19 Noiembrie 2013 publicat în Cultura 66 share-uri

Ne simtim uneori incredibil de fragili, de vulnerabili dar nu constientizam cat este de magnific corpul uman.

1. Creierul uman foloseste cam tot atata energie cat foloseste un bec de 10 wati

Foto: Shutterstock.com; idee, bec

Creierul uman foloseste cam 200 de kilocalorii pe zi, ceea ce echivaleaza cu 10 wati, deci cam 10 la suta din energia unui bec de 100 de wati. Asa ca acea caricatura cu capul inlocuit de un bec care semnifica faptul ca ne-a venit o idee extraordinara nu este chiar o gluma. Creierul nostru genereaza energia pe care o foloseste un beculet chiar si atunci cand dormim.

Foto main: Shutterstsock.com, femeie, curiozitate

2. La fiecare 7 ani, corpul nostru se reinnoieste complet

Corpul nostru produce cam 300 de bilioane de celule noi intr-o zi. Milioane de celule din corpul nstru mor si sunt inlocuite tot timpul, asa incat cam la 7 ani avem un corp complet nou.

Foto: Shutterstock.com, celule, diviziune celulara

3. Viteza impulsurilor nervoase din creierul nostru ating viteza unei masini de Formula 1!

Foto: Shutterstock.com; neuroni

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Viteza impulsurilor nervoase variaza enorm dar cele mai rapide calatoresc cu 400 de kilometri pe ora, adica viteza unei masini de Formula 1! Aceasta viteza are nevoie de un consum mare de energie, de aceea este folosita de catre neuronii care trebuie sa transmita informatii rapide – de exemplu daca te frigi la deget, este important sa iti retragi repede mana, si astfel creierul primeste foarte repede acest impuls nervos.

4. Avem mai multe celule in corp, decat exista stele in galaxie

Foto: Shutterstock.com; celule, fractal

Intregul nostru corp este format din aproximativ 75 de trilioane de celule. Fiecare celula este precum un orasel cu mii de molecule care interactioneaza unele cu celelalte pentru a te mentine a ne mentine in viata. Cand compari aceasta informatie cu aceea ca in galaxia noastra exista 400 de bilioane de stele, poti sa iti dai seama cat este de magica existenta ta.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri