8 Martie 2021 publicat în Frumusete 1 share-uri

Dacă există un produs pentru îngrijirea părului de care toată lumea vorbește, acela este cu siguranță șamponul nuanțator violet.

De temut pentru unele persoane deoarece este prea colorat, sau prea discret pentru altele, acest produs este cu siguranță unul dintre cele mai utile din câte există.

Funcționează cu adevărat? Află tot ce trebuie să știi despre acesta de la hairstiliștii Wella Professionals:

La ce folosește un șampon nuanțator violet

De la șuvițe platinate până la blondul cenușiu, șamponul nuanțator violet este ideal pentru menținerea tonurilor de blond proaspete, până la următoarea vizită în salon. Cum funcționează? Ei bine, în teoria culorilor se spune că portocaliul este opusul galbenului, iar pigmentul violet are puterea să neutralizeze nuanțele calde, ajutând părul să arate la fel de bine ca în ziua în care a fost vopsit. Acest șampon este un tratament esențial pentru orice blondă, chiar și pentru acelea care preferă nuanțe aurii sau de caramel, deoarece previne culoarea părului să migreze înspre nuanțe prea calde de blond.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Împreună în arte și simțiri

Cât de des ar trebui să folosești acest produs

Frecvența folosirii acestui șampon diferă de la o persoană la alta. Cele cu păr auriu e posibil să își dorească să îl folosească atunci când nuanța lor capătă o tentă prea caldă de blond. În aceste situații, acest produs nuanțator ar fi ideal de folosit o dată pe săptămână. Între spălări, poate fi folosit un șampon de strălucire sau color save, în funcție de dorințe.

Foto: De la Maxim Ahner /Shutterstock

Cât de mult ar trebui să menții pe păr șamponul nuanțator

Șampoanele nuanțatoare nu se aseamănă intre ele. Tocmai de aceea e recomandat să citești întotdeauna instrucțiunile de folosire pentru că unele pot fi prea pigmentate, iar în acest fel riști să obții ori un păr prea violet în doar 10 minute sau un cenușiu extrem de închis. Alte produse pot fi prea light, situație în care cele 10 minute de așteptare să nu ofere o diferență vizibilă, ba chiar să nu facă nimic.

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

La Wella Professionals găsești un produs cu pigment lila, este vorba despre șamponul INVIGO Cool Blonde Color Refreshing. Este un produs care acționează rapid, ușor și funcționează pe orice tip de păr, de la blond natural până la nuanțe de ciocolatiu.

Ce se întâmplă dacă folosești șamponul nuanțator pe părul uscat

Unele persoane spun că dacă vrei o nuanță mai puternică să aplici acest gen de produs pe părul uscat înainte de spălare. Însă acest sfat este complet greșit, deoarece părul este mult mai poros atunci când este uscat, iar nuanța de violet se va absorbi neuniform pe lungimi. Și nu vrei așa ceva, corect?! Acesta se aplică cel mai bine pe părul umed, după ce ai masat delicat lungimile.

Poți folosi acest produs chiar și pe părul șaten

Șamponul nuantator violet acționează chiar și pe părul șaten, nu doar pe cel blond. El poate fi folosit chiar și pe nuanțe mai închise atunci când pigmentul acestora începe să se spele. Nevoia de violet pe o nuanță mai închisă este mai rară ce-i drept, însă se folosește mai ales pe un balayage brunet sau pe alte tipuri de șuvițe.

Cum acționează un șampon violet pe părul cărunt

Părul alb, fie el natural sau vopsit, are tendința să se îngălbenească în timp. Cu toate acestea, acele șuvițe neastâmpărate pot fi ținute sub control dacă folosești săptămânal un șampon cu pigment violet. Fii cu băgare de seamă, nu îl lăsa prea mult în păr dacă nu vrei să obții o nuanță prea puternică. Rezultatul va fi unul strălucitor, natural, și va avea un aer sănătos.

Foto fr si main: De la VAndreas /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri