Pe lista facuta publicata de Jamie Oliver sunt incluse 14 alimente simple si inteligente care ne pot prelungi durata de viata considerabil. Pestele, usturoiul, nucile se numara printre ingredientele-'erou' din bucatarie.

12. Usturoiul, acest rege peste condimente, contine aproximativ 400 de ingrediente active si este excelent pentru mentinerea sanatatii sistemului imunitar. Usturoiul este bogat in vitamina C, vitamina B6, magneziu, dar contine si seleniu, cupru, potasiu, fosfor, fier si vitamina B1 (in cantitati mai mici). De asemenea, studii recente arata ca usturoiul are un efect benefic si in prevenirea bolilor cardiovasculare.

13. Crevetii sunt o excelenta de seleniu, util in prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase, dar si reducerea riscului dezvoltarii afectiunilor cardiovasculare sau tiroidiene. Totodata, crevetii contin si acizi omega-3 ce sustin sanatatea inimii si scad colesterolul rau. Contin totodata in cantitati semnificative si calciu si vitamina E, vitamina B12.

Foto: Foxys Forest Manufacture /Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

14. Datorita continutului lor bogat in antioxidanti, ardeii iuti sunt bogati in antioxidanti care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi. Au un efect benefic si asupra sistemului cardiovascular, impiedicand dezvoltarea aterosclerozei prin scaderea colesterolului LDL din sange. Deoarece anumite tipuri de ardei iuti contin cantitati semnificative de vitamina C si betacaroten, ei sunt benefici pentru ochi, piele si sistemul imunitar.

Merita mentionat si faptul ca ardeii iuti contin o substanta alcaloida numita capsaicina care are proprietati antibacteriene, anticarcinogenice, analgezice si anti-diabetice. Ardeii iuti sunt o sursa buna si de vitamina din complexul B (niacina, vitamina B6, riboflavina, vitamina B1).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri