29 Martie 2012 publicat în Sanatate 39 share-uri

De-a lungul istoriei, postul a reprezentat o perioada de curatare trupeasca si sufleteasca. Mari filosofi precum Hipocrat, Socrate si Platon l-au recomandat pentru vindecarea corpului. Indiferent care sunt motivele pentru care oamenii recurg la post, este bine de stiut care sunt beneficiile acestuia asupra sanatatii.
Postul, o dieta pentru a slabi

Fructele si legumele au un numar mai mic de calorii, iar consumul lor timp indelungat, pe langa detoxifiere, poate ajuta la scaparea de kilogramele in plus. De asemenea, pentru ca aportul de calorii scade, organismul este fortat sa consume din depozitele de grasimi pentru a-si asigura necesarul zilnic. Rezervele de grasimi sunt create de organism din cauza excesului de glucoza si carbohidrati care sunt in mod normal folositi ca sursa de energie. In timpul postului, aceste rezerve de grasimi devin sursa de energie a organismului.

Perioada de post ne fereste de bolile cardiovasculare

Studii recente au demonstrat ca perioada de post reduce aparitia bolilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta au descoperit ca acest tip de regim ajuta la scaderea trigiceridelor, a greutatii si a glicemiei si, astfel, tine departe bolile de inima.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

In post organismul se vindeca

Din cauza efortului mai mic pe care organismul nostru il depune pentru a procesa mancarea ingerata in timpul perioadei de post, corpul nostru incepe sa isi canalizeze energia inspre metabolism si sistemul imunitar. Astfel, procesul de vindecare naturala incepe. Organismul declanseaza o procedura prin care proteinele pe care le produce ajuta la regenerarea sistemului. De exemplu, atunci cand suntem bolnavi, pofta de mancare ni se taie. Explicatia pentru acest fenomen este ca organismul isi canalizeaza energia alocata sistemului digestiv catre sistemul imunitar pentru a se vindeca.

Glicemia scade in timpul perioadei de post

Datorita faptului ca organismul isi canalizeaza energia in alta directie decat inspre sistemul digestiv, metabolismul bazal este incetinit pentru a conserva energia cat mai mult timp iar nivelul glicemiei din organism scade, fiind folosite depozitele de glucoza existente in ficat. De asemenea, nivelul de eliberare a hormonilor se mareste.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri