Deodata simti un discomfort abdominal, greata. Inima incepe sa-ti bata cu putere, pulsul este accelerat. Corpul incepe sa-ti tremure, ai senzatia de ameteala. Crezi ca ti-a venit sfarsitul! Esti la 5 km de cel mai apropiat spital. Din nefericire nu stii daca vei putea ajunge pana acolo. Ce sa faci?

Sa spunem ca e 7 seara si vii singura cu masina spre casa de la slujba…dupa o zi grea…Esti foarte obosita.…Chiar esti stresata, suparaat...te simti frustrata. Azi te-ai certat cu toata lumea, cu seful, cu sotul, etc

Deodata simti un discomfort abdominal, greata. Inima incepe sa-ti bata cu putere, pulsul este accelerat. Corpul incepe sa-ti tremure, ai senzatia de ameteala. Crezi ca ti-a venit sfarsitul! Esti la 5 km de cel mai apropiat spital. Din nefericire nu stii daca vei putea ajunge pana acolo. Ce sa faci???

Cum supravietuiesti unui atac de panica cand esti singura?

Ce e de facut??

NU INTRA IN PANICA, incepe sa TUSESTI repetat si cu putere.

INSPIRA adanc inaintea fiecarei reprize de tuse-iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita,ca si cum ati vrea sa eliminati secretiile din adancul plamanilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Un inspir adanc si o repriza de tuse trebuie repetate la fiecare 2 secunde-fara pauza-pana soseste ajutorul sau simti ca inima incepe sa bata normal din nou.

Inspirul adanc aduce OXIGEN IN PLAMANI, iar miscarile de TUSE comprima cordul si fac SANGELE sa CIRCULE. PRESIUNEA exercitata astfel asupra inimii o ajuta sa-si revina la ritmul normal.

"Atac de panica" inseamna aparitia brusca a sentimentului de frica, acompaniat de semne si simptome fizice si psihologice si de teama de o urmare grava, cum ar fi un atac de cord. Frecventa atacurilor de panica variaza de la cateva pe luna, la cateva pe zi.

In DSM-IV-TR se considera ca, pentru diagnosticarea acestei tulburari trebuie sa existe o perioada distincta de frica sau discomfort intens, in care patru sau mai multe din simptomele urmatoare apar brusc si ating intensitatea maxima in decurs de pana la 10 minute:
(1) palpitatii, batai puternice ale inimii sau puls accelerat;
(2) transpiratii;
(3) tremuraturi sau tremur al intregului corp;
(4) senzatie de lipsa de aer sau de sufocare;
(5) senzatia de a se innabusi;
(6) durere sau discomfort toracic;
(7) greata sau discomfort abdominal;
(8) senzatia de ameteala, de instabilitate sau de lesin;
(9) derealizare sau depersonalizare;
(10) teama de a nu-si pierde controlul sau de a nu innebuni;
(11) teama ca va muri;
(12) parestezii (senzatii de amorteala sau intepaturi);
(13) valuri de frig sau caldura.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Autor: Psiholog Iulia Florea

Sursa: psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri