18 Aprilie 2012 publicat în Sanatate 5 share-uri

Primavara este ideala pentru a incepe o cura de detoxifiere pentru a ne elibera organismul de grasimile adunate peste iarna. Daca vreti sa incepeti o cura dar nu stiti care sunt primii pasi si nici in ce-ar consta o astfel de dieta, noi va sarim in ajutor. Va propunem 5 cele mai bune diete de detoxifiere.
DESCHIDE PREZENTAREA

Top 5 Cele mai bune diete de detoxifiere

Primavara este ideala pentru a incepe o cura de detoxifiere pentru a ne elibera organismul de grasimile adunate peste iarna. Daca vreti sa incepeti o cura dar nu stiti care sunt primii pasi si nici in ce-ar consta o astfel de dieta, noi va sarim in ajutor.

Primii pasi spre dieta de detoxifiere

Este foarte important sa intelegeti ca o dieta detoxifianta nu are niciun rezultat daca in paralel nu tineti cont de cateva reguli sanatoase necesare. Iata cateva recomandari:
Se beau cel putin 2 litri de lichide pe zi (de preferat neindulcite)
La micul dejun se consuma cereale integrale cu lapte sau cu suc de fructe proaspat, facut in casa
Zilnic se mananca legume si fructe proaspete, negatite
Se consuma numai carne de peste, pui sau curcan
Se recomanda un somn bun de 8-10 ore pe noapte, de preferat este sa prindeti somnul dintre orele 22-24
Se consuma nuci si seminte crude, nesarate
Se reduce sau se evita consumul de alcool, tutun, cafea, sucuri carbogazoase, dulciuri, paste fainoase si lactate sau produse grase
Se face sport sau miscare in aer liber (plimbari prin parc de exemplu)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Dieta cu fructe

Aceasta dieta simpla presupune consumul de fructe proaspete, negatite sau cu alte adaosuri, si de apa, ceaiuri neindulcite sau sucuri de fructe facute in casa, fara zahar sau alti indulcitori. Aveti voie sa consumati si fructe dulci. Timp de doua zile pe saptamana (atentie! nu mai mult) se pot consuma numai fructe, cat de multe fructe cu conditia sa fie de diferite feluri.
Dieta cu legume
O alta dieta usor de tinut si deloc complicata este cea cu legume. La fel ca si dieta pe baza de legume si aceasta trebuie tinuta pe o perioada de maxim doua zile, nu mai mult. In aceste doua zile de dieta se pot consuma legume proaspete, nu preparate, sub forma de salata, de exemplu. Vestea buna este ca puteti consuma cat de multe legume vreti. Singurul adaos pe care dieta vi-l permite este uleiul de masline si condimentele naturale. Recomandabil este consumul de apa, ceai neindulcit si sucuri naturale facute in casa.
Dieta cu plante de primvara
Spre deosebire de celelalte diete prezentate anterior, aceasta dureaza o luna, nu doua zile. Dureaza atat pentru ca nu este la fel de stricta la fel ca celelalte si presupune introducerea in alimentatia zilnica a plantelor de primavara. In fiecare dimineata, cu aproximativ o ora inainte de a lua micul dejun, se consuma o salata facuta din plante de primavara la care se adauga ulei de masline, zeama de lamaie dupa gust si germeni de grau (se gasesc in magazine sau puteti sa ii germinati voi). Salatele pot sa contina stevie, spanac, leurda, untisor, loboda, urzici etc. Daca va e mai usor de facut, salata aceasta poate fi transformata intr-un smoothie. Se folosesc aceleasi ingrediente doar ca se pun in blender.
Dieta de detoxifiere pe disociata in functie de culori
Ati auzit de diete recomandate de medici in care se spune ca trebuie sa consumam alimente rosii(de exemplu)? Aceste tipuri de diete sunt recomandabile pentru ca ele ajuta la detoxifierea organismului si la intarirea sistemului imunitar. Se spune ca alimentele rosii mentin tineretea (de obicei sunt bogate in antioxidanti), cele albe intaresc organismul, cele galbene previn aparitia celulitei, cele verzi ajuta tranzitul intestinal si intareste sistemul imunitar etc. Aceasta dieta presupune consumul de legume si fructe de culori asemanatoare, timp de doua zile pe saptamana. In fiecare zi se consuma alimente de culori diferite. Daca azi ati ales sa mancati produse verzi(kiwi, broccoli, mazare, mere verzi etc.), maine le puteti incerca pe cele rosii(tomatele, mere rosii, ridichii, sfecla rosie etc.).

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Dieta de detoxifiere cu lamaie
Dieta pe baza de lamaie este una din cele mai puternice si sanatoase din cate exista datorita vitaminelor, mineralelor si a tuturor elementelor care se regasesc in acest fruct. Aceasta dieta este foarte apreciata in randul vedetelor din SUA datorita efectelor sale miraculoase. Aceasta dieta nu este recomandabila persoanelor care nu sufera de afectiuni ale stomacului (ulcer, gastrita etc.). Asadar, in aceasta dieta se consuma dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu apa calduta in care se stoarce o jumatate de lamaie. Dupa o jumatate de ora se ia micul dejun. Dupa masa de pranz de consuma o limonada facuta din doua pahare de apa si o lamaie (intreaga), date prin blender. Dupa masa de seara se bea un pahar de apa fierbinte in care se pune o lingurita de miere sau sirop de artar, zeama unei lamai intregi si cateva picaturi de ardei iute (se poate si praf). Aceasta dieta se poate tine oricand si se tine oricat de mult persoana respectiva isi doreste. Sucul de lamaie stimuleaza procesul de detoxifiere a organismului si ajuta la eliminarea grasimilor in exces.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri