4 Martie 2021 publicat în Frumusete 60 share-uri

Atunci când cunoaștem o persoană nouă, îi strângem mâna în semn de salut. De aceea, se spune că o manichiură elegantă și o piele fină sunt întotdeauna o carte de vizită excelentă. Ce poți face pentru a le întreține cât mai mult timp? Iată, în continuare, câteva detalii:

Pune la punct trusa ta de manichiură

Dacă vrei să ai unghii frumoase și mâini îngrijite fără să depinzi în permanență de serviciile unui salon cosmetic, poți începe să îți creezi trusa ta. În ea este bine să se găsească următoarele: bețișoare din lemn pentru împingerea cuticulelor, o forfecuță foarte bună de cuticule (se recomandă numai în cazul în care cuticula agață sau este foarte uscată), o pilă excelentă, uleiul de cuticule, dizolvantul pentru îndepărtarea lacului și câteva nuanțe de lacuri colorate (roșu, nude etc.). De asemenea, nu uita de un top coat pentru un machiaj unghii rezistent. Acesta este asemănător lacului de unghii, doar că este îmbogățit cu o formulă ultraeficientă care menține unghiile sănătoase. Aplicat peste lacul de unghii, top coat-ul are uscare rapidă, protejează culoarea și prelungește rezistența manichiurii tale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Crema hidratantă nu trebuie să lipsească

În timpul sezonului rece, dar și atunci când mâinile intră în contact cu substanțele de curățare din dezinfectante, săpunuri sau detergenți, pielea are nevoie de și mai multă îngrijire. Alege o cremă ultra hidratantă, potrivită nevoilor tale, și aplic-o ori de câte ori îți simți pielea uscată, de exemplu, după fiecare spălare cu săpun. De asemnea, bea suficientă apă pentru a menține pielea catifelată și evită expunerea la condiții climatice extreme: ger, frig, vânt, soare puternic.

Alege un tratament pentru unghii eficient

La fel ca părul și pielea, unghiile pot avea diferite probleme. Mai des întâlnite sunt unghiile îngălbenite, casante, exfoliate sau unghiile cu pete albe. Fiecare afecțiune are la bază cel puțin o cauză. De exemplu, unghiile devin casante atunci când sunt deshidratate, în timp ce unghiile îngălbenite sunt un semn al aplicării lacurilor colorate fără o bază protectoare. Petele albe de pe unghii pot fi un rezultat al insuficienței renale sau hepatice, iar unghiile exfoliate pot fi un semn al lipsei de minerale sau proteine din corp. Pentru fiecare dintre aceste probleme, există recomandări și tratamente care te pot ajuta să diminuezi efectele neplăcute. Poți alege tratamente care au la bază keratina, vitamina A, vitamina E, uleiuri naturale speciale pentru a reda strălucirea și sănătatea unghiilor.

Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake!

Citește eticheta produselor

Înainte de a alege un lac colorat pentru unghii, citește eticheta produsului. Recomandat este să le alegi pe cele care conțin cât mai puține ingrediente toxice. Evită lacurile de unghii care au în procent mare substanțe precum: toluen, BDP, formaldehida, dibutilftalatul. Recomandat este să alegi produse de calitate. Chiar dacă vei investi mai mulți bani într-un articol de top, pe termen lung îți vei face un bine.

Fă-ți timp pentru îngrijire

Îngrijirea mâinilor și a unghiilor este o activitate necesară. Poate deveni plăcută, mai ales dacă optezi pentru produse specifice nevoilor tale. Nu este necesar să mergi în fiecare săptămână la salonul de cosmetică. Poți dedica timp îngrijirii mâinilor la tine acasă. Propune-ți ca la final de săptămână să îți răsfeți unghiile și pielea timp de 30-60 de minute. Folosește un scrub pe bază de ingrediente de origine naturală și o mască pentru mâini catifelate. Înainte și după aplicarea lor, masează palmele timp de cinci minute, apoi clătește-le cu apă călduță, fără săpun. Cosmetizează-ți unghiile, după preferințele tale, iar în final aplică o cremă hidratantă.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON Vrei să petreci Paștele în Grecia? Iată cele mai bune oferte

Sursă foto: De la Just dance /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri