7 Iunie 2022 publicat în Familie 1 share-uri

Întemeierea unei familii reprezintă o decizie extrem de importantă, pe care cei mai mulți dintre noi o luăm la un moment dat în viețile noastre. Dacă simți că a sosit momentul să îți întemeiezi o familie, este bine să fii atent la unele aspecte din viața ta, deoarece o astfel de decizie vine cu multe bucurii și împliniri, dar și cu responsabilități.

Descoperă în acest articol câteva aspecte importante la care să te gândești înainte de întemeierea unei familii.

1. Achiziția unei locuințe

Când vrei să îți aduci relația de cuplu la următorul nivel și te gândești să îți întemeiezi o familie, cu siguranță îți dorești și un copil. De aceea, este bine să te gândești din timp la responsabilitățile pe care le ai odată cu venirea unui copil, deoarece trebuie să te asiguri că are parte de toate beneficiile unei vieți fericite.

Având în vedere acest lucru, printre principalele priorități la care să te gândești înainte de a-ți întemeia o familie se află și achiziția unei locuințe. În funcție de bugetul disponibil pe care îl ai sau pe care poți să îl obții printr-un împrumut, poți să optezi pentru apartamente de vanzare Bucuresti cu 2, 3 sau mai multe camere. A avea propria ta locuință pe care să o poți numi „acasă” cu siguranță va contribui la fericirea familiei tale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

2. Situația financiară

Întemeierea unei familii și sosirea pe lume a unui copil sunt lucruri care presupun cheltuieli considerabile. Astfel, chiar dacă ai un job stabil, care îți asigură un venit sigur în fiecare lună, ar fi o idee bună să înveți să economisești lunar o mică parte din bani, pentru cheltuieli neprevăzute.

Astfel, fie că optezi pentru un cont de economii, un depozit bancar sau pur și simplu îți creezi o regulă pe care să o respecți în fiecare lună, punând deoparte o anumită sumă de bani, vei avea parte de o siguranță de care tu și familia ta vă puteți bucura.

3. Achiziția unei mașini

Dacă nu ai deja o mașină pe care să o folosești pentru diferite deplasări, cu siguranță vei avea nevoie de una atunci când îți întemeiezi o familie. Dacă planifici pe termen lung, încă dinainte să îți achiziționezi mașina, gândește-te la cât de numeroasă îți dorești să fie familia ta. S-ar putea ca, în cazul în care îți achiziționezi o mașină mică, pe viitor să nu fie suficient de încăpătoare.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Aici trebuie să ai în vedere nu numai membrii familiei, ci și plecările în vacanță. Cu cât familia este mai numeroasă, cu atât vei avea nevoie și de un spațiu mai mare pentru bagaje.

4. Asigurarea de viață

Atunci când te gândești la viitorul familiei, o asigurare de viață poate fi una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru a le oferi o siguranță financiară celor dragi. Asigurarea de viață poate acoperi diverse situații și riscuri, precum accidente, spitalizare sau invaliditate. Astfel, în schimbul unei plăți lunare, tu și familia ta nu trebuie să vă faceți griji în cazul în care apare o astfel de situație, deoarece compania asiguratoare va suporta eventualele cheltuieli.

5. Echilibru între muncă și timpul petrecut cu familia

Cu toate că printre principalele obiective atunci când îți întemeiezi o familie se află posibilitatea de a o susține financiar, acest lucru atrage deseori după sine ore lungi petrecute la birou. Desigur, este important ca venitul lunar să fie unul decent, care să vă permită să aveți stilul de viață pe care vi-l doriți, însă trebuie să fii atent la „prețul” pe care îl plătești pentru asta.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Dacă orele peste program au devenit o obișnuință pentru tine, s-ar putea ca, pe termen lung, acest lucru să dăuneze familiei tale. Este bine să încerci să echilibrezi orele de muncă în așa fel încât să poți petrece timp cu familia ta și în timpul săptămânii, nu numai în weekend.

Fiecare familie în parte este diferită, dar chiar și așa, există câteva lucruri care contribuie la fericirea generală a unei familii. Pe lângă siguranța financiară, care este primordială, acordă atenție și celorlalte criterii din acest articol, pentru a te asigura că ești pregătit pe deplin pentru întemeierea unei familii.

Sursă foto: freepik.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri