29 Martie 2012 publicat în Sanatate 39 share-uri

De-a lungul istoriei, postul a reprezentat o perioada de curatare trupeasca si sufleteasca. Mari filosofi precum Hipocrat, Socrate si Platon l-au recomandat pentru vindecarea corpului. Indiferent care sunt motivele pentru care oamenii recurg la post, este bine de stiut care sunt beneficiile acestuia asupra sanatatii.
Postul ne intinereste si ne prelungeste viata

Aceste doua rezultate sunt, de fapt, urmari ale tuturor procelor mentionate mai sus. Aceste doua fenomene sunt sustinute de scaderea ratei metabolismului, de canalizarea diferita a energiei, un sistem imunitar mai puternic si o stimulare a productiei de hormoni, printre care si cei de autoconservare. Aparent, organismul nostru nu are nevoie de foarte multe surse pentru a se mentine viu si sanatos, iar studiile sustin acest lucru.

Alte beneficii ale postului asupra sanatatii noastre

Datorita faptul ca organismul nostru se curata de tot felul de reziduri, pielea noastra capata stralucire, este mai sanatoasa, corpul nostru este mai plin de energie, calitatea somnului se creste, scapam de anxietate, tensiune, starea de sanatate ni se imbunatateste, durerile musculare si starile de disconfort dispar si digestia se imbunatateste.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole despre sanatatea ta si a familiei tale:

Ce inseamna o nutritie echilibrata in perioada postului

Detoxifiere rapida de primavara: 8 retete de Green Smothie

Detoxifierea de primavara: 5 plante benefice pentru organismul nostru

15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo.ro pentru a primi mai multe informatii despre tine si familia ta.

Garbo.ro te invita la comentarii: Tu postesti?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri