Ziua Copilului, sărbătorită pe 1 iunie, este un bun prilej să petreci mai mult timp cu familia, alături de cei mici.

Fie că alegeți să petreceți această zi dedicată copiilor în intimitatea propriului cămin, fie că doriți să ieșiți în oraș ori chiar să mergeți într-o excursie, oferă-le micuților tăi amintiri de neuitat în ziua în care copilăria este celebrată și ajută-i să fie în centrul atenției cu ajutorul activităților pe care ți le propunem mai jos. În plus, aceste activități îi vor distra pe toți membrii familiei, nu doar pe copii.

Activități pe care le puteți face acasă

  • Vânătoarea de comori

Nimic nu îi distrează mai tare pe copii decât căutarea de comori, mai ales că această activitate le activează adrenalina și entuziasmul, care îi vor ajuta pe copii să dobândească amintiri de neuitat. Dacă vrei ca momentul deschiderii cadourilor de Ziua Copilului să aibă un impact cât mai mare, organizează o vânătoare de comori care să le permită celor mici să descopere darurile pe care le-ai pregătit. Acestea pot consta în cărți pentru copii, dulciuri, haine, jucării dar și alte lucruri aflate în topul preferințelor celor mici. Pentru a fi pregătit, dar și pentru a economisi timp, poți comanda online cărți din anticariat, unde găsești o ofertă de volume pentru copii pentru toate vârstele, astfel încât să le oferi șansa să se distreze alături de personajele lor preferate. Lectura alături de micuții tăi este una dintre cele mai apreciate activități care contribuie la buna lor dezvoltare emoțională, atât în cadrul familiei, cât și în relațiile cu cei din jur, cum ar fi grupul de prieteni de la școală.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023
  • Jocuri pentru dezvoltarea emoțională

Cu cât petreci mai mult timp alături de copii, cu atât aceștia vor avea parte de o dezvoltare emoțională mai bună, care va contribui și la crearea unor legături cu prietenii de joacă, rudele, colegii de clasă sau grădiniță etc. Dacă vrei să petreci Ziua Copilului acasă, alături de micuții tăi, jocurile care abordează dinamica mediului înconjurător, înțelegerea emoțiilor, dar și alte activități distractive sunt ideale pentru a sărbători împreună una dintre cele mai frumoase zile dedicate copilăriei. Găsești astfel de cărticele, unele dintre ele sub formă de cartonașe sub semnătura Editurii Didactica Publishing House, care se află în topul editurilor de cărți pentru copii. Cărțile publicate de una dintre cele mai prestigioase edituri românești sunt disponible și online, cu livrare în toată țara, pe site-ul anticariatului online TargulCartii.ro.

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Editura Publisol lansează volumul II din seria „Carol al II-lea - Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)”
  • Gătiți împreună un desert

Cum altfel se poate celebra Ziua Copilului dacă nu există și un tort? Dacă vrei să faci o activitate specială pentru a sărbători 1 iunie alături de copii în intimitatea propriului cămin, prepararea unui tort la care să îi inviți să participe este ideală. Nu numai că vor dobândi noi cunoștințe, însă această activitate le va dezvolta și simțul responsabilității. Pentru ca ziua să fie memorabilă, faceți cât mai multe poze, iar pe cele mai reușite dintre acestea le poți înrăma, astfel încât amintirile să dăinuie.

Activități pe care să le faceți în București de 1 iunie

  • Participați la evenimente în aer liber

În majoritatea parcurilor mari din capitală, de 1 iunie se organizează diverse evenimente pentru copii, iar dacă aveți timpul necesar, puteți participa la astfel de manifestări, spre deliciul celor mici. Online, sunt anunțate și alte astfel de evenimente care au loc fie într-un complex comercial, fie la sediul unei societăți care se ocupă cu evenimente pentru copii.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”
  • Mergeți la teatru

O activitate care îi ajută pe copii să descopere spectrul emoțiilor umane precum și noi modalități de exprimare a ceea ce simt, sunt spectacolele de teatru. Acestea îi determină pe copii să găsească noi moduri de a gestiona diversele probleme ce țin de socializare sau relaționare. Atunci când copiii iau contact cu interpretarea actorilor pe o scenă de teatru, tind să aibă mai multă încredere în propria persoană, să devină mai empatici, să fie mai înclinați spre a încerca lucruri noi etc. Pe lângă toate acestea, piesele de teatru pentru copii sunt un bun prilej de relaxare și petrecere a timpului liber într-un mod plăcut alături de familie.

Alte tipuri de activități pe care să le faceți cu copiii de 1 iunie

Dacă dispui de un mijloc de transport personal, poți găsi diverse locuri de vizitat împreună cu copii la o distanță nu foarte mare de capitală. De asemenea, dacă încă nu ați vizitat unele dintre cele mai apreciate puncte turistice ale Bucureștiului, acum este ocazia perfectă să descoperiți orașul.

  • Vizitați rudele apropiate

Întrucât Ziua Copilului a fost declarată zi liberă de către instituțiile statului, pentru a le oferi celor mici o experiență magică de ziua lor, o vizită la rudele apropiate va fi încununată de succes și distracție.

Sărbătorește alături de micuții tăi Ziua Copilului punând în practică activitățile care să le aducă acestora, dar și întregii familii, momente de relaxare și distracție.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri