Iata alte cateva reguli bune de urmat si usor de pus in practica pentru a avea un stil de viata sanatos:

6. Fii activ pe tot parcursul zilei

O ora petrecuta la sala nu este echivalentul unui stil de viata activ. Este ideal sa iti faci o rutina din a merge la sala, dar daca in restul zilei stai pe canapea, la birou ori in masina, asta, iarasi, nu inseamna un stil de viata activ. Inventeaza pretexte sa te pui in miscare pe tot parcursul zilei, astfel vei slabi si te vei mentine mult mai usor.

7. Un singur antrenament nu te face puternic, iar o zi de pauza nu iti dauneaza

Obiceiurile sanatoase trebuie aplicate si mentinute in aproximativ 80% din timpul tau. Daca ai nevoie uneori de o zi de pauza, savureaz-o din plin si fara regrete. Cu totii avem nevoie uneori de momente de relaxare si deconectare.

8. Bea apa pe tot parcursul zilei

Ar trebui sa iti mentii un nivel optim de hidratare, in special inainte de orice activitate fizica. Sangele oxigeneaza muschii si creierul si este alcatuit in mare parte din apa. Daca esti deshidratat, nu ajunge suficient oxigen acolo unde este nevoie de el. In plus, cu cat transpiri mai mult, cu atat trebuie sa te hidratezi mai mult. Acelasi lucru este valabil si pentru situatia in care consumi alcool sau cafea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

9. O masa nu te face sanatos, dar nici nu te ingrasa

Alegand in mod constant optiunea cea mai buna pentru sanatatea ta cand vine vorba de alimentatie, rezultatele apar mai rapid si iti vei creste abilitatea de a te abtine de la tentatii. Daca mananci o data la cateva zile mancare sanatoasa, iar in restul timpului infuleci fast-food, nu se poate spune ca te alimentezi sanatos. Si viceversa, daca ai un regim alimentar sanatos si esti activ fizic, cate un meniu de la fast-food din cand in cand (de doua ori pe luna) nu este un capat de tara.

de Ramona A.

Foto homepage: Kiselev Andrey Valerevich / Shutterstock

Foto int: Brocreative / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri