9 Aprilie 2013 publicat în Consiliere 56 share-uri

Am crescut intr-o familie cu un tata ce a cazut prada alcoolismului si o mama care acum, din pacate, mi se pare ca nu a stiut sa fie langa mine si fratele meu mai mare asa cum poate ar fi trebuit.

In prezent, mama mea incearca sa isi refaca viata cu un alt barbat. A parasit Romania si acum este in alta tara. A plecat la scurt timp dupa ce am plecat eu din tara.

Ma simt linistita de cand am plecat de acasa. Mi s-a arata foarte multa intelegere si buna-vointa, dar stiu ca sunt lucruri pe care le reprim. Am senzatia ca am puterea de a reprima extraordinar de mare, dar stiu ca toate lucrurile pe care le reprim, le car dupa mine. Nu stiu cum este mai bine! Sa reprim si sa imi continui viata sau sa ma lupt cu toate lucrurile si sa merg mai departe.

De anumite lupte imi este teama, cum este si cea cu tatal meu. Imi este teama ca in spatele defensei fata de el si de amintirea lui, se ascund niste lucruri pe care daca le voi scoate la suprafata, nu stiu daca o sa le pot duce de durereoase ce vor fi. Nu stiu cum sa procedez, dar vreau sa imi gasesc linistea autentica, nu doar cea data de toate lucrurile si sentimentele reprimate si sa merg mai departe.

Aceasta este in mare parte povestea mea si acestea sunt partial temerile si toate sentimentele care ma incearca! Realizez ca un simplu email nu imi va oferi raspunsurile si solutiile de care am nevoie, dar de asemenea este totusi mai mult decat a nu face nimic. Poate ca as gasi rezolvarea problemelor mele daca as incepe sa merg la un psihoterapeut. De fapt, vreau sa fac acest lucru insa ma gandesc la barierele de limba. Va trebui sa mai astept putin!

Raspuns pentru C.

Draga C.,

“Realizez ca un simplu email nu imi va oferi raspunsurile si solutiile de care am nevoie, dar este totusi mai mult decat a nu face nimic.”

Scrisoarea primita de la C. m-a surprins de la bun inceput cu deosebita acuratete cu care a fost alcatuita si cu frumusetea care razbate printre randuri in ciuda framantarilor si luptelor de care ii este teama si pe care le expune in povestea sa. Surprinde de asemenea maturitatea cu care expune cursul faptelor petrecute in familia de origine, familie, in care se pare, incerca doar sa supravietuiasca. Fiecare alegea sa se exprime in felul sau, sa se refugieze intr-un ceva aparent salvator, fara a gasi timpul si rabdarea de a-l Asculta pe celalalt, chiar daca “acesta” se cheama fiica sau fiul, mama sau tata, sotul sau sotia, frate sau sora, copiii sau bunica sau nepotii...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri