30 Aprilie 2024 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Te pregătești de vacanța mult așteptată și îți pregătești bagajul? Iată ce să pui în el, astfel încât să te bucuri pe deplin de tot ce îți poate oferi călătoria, fără a face cheltuieli neprevăzute și fără a avea incidente neplăcute.

Dacă urmează să pleci în vacanță, ocupă-te din timp de bagaj. Fă-ți o listă cu lucrurile necesare, sortează hainele și pregătește documentele. Toate acestea sunt necesare pentru a te putea bucura de o binemeritată vacanță, lipsită de griji sau de preocupări. Și, bineînțeles, fără lucruri uitate acasă. Ce trebuie să pui în bagaj? Mai jos, îți spunem ce lucruri să nu uiți acasă.

Nu uita de crema pentru protecție solară

Indiferent de destinație, din bagaj nu trebuie să lipsească protecția solară. Alege o cremă cu un factor de protecție ridicat (SPF 50), pentru a-ți proteja pielea împotriva arsurilor solare și efectelor negative ale expunerii prelungite la soare. Aplică dimineața, cu două ore înainte de a te expune la soare. În timpul zilei, ar fi indicat să reaplici crema cu protecție solară o dată la trei ore. Chiar dacă nu stai la plajă, crema trebuie aplicată și pe mâini, gât și picioare, mai ales dacă porți haine cu mânecă scurtă.

Spray-ul pentru țânțari te scapă de griji

Chiar dacă mergi în vacanță la munte sau la mare, spray-ul de țânțari te va proteja în serile în care vei vrea să stai să admiri apusul sau să te distrezi cu prietenii, după lăsarea serii. Iar în cazul în care ai planificate câteva excursii cu barca in Delta Dunarii, atunci e mai mult decât necesar să-l pui în bagaj. În plus, dacă în vacanța planificată vin și copii, atunci spray-ul e obligatoriu. Cei mici pot avea reacții exagerate la mușcăturile de țânțari, așa că e mai bine să-i protejezi de aceste neplăceri.

Ia cu tine și kitul cu medicamente

Un alt lucru important în vacanță este kitul de medicamente. Ce înseamnă kit? Înseamnă că vei pune într-o cutie sau într-o pungă ori într-un portfard câteva medicamente esențiale. Asigură-te că incluzi analgezice, medicamente împotriva indigestiei, antidiareice sau antihistaminice, dacă unul dintre membrii familiei are alergii. Nu uita nici de antitermice sau de pansamente sterile și plasturi. Poate fi de mare folos și o cremă anti arsuri. Important e ca în bagaj să se regăsească medicamentele pe care le consideri necesare, în funcție de destinație și de activitățile planificate.

Pune în bagajul de vacanță și articolele indispensabile de toaletă

Nu uita să iei cu tine articolele de toaleta esențiale. Pune în bagaj șamponul pe care-l folosești acasă, balsamul de păr și, eventual, o mască, în cazul în care mergi la mare. De asemenea, ia un gel de duș, periuța și pasta de dinți și un săpun pentru mâini. Ar fi indicat să ai cu tine inclusiv o cremă hidratantă de corp, iar dacă mergi la mare, și una pentru după expunerea la soare. Pentru ten, nu uita să iei toate produsele pe care le folosești în rutina zilnică.

Rămâi în contact cu cei dragi, cu accesoriile pentru dispozitivele electronice

Nu uita să pui în bagaj și accesoriile pentru dispozitivele electronice pe care le iei cu tine. Cel mai important este, bineînțeles, încărcătorul pentru telefon. Însă, dacă pleci din țară, poate ar fi indicat să te interesezi și de prizele existente în locul în care te vei caza. În cazul în care acestea nu sunt cele obișnuite, poți să iei un adaptor de priză. De asemenea, dacă iei și laptopul sau aparatul foto, pune și încărcătoarele acestora, plus baterii, căști sau cabluri USB. Asigură-te că ai toate accesoriile necesare pentru a-ți menține dispozitivele încărcate și funcționale pe tot parcursul călătoriei.

În concluzie, asigură-te că ai aceste cinci lucruri importante în bagajul tău de vacanță, astfel încât să nu fii nevoită să faci cheltuieli neprevăzute.

Sursa foto: freepik.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri