Chiar daca este vara, chiar daca simtim nevoia sa ne relaxam mai mult, ‚creierul nostru nu este in vacanta’ :). Iata de ce va propunem sa ne delectam curiozitatea, informandu-ne despre creierul uman, acest mecanism atat de fascinant care ne ajuta sa functionam zi de zi.

28 de curiozitati fascinante despre creierul nostru

1. Ori de cate ori ai o amintire sau un gand, creezi o noua conexiune in creier. Un gand este ca o carare care se formeaza in creierul nostru. Cu cat ai mai des un gand, cu atat netezesti acea cale si devine mult mai facil sa ai din nou acel gand. Iata de ce este atat de daunator sa gandim negativ in modul acesta de exemplu: „Sun urata”, sau „Sunt trista”.

Mai multe pe aceasta tema:

Legea Atractiei pas cu pas: Cum sa iti indeplinesti visurile cele mai minunate, caci se poate!

Poti sa iti vindeci inima, mintea si trupul!

2. In medie, oamenii au in jur de 70.000 de ganduri in fiecare zi. In legatura cu acest fapt, este important sa incercam sa avem ganduri cat mai pozitive. Daca reusesti sa pui in conotatii pozitive evenimente ce par a fi negative, reusesti in cel mai adevarat sens al cuvantului sa iti recalibrezi creierul si sa devii o persoana mult mai fericita. Meditatia practicata cu regularitate poate ajuta in acest sens.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

3. In creier nu exista receptori pentru suferinta, asa incat creierul nu simte durere.

4. Creierul uman contine cea mai multa grasime din corp, consistenta sa fiind formata din aproximativ 60% graisme.

Foto: Shutterstock.com; creierul uman, gandire, toamna

5. Neuronii se dezvolta cu o rata de 250. 000 de neuroni pe minut, in timpul primei perioade embrionare.

6. Neuronii noi se formeaza de-alungul vietii, mai ales daca sunt stimulati de activitatea mentala.

7. Alcoolul afecteaza conexiunile neuronale si astfel noi traim senzatia de betie!

8. La altitudine avem tot felul de halucinatii. In toate istoriile marilor religii exista momente in care revelatii extraordinare s-au produs la inaltimi foarte mari. De exemplu Moise a fost surprins de o voce puternica pe Muntele Sinai, sau Mohamed care a fost vizitat de un inger pe muntele Hira. Fenomene similare le povestesc si alpinistii. Lipsa oxigenului ar avea legatura cu regiunile creierului responsabile de capacitatile noastre vizuale si de emotii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri