Iata o stire cu adevarat interesanta: O lucrare a artistului roman Adrian Ghenie a fost vanduta pentru suma de 1,78 mil de Euro! 'Artistii romani se afla in lumina reflectoarelor oriunde in lume!', scriu site-uri de arta internationale.

Lia si Dan Perjovschi

Lia Perjovschi si Dan Perjovschi sunt doi dintre cei mai cunoscuti artisti romani la nivel international. Munca lor in domeniul artelor contemporane este neobosita si covarsitoare ca amploare si valoare. Au expus peste tot in lume!

In martie 2013, cei doi au primit Marele Premiu Printesa Margareta al Fundatiei Culturale Europene “pentru rolul activ pe care arta lor l-a jucat in construirea comunitatii si culturii romanesti, de la sfarsitul anilor ’80 si pana astazi, cat si datorita relevantei pe care arta lor o are la nivel European, avand un impact global.”  In timp ce Lia Perjovschi a castigat respect prin performanceurile sale si pentru ca a creat Centrul Contemporary Art Archive / Center for Art Analysis) (gazduit de studioul din Sibiu al artistilor), Dan Perjovschi traduce viata culturala si politica prin desene cu mesaj puternic si poetic pe peretii spatiilor de arta din intreaga lume.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

In ciuda prestigiului lor international, cei doi Perjovschi au ramas mereu legati de Romania incercand impreuna, sa adanceasca constiinta culturala a rolului important pe care arta il joaca in societate. Dan si Lia Perjovschi sunt foarte generosi in a-si arata sprijinul fata de miscarile politice si culturale din tara, vocea lor fiind una foarte proeminenta impotriva ideologiilor dominante si nedemocratice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri