Iubirea care nu este iubire: Sa vorbim deschis despre... Stalking

12:04, 4 Aprilie 2013 publicat în Consiliere96 share-uri

Ti s-a intamplat ca Ex sa te astepte in fata usii la intrare, dis-de-dimineata? Ti s-a intamplat sa gasesti pentru saptamani la rand bilete pe parbrizul masinii?Ti s-a intamplat sa simti ochiul acela care te urmareste de la distanta, pana cand intri pe poarta casei sau la seviciu? Dar pe Facebook sau online?! Ai remarcat cumva ca prezenta ta este atent monitorizata de un/o "cineva" anume?!...

Ti s-a intamplat sa simti teama de a te comporta asa cum iti sunt obisnuintele din cauza unei prezente insistente care te deranjaza in mod vadit?!...

Daca te-ai confruntat cu astfel de probleme, daca au fost evenimente in viata ta ce realmente ti-au ingradit libertatea de exprimare determinandu-te sa traiesti intr-o permanenta stare de anxietate, atunci te-ai confruntat cu ceea ce in termeni de specialitate se numeste STALKING.

Citeste si:
Lecție deschisă de astrologie: 10 lucruri pe care vrem să le știi...
Lecție deschisă de...

Este un gen de manifestare unde “iubirea nu se bazeaza pe comunicare si reciprocitate, ci pe o fixare totalizanta”(M.M.) extrem de daunatoare pentru persoana care este victima si care este supusa unor presiuni fizice sau psihologice repetate si persecutorii, care ingradesc libertatea de exprimare si creeaza disconfort major.

Fenomenul de stalking este des intalnit atat in randul persoanelor comune, cat si printre artisti sau persoane publice, barbati sau femei deopotriva si este recunoscut ca infractiune in legislatia tarilor civilizate.

Stolker-ul nu suporta ideea ca o relatie se poate si sfarsi, nu poate accepta inchidera unei relatii percepandu-o ca pe un abandon devastator, pe care il neaga si isi construieste propriul sau scenariu care sa-i demonstreze contrariul.

Citeste si:
Horoscop la Lună Nouă (12 APRILIE): Influențe astrale asupra vieții...
Horoscop la Lună Nouă (12...

Este cunoscut de catre victima de cele mai multe ori si actioneaza cu disperare sa reinnoade relatia avuta, fara sa realizeze insa ca, prin insistenta comportamentului sau produce daune care sunt mult prea departe de actul de iubire.

In Romania, fenomenul de stalking isi gaseste loc extrem de rar in presa sau in lucrari de specialitate. Iar in ceea ce priveste propunerile de lege in acest sens, probabil se mai asteapta inca o "directiva europeana" sau ca victimele sa se numere la nivelul zecilor de mii.

O exceptie deosebita insa, o reprezinta lucrarea sub indrumarea domnului Conf. univ. dr. George Mircea Botescu care cu o atenta analiza pionieristica in Romania si prin intermediul unor numeroase studii de caz, atrage un serios semnal de alarma asupra gravitatii fenomenului chiar si pe plaiurile mioritice, plecand de la o analiza a fenomenului in alte tari precum si legislatia in domeniu, in viziunea statelor UE.

Foto:Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri