Iata o stire cu adevarat interesanta: O lucrare a artistului roman Adrian Ghenie a fost vanduta pentru suma de 1,78 mil de Euro! 'Artistii romani se afla in lumina reflectoarelor oriunde in lume!', scriu site-uri de arta internationale.

Alexandra Pirici

Alexandra Pirici este o tanara artista din Romania care activeaza cu precadere in zona dansului contemporan si a performance-ului. Odata cu participarea la Bienala de Arta contemporana de la Venetia de anul trecut, impreuna cu Manuel Pelmus si Raluca Voinea, curatoarea proiectului An Immaterial Retrospective of Venice Biennale, Alexanda a atras atentia asupra conceptelor sale artistice si asupra scenei de arta contemporana din Romania.

La Bienala de la Venetia (cel mai mare eveniment de arta conetmporana din lume), proiectul pe care l-a adus in discutie impreuna cu Manuel Pelmus, coregraf, dansator si performer, a fost unul dintre cele mai titrate la nivel international.  In Pavilionul Romaniei, performeri si dansatori recreau piese cheie din arhivele Bienalei de Arta Contemporana, chestionand grandoarea din arta si aducand totul intr-o zona simbolica, doar aparent efemera!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Alexandra Pirici provoaca prin ideile sale - corpul devine instrument politic si o modalitate de a rescrie istoria intr-un prezent asumat.

Cariera artistica a Alexandrei este complexa ea se misca cu lejeritate in toate spatiile de exprimare dans, performance, muzica (sub pseudonimul Ada Kaleh, Pirici este producatoare de muzica si a fost anul trecut selectata intr-un proiect de anvergura – Red Bull Music Academy). Se joaca cu idei si concepte politice si filosofice pe care le expune in cele mai cunoscute spatii ale artei contemporane.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri