Afinele, acele margelute de culoare albastru inchis, sunt fructele muntilor, fructe care capteaza toata energia solara de pe platourile inalte si se transforma intr-o hrana bogata in vitamine, gata sa ii ofere organismului puterea de a se revigora. Au un gust dulce acrisor iar efectele lor terapeutice sunt atat de miraculoase incat pot inlocui cu succes medicamentele.
Afinele sunt originare din America de Nord, de unde, anual, vin aproximativ jumatate din cantitatea consumata la nivel global. Colonistii europeni au descoperit afinele odata ce au intrat in contact cu americanii nativi si le-au adus si pe batranul continent. Doar abia in secolele XX si XXI afinele au devenit cunoscute iar afectele lor terapeutice au fost descoperite.
Cupcakes de Sărbătoare: Cum să decorezi cele mai iubite prăjiturele...

Afinele contin vitamina A, E, F, PP, complexul de vitamina B, C, K, mangan, antioxidanti , fibre si multe alte substante care tin la distanta pericolul. Dar hai sa descoperim ce rol au toate acestea in sanatatea organismului nostru.
9 beneficii ale consumului de afine
Afinele previn cancerul si sunt un adjuvant in combaterea lui
Afinele contin un antioxidant puternic, numit acid elagaic, care previne aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organism. Se recomanda cure de cel putin trei saptamani cu afine sau alte fructe de padure(mure, zmeura, fragi, coacaze) care sa contina aceasta substanta pentru a preveni aparitia cancerului.
De asemenea, exista studii care demonstreaza ca o cura cu afine poate inhiba proliferarea cancerului la colon si chiar poate induce moartea celulelor canceroase. Un alt studiu a fost realizat intre 1984 si 2002 pe un esantion de 66.940 de femei si s-a descoperit ca acelea dintre ele care consumau alimente bogate in chempferol (o flavonoida continuta in cantitati considerabile in afine) au avut un risc cu 40% mai mic de dezvoltare a cancerului la san sau cancer ovarian.
COSMETIC PLANT lansează 6 produse noi ce au la bază extract de...

Sursa foto: flickr.com
Afinele imbunatatesc functiile creierului si previn aparitia bolii Alzheimer
Un studiu realizat in la o universitate din SUA a scos la lumina faptul ca un consum regulat de afine poate ajuta la prevenirea imbatranirii sistemului nervos, a aparitiei bolilor precum Alzheimer si pastreaza functiile cognitive si motorii. De asemenea, afinele ajuta la imbunatatirea functiilor creierului, a capacitatii de memorare si invatare. Toate acestea se datoreaza antioxidantilor din afine care impiedica procesul de imbatranire celulara la nivelul sistemului nervos.
Sănătos la pieptul mamei
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii și părinți
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei