Te simți mereu obosită deși ai dormit și te-ai odihnit suficient pe timpul nopții?

Atunci când simți că nu mai ai energie și, în același timp, starea ta de sănătate e din ce în ce mai precară, cel mai probabil ar fi cazul să mergi la medic.

Deși oboseala poate fi legată de obiceiurile și rutina zilnică sau de lipsa somnului, există cazuri în care oboseala accentuată poate ascunde probleme de sănătate mai mult sau mai puțin grave, care necesită tratament medical, așa cum ne relatează cei de la MayoClinic.org.

Uite care sunt afecțiunile care se pot ascunde în spatele stărilor de oboseală constante:

Anemia

Una dintre cele mai comune probleme de sănătate din cauza căreia te-ai putea simți obosită este anemia. Lipsa fierului din organism duce la apariția anemiei feriprive, iar fără suficient fier celulele roșii nu mai pot transporta oxigenul în organism. Astfel, corpul nu mai primește suficient oxigen, necesar pentru a produce energie. Riscul de apariție a anemiei feriprive este crescut la femeile însărcinate sau care pierd mai mult sânge la menstruație decât în mod normal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Conform MayoClinic.org, alte simptome mai pot include dureri de cap, ten palid, stări de amețeală, apetit redus și dureri în piept.

Diabetul

Te simți însetată și simți nevoia să mergi la toaletă foarte des? Mai mult decât atât, oboseala pare că nu dispare și parcă nu mai ai energia necesară să mai faci ceva. Toate acestea sunt câteva dintre simptomele diabetului.

Conform statisticilor, 1 din 11 adulți suferă de diabet în prezent, iar oboseala apare din cauza faptului că organismul încearcă să lupte cu nivelul crescut de zahăr în sânge. Bineînțeles, diabetul este o boală care include și alte simptome, pe lângă stările de oboseală frecvente. Dacă ai observat că te confrunți cu unul sau mai multe din aceste simptome, este important să mergi la medic pentru un consult.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Hipotiroidismul

Tiroida este o glandă esențială pentru buna funcționare a organismului. Aceasta secretă hormoni care reglează metabolismul, mai exact, cât de repede transformă organismul alimentele consumate în energie. O glandă tiroidă care nu funcționează la nivel optim poate provoca stări frecvente de oboseală, creșteri în greutate și chiar depresie.

Ca să verifici dacă suferi sau nu de hipotiroidism, un simplu test de sânge îți poate confirma sau nu această afecțiune. În cazul în care hipotiroidismul este confirmat, medicul îți va recomanda un tratament adecvat.

Depresia

Depresia este boala acestui secol, iar conform unui studiu efectuat de Organizația Mondială a Sănătății, la nivel global sunt afectate peste 300 de milioane de persoane, de toate vârstele. Aceasta poate cauza stări de tristețe și anxietate, însă alte simptome mai pot include și oboseală fizică, insomnii și dureri ale corpului.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Cea mai bună modalitate pentru tratarea depresiei este să apelezi la ajutor medical. Medicul este cel care îți va recomanda un tratament care să atenueze simptomele, dar și ședințe de terapie pentru sprijin psihologic.

Cu toții ne putem simți obosiți din când în când din cauza stresului cotidian, însă lipsa energiei ar trebuie să ne îngrijoreze atunci când este constantă și este însoțită de alte simptome. Ca să previi din timp apariția sau agravarea acestor boli, este necesar un control medical regulat.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri