Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase

12:06, 20 Iunie 2014 publicat în Cultura3 share-uri

Un spectacol sincer, ca o stare, incarcat de emotie, care iti dezvaluie o alta fata a Mariei Tanase, departe de personajul mediatizat. "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" are premiera in Bucuresti pe 20 iunie, la ora 19:30, la Godot Cafe Teatru.

Comunicat de presa

Carmen Lidia Vidu, regizoarea care transforma tot ce atinge in emotie, si actrita Mirela Pana, vedeta teatrului din Constanta care spune ca "ii datora acest spectacol Mariei Tanase pentru ca de zece ani se invarte printre cantecele ei" te invita sa o redescoperi pe Maria Tanase intr-o confesiune-concert. "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" este un video poem teatral ce aduce pentru prima data pe o scena de teatru documente autentice, scrisori de arhiva, franturi din interviurile, gandurile si amintirile Mariei Tanase, alaturi de 6 dintre cantecele nemuritoare ale artistei, interpretate live.

Citeste si:
Maria Tănase: inima aprinsă, plină de of şi jale
Maria Tănase: inima aprinsă,...

"Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase"
Cu: Mirela Pana
La pian: George Calin
Regia: Carmen Lidia Vidu

Carmen Lidia Vidu este cel mai tanar regizor care a montat pe scena Teatrului National din Bucuresti ("Privighetoarea si trandafirul" de Oscar Wilde - premiera in 2007), este primul si cel mai spectaculos regizor de teatru multimedia din Romania. Spune despre ea ca nu respecta nicio regula atunci cand creeaza un spectacol si vede notiunea de spectaculos diferit de alti regizori. Spectacolele ei sunt speciale, ca o stare, folosesc un limbaj artistic diferit si transforma de fiecare data tehnica in emotie autentica. 3 spectacole montate de Carmen Lidia Vidu se joaca in prezent in teatre din Bucuresti: "Pescarul si sufletul sau" la Teatrul Odeon, "Pescarusul. Ultimul act" la Teatrul Elisabeta si "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" (premiera pe 20 iunie la Godot Cafe Teatru).

Citeste si:
Incepe a 7-a editie a Maratonului Teatrului Independent
Incepe a 7-a editie a...

"Am citit trei carti despre Maria Tanase si mi s-a conturat un personaj foarte diferit de cel mediatizat, cu maiestrie si cu pasare si asa mai departe: un personaj sarac, generos, dramatic, foarte singur, deloc iubit sau foarte iubit, care trecea de la o extrema la alta, un personaj foarte singur si in acelasi timp extraordinar de puternic. E un spectacol foarte sincer si spectaculos, asa cum am simtit-o pe Maria Tanase. Senzatia e de ceva ce nu se termina, e ca un cantec de leagan, e ca o apropiere de un sfarsit, dar sfarsitul nu e acum", spune Carmen Lidia Vidu despre "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase".

Actrita Mirela Pana este o vedeta a teatrului din Constanta, unde joaca de peste 15 ani, iar "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" reprezinta revenirea ei pe o scena de teatru din Bucuresti, dupa colaborarile cu Teatrul Constantin Tanase. Mirela Pana prezinta spectacole, evenimente, are propria emisiune tv si canta de peste zece ani melodiile Mariei Tanase. "Ii datorez acest spectacol Mariei Tanase pentru ca de vreo zece ani ma tot invart printre cantecele ei si m-am gandit ca este momentul sa fac ceva mult mai profund si mai adevarat despre ea. Fiind centenar Maria Tanase, m-am gandit ca e prilejul. Eu avand entuziasmul celui care a luat-o pe Maria Tanase ca atare - o splendida aparitie, o femeie extraordinara, o forta, o interpreta, o creatoare de stil... Ei bine, Carmen a reusit sa ma convinga ca printre toate aceste stari de luciu exista un dedesubt destul de innegurat si de nefericit, care probabil ca a determinat-o sa fie asa de stralucitoare", spune Mirela Pana.

George Calin este un pianist romantic si rebel, cu bogata experienta si implicare in studiori muzicale renumite si numeroase proiecte muzicale de televiziune. George Calin este cunoscut in special pentru colaborarea cu trupa Trei Sud Est, el fiind o perioada orchestrator la Sud Est Production.

Godot Cafe Teatru: rezervari la 021 31 61 682 / 0736 414 244. (strada Blanari nr. 14 din Centrul Vechi. www.godotcafeteatru.ro)
Pret bilet: 25 lei
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=opPvYrOwIE8
Blog: http://mariatanase.tumblr.com/

Urmatoarea reprezentatie: 5 iulie la ora 21:30 la Godot Cafe Teatru.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri