22 Aprilie 2024 publicat în Frumusete 14 share-uri

Produsele pentru îngrijire personală și machiaj sunt numeroase, adaptate tipologiei pielii și cu tehnologii inovatoare care să rezolve probleme diverse. Eficiența produselor este în continuă creștere, la fel cum evoluează și calitatea, tehnicile de aplicare sau modul în care aceste produse se raportează la mediul înconjurător.

Un produs de calitate și care să-și facă treaba excelent poate să aibă și un mic ajutor din partea unor produse conexe, care să accentueze efectul sau a unor accesorii care să ofere un aspect și mai bun. Aceste mici detalii sunt de regulă subapreciate, dar dacă le ai în vedere, vei vedea diferențele pe termen lung. Iată doar câteva categorii:

Creme

Varietatea atât de mare a produselor ne dă uneori bătăi de cap, deoarece ni se pare că rutina devine prea aglomerată și avem tendința să eliminăm câteva etape. Totuși, indiferent la care regiune a corpului ne-am referi, cel mai indicat ar fi să nu uităm de cremele atât de necesare și eficiente. De la creme pentru maini uscate la creme pentru ten cu efect pe timpul nopții sau de zi și cu SPF inclus, aceste produse ar fi bine să nu lipsească din rutină.

Texturile, aromele diferite, dar și ingredientele din ce în ce mai naturale fac din simplele creme de acum mulți ani un aliat clar al produselor de make-up, pentru care rezolvă anumite probleme, pregătind practic terenul pentru un look sclipitor.

Măști tip șervețel

Îți propunem un scenariu simplu și o rezolvare pe măsură. Vii acasă după o zi aglomerată, dar extrem de productivă, te-ai demachiat și ți se pare că mai lipsește ceva pe partea de îngrijire, dar nici nu vrei să depui efort pentru un ritual de îngrijire complet. Soluția este simplă și apărută ceva mai recent pe piață: măștile șervețel.

Genul acesta de produse de unică folosință au un impact major în doar câteva minute. Sunt folosite, în general, pentru ten și rezolvă pentru o perioadă de timp mai multe probleme, de la hidratare și până la excesul de sebum, în funcție de specificul fiecăreia. Urmează instrucțiunile de pe ambalaj, alege ce ți se potrivește și folosește-le doar câteva minute, pentru că vor avea cu siguranță efect!

Pensule și aplicatoare

De cele mai multe ori, când vine vorba de îngrijire personală, nu acordăm prea mare atenție și accesoriilor care să ne ajute la aplicarea produselor. Dacă, atunci când vine vorba de duș sau baie, cu toții avem un burete de baie, o mănușă, o perie pentru masaj sau pile speciale pentru tălpi, când vine vorba de machiaj, aplicatoarele nu prezintă atât de mult interes.

O modalitate simplă de a alege cum să folosești pensulele este să te inspiri din modul de lucru al make-up artiștilor. Ei se bazează atât pe respectarea unor norme de igienă, cât și pe eficiență, iar aceste principii ar trebui aplicate și când te machiezi acasă. Dacă te gândești la restul de produs care rămâne pe burete sau în pensule, realitatea este că acea cantitate este foarte mică, deci nu există risipă. Concret, dacă profesioniștii folosesc astfel de accesorii, noi de ce nu am face același lucru?

Organizatoarele pentru cosmetice

Capitolul depozitare are un efect major asupra organizării generale din cosmeticele tale. Cel mai probabil ai mai multe decât te-ai fi gândit, dar cum toate sunt necesare la un moment dat, cel mai bine este să găsești o variantă de depozitare care este ușoară pentru tine. Organizatoarele, din diferite materiale (de cele mai multe ori plastic), sunt extrem de convenabile pentru că îți oferă opțiunea de a aranja cosmeticele și, în același timp, de a face economie de spațiu, la propriu.

În plus, dacă îți place să organizezi lucrurile în funcție de mărimi, culori sau frecvența utilizării, aceste cutii/recipiente sunt perfecte. Pot fi curățate cu ușurință, ori de câte ori simți nevoia, și le poți rearanja sau schimba locul fără bătăi de cap. Nu uita ca o dată la ceva timp să verifici termenul de valabilitate al produselor, dacă ai mai multe, și nu ezita să arunci ce este ieșit din garanție. Poți așeza cosmeticele din organizator în așa fel încât să identifici exact ce se apropie de perioada de expirare.

În final, cel mai probabil ți-au mai venit în minte câteva accesorii pe care le-ai putea adăuga la lista noastră. Unele ar putea fi deja în sertarul de cosmetice, cu ambalajul intact. Alege să le folosești cu încredere, pentru efecte cu mult îmbunătățite în zona de beauty. Chiar dacă nu crezi că este oportun să treci la accesorii profesionale, chiar și cele de larg consum sunt de cele mai multe ori eficiente și nu fac rabat la calitate, indiferent că vorbim de accesorii sau produse cosmetice.

Sursa Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri