Există șapte tipuri de bază de pensule de machiaj care asigură că machiajul tău va fi impecabil. Adaugă-le în arsenalul tău de instrumente pentru ritualul de înfrumusețare și pregătește-te pentru complimente

  1. Pensulă pentru fond de ten

Dacă vrei ca pielea ta să arate netedă, cu un finisaj mat, atunci este esențial să ai pensulă potrivită pentru fond de ten. Datorită perilor moi și denși și a unei suprafețe mari, pensulele pentru fond de ten creează un finisaj fără urme, indiferent dacă dorești o acoperire completă sau un aspect natural. Fondul de ten Maybelline sau fondul de ten L’Oreal se aplică excellent cu o perie de calitate.

Periile conice creează precizie atunci când aplici fond de ten de-a lungul pomeților, pe frunte și sub ochi. Periile rotunjite permit o distribuție uniformă pe toată fața, deoarece perii se amestecă pe măsură ce se întinde produsul.

  1. Pensulă pentru pudră

Pudra este tușa finală a oricărei rutine de frumusețe. Cu perii săi mari, pufoși, o pensulă de machiaj pentru pudră îți permite să aplici ușor atât pudrele de fixare libere, cât și cele presate, fără a crea un aspect cakey. Dacă folosești fond de ten Maybelline pudră, caută o pensulă cu peri puțin mai deși. Periile pentru pudră pot avea și un capăt conic, făcându-le perfecte pentru conturarea feței.

  1. Pensulă pentru fard de obraz

O pensulă pentru fardul de obraz este similară cu o pensulă pentru pudră, cu perii moi, dar este mai mică. Dacă aplici fardul de obraz pe pomeți pentru a le oferi o culoare naturală, atunci o pensulă rotundă pentru blush este ideală pentru tine. Pentru cele care preferă o aplicare mai dramatică de-a lungul pomeților, o perie înclinată este cea mai bună.

  1. Pensula pentru corector

Când cauți să ștergi petele și să scapi de cercurile de sub ochi, o perie pentru corector este ceea ce ai nevoie. Aceste perii compacte asigură o aplicare precisă, care este ideală pentru acoperirea imperfecțiunilor, precum și pentru a viza zone specifice, cum ar fi părțile laterale ale nasului sau colțurile ochilor. Caută o pensulă cu peri strânși și capete conice sau ascuțite pentru a oferi o precizie completă.

  1. Pensula pentru fardul de pleoape

Există o multitudine de pensule pentru fard de pleoape pe piață, dar dacă nu vrei să investești într-o colecție întreagă de pensule pentru machiaj pentru ochi, o perie plată pentru fardul de pleoape ar trebui să facă treaba suficient de bine. Acest tip de pensulă de machiaj aplică uniform fardul pe toată pleoapa. Este pensula perfectă pentru începători sau pentru cele care doresc o rutină rapidă de machiaj pentru ochi. Caută una cu vârf rotunjit și peri denși, care vor ridica o cantitate semnificativă de fard de pleoape dintr-o singură lovitură.

  1. Pensula pentru pliul pleoapei

Dacă vrei să adaugi puțin mai multă putere machiajului ochilor tăi, atunci o perie pentru pliu este cea mai bună soluție. Pentru a adăuga profunzime și definiție, utilizează această perie pentru a aplica fardul pe pliul pleoapei. Marginile sale mici, conice, permit conturarea și amestecarea ușoară și aplicarea precisă.

  1. Pensula pentru sprâncene

Pensula ideală pentru sprâncene are două capete: unul înclinat pentru a colora sprâncenele rare și o mică perie pentru a-ți pieptăna și a modela sprâncenele. Combinația celor două face sprâncene perfect finisate.

Alte pensule de machiaj de luat în considerare

Acum că te-ai aprovizionat cu elementele de bază, există și alte opțiuni pentru trusa de înfrumusețare care, deși nu sunt esențiale, sunt utile în aplicarea machiajului. Pensulele de machiaj și utilizările lor pot fi variate, așa că ia în considerare să adaugi câteva dintre acestea la colecția ta.

  • Pensulă evantai

Indiferent dacă utilizezi bronzer, iluminator sau fard de obraz, ia în considerare o pensulă evantai, care, după cum sugerează și numele, arată ca un evantai plat. Datorită acestei forme și a perilor săi moi, pensula evantai este perfectă pentru a șterge culoarea sau iluminatorul pe punctele înalte ale feței, cum ar fi pomeții, nasul și fruntea. De asemenea, o poți folosi pentru a crea un contur dramatic sub pomeți.

  • Pensula pentru iluminator

În timp ce instrumente precum pensula evantai și pensula pentru fard de obraz funcționează pentru aplicarea iluminatorului, o adevărată pasionată de machiaj va dori să aibă o pensulă pentru iluminator în trusa de frumusețe. Folosește această pensulă pentru a aplica iluminatorul oriunde ți-ar atinge fața lumina soarelui, folosind o perie lungă, moale și conică pentru un efect de focalizare sau una cu peri scurți și denși pentru o acoperire mai opacă.

  • Pensula pentru eyeliner

Dacă ai stăpânit pensula pentru fardul de pleoape și pensula pentru pliu, atunci ia în considerare să-ți ridici machiajul ochilor la următorul nivel cu o perie pentru eyeliner. Aceste perii mici au adesea vârfuri înclinate pentru a permite aplicarea ușoară în spații înguste. Pensulele pentru eyeliner pot fi folosite pentru a crea un aspect fumuriu, difuz sau o linie înaripată dramatică.

Foto: Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri