Expertul nostru in fitness si nutritie ne prezinta notiuni importante despre musculatura bratelor si ne invata cum sa le mentinem suple.
Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela a inceput cariera de fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.

In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

EXERCITII PENTRU BRATE

Cand cineva vrea sa arate cat este de puternic, isi incordeaza musculatura bratelor. In cultura moderna, un brat puternic este de obicei asociat cu forta si cu masculinitatea. Pentru cei mai multi dintre cei ce trag de fiare, antrenamentul bratelor, si in special antrenamentul bicepsului, reprezinta favoritul.
Marele avantaj al musculaturii bratelor este ca orice progres cat de mic se observa imediat, datorita pozitionarii lor, acest fapt fiind un stimul mental foarte puternic pentru a antrena mult mai constiincios aceste grupe decat altele mai putin evidente.

Pe partea anterioara a bratului se afla muschiul biceps brahial, un muschi cu doua capete superioare (de unde si numele de bi-ceps) si unul inferior, care se insera pe radius (unul din oasele antebratului). Bicepsul are doua roluri importante in biomecanica organismului: flexia antebratului pe brat si miscarea de supinatie (adica roteaza antebratul in afara).

Sub biceps se gaseste muschiul brahial anterior, un muschi aplatizat, cu rol de flexor al antebratului pe brat. In dezvoltarea acestor muschi se folosesc diverse exercitii ce presupun flexia antebratului pe brat. Si in dezvoltarea bicepsului, potentialul genetic isi spune cuvantul.

Una dintre diferentele cele mai vizibile este data de raportul dintre tendonul distal al bicepsului si corpul sau muscular. Este vorba de acea 'distanta' dintre corpul muschiului si plica cotului. Sportivii dotati pentru culturism au un tendon scurt, astfel incat corpul muschiului este foarte aproape de incheietura cotului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri