10 Iulie 2013 publicat în Social 30 share-uri

Esti fericita cu viata ta in acest moment? Discovery a realizat un amplu studiu pentru a afla ce inseamna fericirea pentru femei. Societatea s-a schimbat in ultima vreme, imaginea fericirii este si ea schimbata. Discovery a stat de vorba cu 5.500 de femei din 11 tari, intre care si Romania, pentru a afla ce au in comun femeile fericite

„Esti fericita cu viata ta in acest moment?” a fost una dintre intrebarile care au fost adresate in cadrul studiului.

In cadrul unei prezentari captivante, la Conferinta Marketing For Women, Claire O’Connor – Senior Research Consultant la Discovery Networks a vorbit despre rezultatele cercetarii „SHE in cautarea fericirii ei”. Discovery a aflat astfel ce au in comun femeile fericite din Europa de Vest, Europa de Est si Africa de Sud. Banii? Cariera? Frumusetea? Acestea sa fie atributele unei femei contemporane care se considera fericita? Ei bine… nimic din toate acestea!

1. Fericirea porneste de la atitudine

Fericirea porneste de la atitudine. Cele mai fericite femei au ceva in comun: sunt increzatoare in sine si simt ca detin controlul asupra propriei vieti. Cu toate acestea, femeile fericite nu sunt obsedate sa detina controlul. Ele recunosc lucrurile pe care le pot schimba si le cacepta pe cele pe care nu le pot schimba, se arata in studiul "SHE".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

2. Un partener de viata

E adevarat: Conform studiului, femeile care sunt intr-o relatie sunt mai fericite. Desi a fi cu cineva nu iti garanteaza fericirea, un partener iubitor iti ofera un nivel de sustinere si intimitate emotionala pe care alte tipuri de relatie nu le pot oferi.

Sensul casatoriei s-a schimbat radical in decursul ultimilor 50 de ani – nu se mai asteapta de la femeile casatorite sa renunte la munca si nici macar s aisi schimbe numele, iar pe masura ce diferentele salariale lor si cele ale barbatilor se reduc, femeile nu se mai casatoresc neaparat din motive de siguranta financiara sau stabilitate. Se pare ca fericirea asociata femeilor casatorite sa fie o expresie a faptului ca mariajul nu mai este necesar sau cerut de catre o societate- majoritatea femeilor sunt libere sa se casatoreasca doar din dragoste.

Foto: Shutterstock.com; cuplu

Un alt criteriu esential in economia fericirii unei femei contemporane este… partenerul de viata. Cand vine vorba despre relatii, este adevarat ca femeile care sunt intr-o relatie sunt mai fericite decat cele care nu sunt. A fi cu cineva nu ne garanteaza fericirea – parteneriatele cer munca pentru a fi intretinute – dar se pare ca a avaea un partener de viata iubitor ne confera un nivel de sustinere si intimitate fizica pe care alte relatii nu le pot oferi. Acest tip de relatii este pe locul doi ca si contributie la fericirea femeilor, arata acest studiu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri