23 Februarie 2016 publicat în Sanatate 30 share-uri

Poti tine la distanta gripa si raceala. Iata cateva masuri simple, usor de aplicat si care si-au dovedit eficacitatea de-a lungul a numeroase studii clinice:

Cuvantul acestui sezon este “imunitate”. Cand temperaturile incep sa creasca usor, virusurile incep si ele sa isi faca de cap. Iar daca ai probleme cu sistemul imun, este foarte probabil sa prinzi ultima achizitie in materie de viroze, ceea ce inseamna, printre altele, mai putina energie, o stare generala groaznica si potentiale complicatii. Din acest motiv este bine sa eviti orice risc de imbolnavire si sa tii gripa si raceala la distanta. Iata cateva masuri simple, usor de aplicat si care si-au dovedit eficacitatea de-a lungul a numeroase studii clinice:

1. Miscare mai multa

Cercetatorii au stabilit ca persoanele care au efectuat zilnic 3 ore de activitate fizica moderata (cum ar fi mersul alert, urcatul scarilor, tenis de camp) au avut sanse cu 35% mai mici sa se imbolnaveasca decat cei care au efectuat doar o ora de effort moderat. Daca nu ai timp sa pui pe fuga, la propriu, germenii cauzatori de viroze urate, se pare ca tai chi, meditatia sau exercitiile de respiratie efectuate de trei ori pe saptamana scad nivelul catecolaminei, un neurotransmitator care reduce moderat activitatea sistemului imun, au descoperit specialistii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

2. Spala-te des pe maini

Subiectii unui studiu din San Diego au fost instruiti sa se spele pe maini cel putin de 5 ori pe zi, iar rezultatele au prezentat o scadere a afectiunilor respiratorii cu 45% fata de anii anteriori. Rezultate similare se pot obtine in scoli, acasa sau la locul de munca, locuri in care este bine sa se adopte acest obicei sanatos de cat mai multe persoane. Ori de cate ori intri in casa, dupa dezechipare, urmatorul impuls ar trebui sa fie spalatul pe maini cu apa si sapun. Aceasta simpla metoda este aplicabila intregul an si este una dintre modalitatile cele mai eficiente de a preveni imbolnavirile.

3. Dormi suficient

Somnul de calitate este un lucru extrem de important care ajuta la prevenirea imbolnavirilor in acest sezon, pentru ca indiferent cate alte masuri ai lua impotriva racelii si gripei, inclusiv vaccinarea sau suplimente alimentare, daca organismul este prea obosit sa le utilizeze, atunci nu iti vor fi de niciun folos. Subiectii unui studiu care au dormit doar 4 ore pe noapte timp de o saptamana, au prezentat un numar redus de anticorpi impotriva gripei (initiati de vaccinul antigripal), fata de subiectii care au dormit intre 7 si 8 ore.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

4. Programeaza-ti un masaj

Studiile au aratat ca terapia prin masaj ajuta la cresterea nivelurilor energetice si la imbunatatirea functiei imune in cazul pacientilor bolnavi de cancer, scazand nivelurile de cortizol cu pana la 53%. Specialistii au motive sa creada ca acest efect benefic se extinde si asupra persoanelor care se confrunta cu stresul si problemele vietii de zi cu zi. O singura sedinta de masaj pe saptamana, fie efectuata de un expert, fie chiar din partea partenerului, poate creste nivelurile de dopamina si serotonina, modulatorii starii de bine care au un rol important in imunitate.

5. Consuma zinc

Chiar de la primele simptome de raceala sau gripa, consumul de zinc poate micsora durata imbolnavirii si atenua simptomele. Chiar dupa un contact posibil infectant, un comprimat de zinc impiedica maturarea virusurilor cauzatoare de raceli comune si le impiedica atasarea de mucoasa cailor respiratorii. In plus, zincul stimuleaza metabolismul, iar in sezonul rece ar trebui administrat in cure de cate o saptamana, o data sau de doua ori pe zi, pentru a putea beneficia din plin de efectele sale miraculoase. Formele cel mai usor asimilabile sunt gluconatul sau acetatul de zinc, daca este posibil fara agenti aromatizanti, precum citratul sau acidul tartaric, care ii pot diminua puterea preventiva.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

* de Ramona A.

Foto homepage: Goodluz / Shutterstock.com

Foto int: Subbotina Anna / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri