12 Iulie 2013 publicat în Social 16 share-uri

Tinerii care au sustinut examenul de Bacalaureat in 2013 sunt dependenti de Facebook, ar evita competitia pentru a accede in invatamantul universitar, invata mai usor prin platforme de e-learning, sunt putin atasati de marcile autohtone, dar sunt mai orientati catre miscare si un stil de viata sanatos.

Comunicat de presa

Tinerii care au sustinut examenul de Bacalaureat in 2013 sunt dependenti de Facebook, ar evita competitia pentru a accede in invatamantul universitar, invata mai usor prin platforme de e-learning, sunt putin atasati de marcile autohtone, dar sunt mai orientati catre miscare si un stil de viata sanatos, conform unei analize realizate de Rogalski Damaschin Public Relations pe baza cercetarilor online desfasurate pe platforma iVox.ro.

„Radiografia «Generatia BAC 2013» arata diferente importante in atitudinile si convingerile despre invatare si cariera, fata de respondentii care au sustinut acest examen in anii anteriori, unele fiind explicabile prin prisma gradului mare de utilizare a tehnologiei, altele prin modelele sociale pe care acesti tineri le au la dispozitie pentru a se inspira si a avea succes in viata. Am facut aceasta analiza pentru a vedea cate dintre miturile care circula despre candidatii de la examenul de maturitate sunt adevarate, dar si pentru a afla motivatiile lor“, a afirmat Eliza Rogalski, Founding Partner Rogalski Damaschin Public Relations.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Educatie si cariera: mai putin dispusi sa se confrunte in competitii de admitere la studii superioare, totusi constienti de valoarea brandului personal pentru a reusi in cariera

Foto Highschool Students_Shutterstock

„Generatia BAC 2013” considera ca diploma de facultate este indispensabila pentru gasirea unui loc de munca suficient de bine platit (64,7%). Procedurile cele mai apreciate pentru admiterea la facultate sunt, in opinia lor, inscrierea pe baza de dosar (33%, aproape dublu fata de cei care au sustinut examenul de maturitate inaintea lor, respectiv 17,5%), proba scrisa (39,8%, cu aproape o treime mai putin decat generatiile anterioare, respectiv 61,7%) si interviul (21,6%). Cele mai apreciate centre universitare sunt Bucuresti (39%), urmat de Cluj-Napoca (32,5%) si Iasi (18,2%).

Acesti tineri apreciaza cursurile online ca fiind o metoda foarte buna de a invata si au urmat cel putin o data o astfel de forma de instruire (53,57%). Ei cred in mai mare masura decat ceilalti respondenti ca prezenta in mediul online le poate influenta cariera (68,2% dintre cei care au implinit anul acesta 18 ani, fata de 58,8% la generatiile anterioare). Ei au incredere in managerii tineri (63,9%) si considera ca e important sa ai un brand personal, insa doar in anumite domenii de activitate (57,7%).

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri