Elementele Feng Shui ne ajuta sa recapatam controlul asupra vietilor noastre. Insa, pentru a realiza acest lucru cu succes, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa indepartezi toata gandirea negativa si sa acorzi totala incredere invataturilor Feng Shui.

Orice obiect sau element prezent intr-un spatiu interior are o anumita energie pe care o transmite persoanelor din jur.

Feng Shui se bazeaza pe o viziune orientala prin care orice element din mediul inconjurator, indiferent daca e viu sau neinsufletit, este cuprins de miscare, producand astfel energie.

Dupa principiile Feng Shui exista o serie de instrumente prin care putem sa interceptam energia invizibila a lucrurilor neinsufletite. Elementele Feng Shui ne ajuta sa recapatam controlul asupra vietilor noastre. Insa, pentru a realiza acest lucru cu succes, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa indepartezi toata gandirea negativa si sa acorzi totala incredere invataturilor Feng Shui.

Chi, sau energia unui obiect, persoane sau loc, este foarte importanta pentru Feng Shui. In timp ce Chi este in legatura directa cu toate elementele unui spatiu, fluxul acestei energii este unic in fiecare locuinta.

Cele doua categorii majore in care Chi poate fi impartit sunt: 1) Yin si Yang si 2) Cele Cinci Elemente. Feng Shui foloseste conceptele de Yin si Yang si Cele Cinci Elemente pentru reechilibrarea energiilor concurente din locuinta ta. Yin si Yang reprezinta fortele opuse. In ceea ce priveste cea de-a doua categorie, Cele Cinci Elemente Feng Shui sunt: apa, lemnul, focul, metalul si pamantul. Precum oamenii, fiecare element are propria personalitate care fie il ajuta sa “se inteleaga” cu celelalte elemente, fie sa “lupte impotriva” celorlalte elemente daca echilibrul nu este unul adecvat.

Asezarea acestor elemente poate crea doua cicluri, unul productiv si unul distrugator.

In ciclul productiv: Focul produce Pamant, care produce Metal, ce produce Apa, ce produce Lemn, ce la randul lui produce Foc, ciclul fiind unul infinit.

In ciclul distrugator: Lemnul distruge Pamantul, ce distruge Apa, ce distruge Focul, ce distruge Metalul, ce distruge Lemnul, si astfel cicul o ia de la capat.

Fiecare element Feng Shui are proprietati unice.

Apa

Elementul Apei poate fi introdus printr-o mica fantana arteziana, un acvariu de pesti, oglinzi, obiecte transparente sau imagini acvatice. Culoarea acestui element este negrul.
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri