Afinele, acele margelute de culoare albastru inchis, sunt fructele muntilor, fructe care capteaza toata energia solara de pe platourile inalte si se transforma intr-o hrana sanatoasa. Descopera cele 9 beneficii ale consumului de afine.

Afinele, acele margelute de culoare albastru inchis, sunt fructele muntilor, fructe care capteaza toata energia solara de pe platourile inalte si se transforma intr-o hrana bogata in vitamine, gata sa ii ofere organismului puterea de a se revigora. Au un gust dulce acrisor iar efectele lor terapeutice sunt atat de miraculoase incat pot inlocui cu succes medicamentele.

Afinele sunt originare din America de Nord, de unde, anual, vin aproximativ jumatate din cantitatea consumata la nivel global. Colonistii europeni au descoperit afinele odata ce au intrat in contact cu americanii nativi si le-au adus si pe batranul continent. Doar abia in secolele XX si XXI afinele au devenit cunoscute iar afectele lor terapeutice au fost descoperite.

Afinele contin vitamina A, E, F, PP, complexul de vitamina B, C, K, mangan, antioxidanti , fibre si multe alte substante care tin la distanta pericolul. Dar hai sa descoperim ce rol au toate acestea in sanatatea organismului nostru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor De ce este periculos zahărul?

9 beneficii ale consumului de afine

Afinele previn cancerul si sunt un adjuvant in combaterea lui

Afinele contin un antioxidant puternic, numit acid elagaic, care previne aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organism. Se recomanda cure de cel putin trei saptamani cu afine sau alte fructe de padure(mure, zmeura, fragi, coacaze) care sa contina aceasta substanta pentru a preveni aparitia cancerului.

Foto: De la Subbotina Anna /Shutterstock

De asemenea, exista studii care demonstreaza ca o cura cu afine poate inhiba proliferarea cancerului la colon si chiar poate induce moartea celulelor canceroase. Un alt studiu a fost realizat intre 1984 si 2002 pe un esantion de 66.940 de femei si s-a descoperit ca acelea dintre ele care consumau alimente bogate in chempferol (o flavonoida continuta in cantitati considerabile in afine) au avut un risc cu 40% mai mic de dezvoltare a cancerului la san sau cancer ovarian.

Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Afinele imbunatatesc functiile creierului si previn aparitia bolii Alzheimer

Un studiu realizat in la o universitate din SUA a scos la lumina faptul ca un consum regulat de afine poate ajuta la prevenirea imbatranirii sistemului nervos, a aparitiei bolilor precum Alzheimer si pastreaza functiile cognitive si motorii. De asemenea, afinele ajuta la imbunatatirea functiilor creierului, a capacitatii de memorare si invatare. Toate acestea se datoreaza antioxidantilor din afine care impiedica procesul de imbatranire celulara la nivelul sistemului nervos.

Cura cu afine, adjuvanta in diabet

Inca nu se stie de ce dar se pare ca o cura zilnica cu afine poate reduce nivelul zaharului din sange, stabilizand astfel nivelul glicemiei si ajutandu-i pe oamenii care sufera de diabet si care sunt dependenti de insulina. Desi afinele nu au un indice glicemic mic (au undeva la 40-53), organismul se comporta ca si cum ar avea un indice glicemic mic in ceea ce priveste impactul la nivelul de zahar din sange. In plus, consumul de afine tine la distanta complicatiile care pot aparea din cauza diabetului.

Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Afinele previn si trateaza bolile cardiovasculare

Cum spuneam si mai sus, in cazul bolnavilor de diabet, bolile care survin ca si complicatii pot fi foarte periculoase. Bolile cardiovasculare sunt cele mai intalnite. Din fericire, o cura cu afine ajuta la imbunatatirea nivelului de colesterol rau si de trigliceride si previne oxidarea si blocajele vaselor de sange.

Consumul de afine imbunatateste vederea

Datorita vitaminelor A si C pe care le contin, afinele imbunatatesc acuitatea vizuala, circulatia sangelui la nivelul ochilor si a sistemului nervos si previn si trateaza boli de ochi precum retinita pigmentoasa, glaucom, miopia, imbunatatesc vederea pe timpul noptii si combat oboseala.

Afinele tin la distanta infectiile urinare

Afinele au proprietati antiinflamatoare si antibacteriene si lupta cu succes impotriva infectiilor din organism. Sucul de afine anihileaza bacteriile care cauzeaza infectiile urinare si ajuta la eliminarea lor din organism.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri