Cineva mi-a spus: 'Romania per me e come un vuoto sulla mappa, insignificante... che c'e di bello in Romania?'(Romania este un loc gol pe harta pentru mine, insignifiant... Ce e frumos in Romania?)... Trist, nu-i asa?, spune Elena.

Familia italiana este la fel ca familia romaneasca; sunt uniti; domina patriarhatul, dar in penumbra, cum spuneam inainte Creierul si Inima familiilor, este FEMEIA, BUNICA, SOTIA, MAMA. Barbatul este bratul, forta de munca, rezistenta, iar femeia este curajul, spiritul, completarea barbatului...

Ce iti doresti pentru viitorul fiicei tale? Romania ar fi fost un loc potrivit pentru maturizarea ei?

Pentru fata mea imi doresc sa fie fericita, linistita si sa nu apuce timpuri de razboi, de criza, de foamete... As vrea sa termine liceul de limbi straine la Viareggio si apoi sa continue facultatea de limbi straine. Chiar daca ea are inclinatii artistice, ii place sa cante si sa danseze, ar vrea sa devina fotomodel.

Este deja prea tarziu, cand un copil pleaca din tara de mic, isi amesteca cultura romaneasca cu cea din tara in care traieste si pierde mult din valorile patriei natale. Ea cunoaste prea putin istoria, geografia Romaniei, dar cand la scoala se vorbeste despre Romania si ea este chemata sa povesteasca cite ceva, vorbeste cu orgoliu. Sangele ei este romanesc!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

A consemnat Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri