19 Noiembrie 2013 publicat în Cultura 66 share-uri

Ne simtim uneori incredibil de fragili, de vulnerabili dar nu constientizam cat este de magnific corpul uman.

5. 170.000 de kilometri de vase de sange ne traverseaza corpul

Foto: Shutterstock.com; drumuri, natura, drum

Aceste date se refera la corpul unui adult. La un copil, vasele de sange masoara cam 97.000 de kilometri. Daca am face un snur imens din vasele noastre de sange, am putea inconjura Pamantul de 4 ori!

6. Celulele din corpul tau reactioneaza la calitatea gandurilor tale

Foto: Shutterstock.com; rasarit, optimism

Filosoful chinez antic Lao Tzu spunea: „Ai grija la gandurile tale; ele devin cuvinte. Ai grija la cuvintele tale; ele devin actiuni”. Mintea noastra este o masinarie incredibil de puternica care controleaza fiecare functie a corpului. Dar vestea buna este aceea ca avem puterea de a ne controla mintea. Daca avem ganduri pozitive si o perspectiva mai larga cu privire la tot ceea ce ne inconjoara, ne intarim sistemul imunitar in timp ce gandurile negative il slabesc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

7. Suntem facuti din praf de stele

Foto: Shutterstock.com; univers

Carl Sagan obisnuia sa foloseasca aceasta expresie ce seamana cu un vers dintr-o poezie dar exista o stiinta concreta in spatele afirmatiei: aproape fiecare element existen pe pamant a fost creat datorita unei generatii trecute de stele, acum 4,5 bilioane de ani.

Iti recomandam si:

9 curiozitati pe care nu le stiai despre tine!

Puterea cuantica din TINE! Esti minte, spirit si trup

28 de curiozitati fascinante despre creierul nostru


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri