceea, uneori, poate fi dificil să faci alegerea potrivită pentru tipul tău de ten. Designul atrăgător și ingredientele promițătoare te pot „ispiti” la tot pasul și nu întotdeauna rezultatele sunt cele dorite. Acesta este și motivul pentru care ai putea avea nevoie de câteva sfaturi în ceea ce privește alegerea produselor de îngrijire.

Alege produsele potrivite tipului tău de ten

Înainte de a face orice fel de alegere, trebuie să știi ce tip de ten ai. Abia după ce te-ai asigurat că deții această informație, poți începe să cauți produsele necesare. Acest aspect este foarte important, dacă vrei să ai un ten sănătos, curat și hidratat. Spre exemplu, dacă ai tenul uscat, caută produse care oferă hidratare profundă. Dacă ai ten gras, alege produse care controlează producția de sebum și care au proprietăți matifiante. Pentru un ten mixt, ai nevoie de produse care să ofere un echilibru între hidratare și controlul sebumului. În ceea ce privește tenul sensibil, ai nevoie de produse hipoalergenice și fără parfum.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Ține cont de anotimpul în care folosești produsele

Nevoile pielii tale se pot modifica, odată cu schimbarea anotimpurilor. În lunile de iarnă, s-ar putea să simți nevoia de o hidratare mai intensă, în timp ce, în lunile de vară, trebuie să pui accent pe produsele ce conțin SPF, dar și pe cele care controlează mai bine sebumul. Totodată, în lunile de iarnă, poți folosi un exfoliant pentru fata mai puternic, produs ce nu este prea indicat în lunile călduroase. Așadar, ar fi bine să ții cont și de acest aspect, în momentul în care vrei să achiziționezi produse pentru ten.

Verifică ingredientele

Un alt aspect la fel de important este și conținutul produselor. Cu alte cuvinte, ar fi important să te familiarizezi cu ingredientele din produsele de îngrijire a tenului. Ar fi indicat să eviți ingrediente precum parabenii, sulfatii și alcoolul, care pot irita sau pot usca excesiv tenul. Caută ingrediente benefice, precum acidul hialuronic, pentru hidratare, retinolul, pentru efecte anti-îmbătrânire, și niacinamida, pentru echilibrarea tonului pielii și reducerea roșeții.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Alege produse testate și verificate

Optează pentru produse care au fost testate dermatologic și care sunt sigure pentru utilizare. Este important să alegi produse de la branduri de încredere, care au un istoric dovedit de furnizare a produselor de calitate. Produsele verificate și testate sunt mai puțin susceptibile să provoace reacții adverse și oferă o mai mare siguranță a calității. În cazul tenului, funcționează foarte bine îndemnul mai puțin și mai calitativ, decât mai mult și îndoielnic. Tocmai de aceea, alege numai produse testate și verificate, chiar dacă pot fi ușor mai scumpe. Pentru o rutină sănătoasă și corectă, nu ai nevoie de foarte multe produse. Îți trebuie unul pentru curățare, pentru hidratare și unul pentru eventualele probleme cu care te confrunți. Așadar, investiția va merita.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Ține cont de recomandări

Recenziile și recomandările pot fi resurse valoroase, atunci când alegi produse de îngrijire a tenului. Informațiile de la alți utilizatori, bloggeri de frumusețe și, neapărat, de la dermatologi îți pot fi de mare ajutor. Cu toate acestea, ține minte că fiecare persoană este unică, așa că ceea ce funcționează pentru cineva s-ar putea să nu fie potrivit pentru tine. Ideal ar fi să te consulți cu un medic dermatolog și să urmezi sfaturile lui.

Iată, așadar, care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont, în momentul în care alegi produsele pentru îngrijirea tenului.

Sursă foto: freepik.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri