17 Februarie 2016 publicat în Frumusete 38 share-uri

Iata cateva obiceiuri care iti afecteaza look-ul atunci cand sunt duse la extrem si cateva modalitati de a atenua orice eventual prejudiciu:

Un chip perfect si o infatisare generala care sa nu ne tradeze anii: iata scopurile principale ale oricarui ritual de ingrijire adoptat. Insa in goana dupa perfectiune, este foarte simplu sa sari la extreme sau sa ignori anumite masuri de bun simt si astfel, pana si cele mai nevinovate obiceiuri sa aiba consecinte mai putin placute. Daca ceea ce vezi in oglinda cu un ochi critic nu iti mai place, poate ca este timpul sa reevaluzezi unele rutine zilnice. Iata cateva obiceiuri care iti afecteaza look-ul atunci cand sunt duse la extrem si cateva modalitati de a atenua orice eventual prejudiciu:

1. Produsele de styling care confera volum parului

Fie ca este vorba de spume, geluri sau spray-uri de volum, cele care promit o fixare puternica si de durata sunt pe baza de alcool si polimeri care iti deterioreaza parul. Polimerii incarca parul, in timp ce alcoolul il deshidrateaza si ii slabeste astfel structura de rezistenta. Pentru un remediu imediat, cel putin o data pe saptamana, parul ar trebui sa fie spalat cu un sampon clarifiant, care contine ingrediente (cum ar fi otetul de cidru) ce inlatura reziduurile, praful, sebumul si produsele de styling.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

In timp, incearca diverse trucuri care confera volum podoabei capilare, fara insa a o incarca, cum ar fi uscarea acestuia cu fluxul de aer indreptat la radacina firelor de par sau folosirea unei perii pentru volum. In plus, exista pe piata diverse produse de styling care nu contin alcool si au ingrediente solubile care nu incarca si nu usuca parul.

2. Exfolierea pielii

Scrub-urile faciale confera tenului tau o stralucire si un aspect sanatos si proaspat. Insa excesul de zel sau o periodicitate mult crescuta pot face mai mult rau decat bine, prin inlaturarea stratului superior protector al tegumentului. Pielea va fi astfel mult mai sensibila si predispusa la eruptii si, pentru a compensa, va produce mult mai mult sebum. Prin urmare, nu reusesti decat sa exacerbezi problema pe care ai vrut initial sa o tratezi.

Pentru un remediu imediat, aplica o crema antiinflamatorie in strat subtire si foloseste o perioada produse cosmetice fara parfumuri sau ingrediente agresive, ca retinoizii sau alfa-hidroxi acizii. Pe termen lung, inlocuieste scrub-urile agresive (din seminte de caise sau coaja de nuca) cu unele mai blande cu pielea (jojoba) si exfoliaza tenul o data pe saptamana, cel mult, nu mai des.

Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

3. Inalbirea dintilor

Daca te-ai obisnuit sa faci acest procedeu acasa, folosind jit-urile din comert, peroxidul continut de benzi sau solutii poate avea, in exces, efecte caustice, care iti irita gingiile, iti afecteaza structura dintilor, facandu-i mult mai porosi si sensibili la cald si rece. Daca ai exagerat cu timpul de contact, evita procedura de inalbire a dintilor timp de 6 luni sau pana cand simptomele dispar.

Periaza usor dintii cu o pasta speciala care contine nitrat de potasiu, care blocheaza semnalul dureros transmis de la dinti la creier iar peste noapte aplica un strat de pasta de dinti cu fluor, care ajuta la remineralizarea smaltului si le intareste structura. Pe termen lung, apeleaza la un medic dentist pentru procedurile de cosmetizare a zambetului, unde procedurile sunt atent monitorizate si unde nu sunt sanse de a abuza de substantele de inalbire, sau multumeste-te cu un tratament DIY o data la 6 luni, nu mai mult de 20 de zile successive.

Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Foto homepage: Goodluz / Shutterstock.com

Foto int: Dmytro Zinkevych / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri