Iata alte cateva reguli bune de urmat si usor de pus in practica pentru a avea un stil de viata sanatos:

Elementul cheie al unei vieti sanatoase este reprezentat de consecventa. Asa ca daca ti-ai propus sa scapi de cateva kilograme in plus si sa elimini starea de letargie, solutia sta in adoptarea unui stil de viata ce promoveaza alimentatia sanatoasa si miscarea de orice fel, pe parcursul intregii zile.
Chiar daca uneori te rasfeti cu ceva bun, ai grija ca doua mese din trei sa fie sanatoase. Daca ai febra musculara si iti vine greu sa cobori din pat, fa un efort si misca-te. Daca lancezesti, va fi mai rau. Chiar si in zilele cele mai pline, cand nu ai timp de sala sau de un program bine pus la punct pentru exercitiile fizice, poti merge pe jos. Iata alte cateva reguli bune de urmat pentru un stil de viata sanatos:

9 reguli dupa care sa te ghidezi pentru o viata sanatoasa

1. Mergi cel putin 10.000 de pasi in fiecare zi

Standardul de aur al consecventei, echivalentul a 8 km. Iata cateva moduri prin care vei ajunge la target: parcheaza mai departe de serviciu (sau lasa masina acasa si mergi cateva statii cu autobuzul apoi pe jos), foloseste scarile in locul liftului (pentru fesieri tonifiati), plimba cainele (sau daca nu ai caine, ofera-te sa plimbi cainele vecinei in varsta, ori sa ii faci mici cumparaturi), ia-ti pranzul la pachet, astfel vei putea folosi mai bine de jumatate din pauza de pranz pentru a te plimba.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

2. Invata-ti corpul sa fie sanatos

Cand iti faci un obicei din a fi sanatos, corpul tau te asculta si va reactiona corespunzator. Daca renunti la dulciuri pentru o perioada lunga de timp, organismul nu le va mai dori si vei observa, atunci cand le mananci, ca excesul de zahar are un gust oribil. O alternativa mult mai buna este o bucatica de ciocolata neagra, ca desert, sau guma de mestecat fara zahar, cand simti nevoia de ceva dulce.

3. Mananca micul dejun

Astfel, corpul tau va invata sa ii fie foame. Multi oameni s-au obisnuit sa sara peste micul dejun, ceea ce nu este deloc indicat. Daca iei micul dejun in fiecare zi, te vei trezi flamand si asta inseamna ca organismul cere combustibil, asteapta mancarea, deci metabolismul este activ.

4. Transpira in fiecare zi

Organismul nostru are un sistem de termoreglare uimitor, caldura eliminandu-se prin transpiratie. Daca faci miscare in mod regulat, atunci organismul este antrenat sa te racoreasca imediat. Daca miscarea nu este inca o constanta in viata ta, te vei supraincalzi, multumita ideii de consecventa a organismului: -nu este nevoie sa transpiri, pentru ca nu faci miscare. Lucru care se poate schimba in timp, trebuie numai sa ti-o doresti.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

5. Gandeste pe termen lung

Perioadele de dieta iti prezinta obiective pe termen scurt (10 zile de detoxifiere cu sucuri naturale, 3 zile de post, 30 de zile fara carbohidrati etc). De fapt, ai nevoie sa iti creezi un obicei din a manca sanatos si curat, obicei care sa dureze toata viata. Redu consumul de zahar, sodiu, alcool iar seara, fara alimente bogate in amidon!

Foto int: Alliance / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri