Iata o stire cu adevarat interesanta: O lucrare a artistului roman Adrian Ghenie a fost vanduta pentru suma de 1,78 mil de Euro! 'Artistii romani se afla in lumina reflectoarelor oriunde in lume!', scriu site-uri de arta internationale.

Mircea Cantor

Mircea Cantor este unul dintre cei mai importanti artisti contemporani romani din ultimii ani. Este o figura proeminenta a artei contemporane internationale. Proiectele lui conceptuale sunt expuse in toate marile centre de arta din lume. Muzeul de Arta Contemporana MNAC i-a dedicat recent spatiul pentru o prima expozitie in Romania, ce a putut fi vazuta pana in 13 aprilie 2014.

"Intr-o formula prescurtata, Cantor este recomandat de cistigarea a doua premii la Paris, Prix Fondation d’entreprise Ricard, in 2004, si Prix Marcel Duchamp, in 2011. Ca rezultat direct al acestuia din urma, a expus la finele anului trecut la Centre Pompidou, reusita profesionala de netagaduit pentru orice artist, indiferent de sorginte ori pretentii privind recunoasterea.' - Observator Cultural

Nascut in 1977, in Oradea, Mircea Cantor locuieste si lucreaza in Paris si Cluj. Printre expozitiile personale ale artistului se numara "Ciel Variable" (Frac Champagne-Ardennes, Reims, 2007), "The Title Is the Last Thing" (Philadelphia Museum of Art, 2006) si "Burn to be Burnt" (GAMEC, Bergamo, 2006). Expozitiile de grup la care a mai participat includ 4th Berlin Biennial for contemporary art (Berlin, 2006), "Power Play" (Artpace, San Antonio, Texas, 2007), "Brave New Worlds" (The Walker Art Center, "Minneapolis" si "Airs de Paris", Centre Pompidou, Paris, 2007). In 2004, Cantor a primit premiul societatii franceze de mecenat artistic Paul Ricard, acordat anual unui artist considerat cel mai reprezentativ de pe scena artei tinere din Franta. In 2008, el a fost nominalizat la premiul Artes Mundi. Artistul este cofondator si coeditor al revistei Version, infiintata in 2001, la Cluj. In 2011, artistul a primit premiul Marcel-Duchamp, la cea de-a 38-a editie a Targului International de Arta Contemporana (FIAC) de la Paris. Artistul roman Mircea Cantor a primit acest premiu din partea Asociatiei pentru Distributie Internationala de Arta Franceza, pentru "Fishingflies", o sculpura-instalatie facuta din harpoane ornate fixate pe avioane realizate din recipiente metalice, fire de nailon, plase pescaresti si bambus. (info via Mediafax)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri