Recent a fost celebrata ziua de 4 iulie - sarbatoarea Statelor Unite ale Americii, asa incat ne-am amintit una dintre cele mai cunoscute fraze din istoria omenirii: 'Noi sustinem ca aceste adevaruri sunt de la sine evidente, ca toti oamenii sunt creati egali, ca ei sunt inzestrati de Creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile, ca printre acestea sunt: Viata, Libertatea si dreptul la Fericire'(Declaratia de Independenta din anul 1776).

Era pentru prima data cand era recunoscut politic, dreptul la fericire al oamenilor. Asadar, fericirea este unul dintre cele mai importante aspecte in viata noastra.

Fericirea este o stare mentala caracterizata de emotii pozitive care variaza de la multumire, la bucurie intensa. Aceasta stare de spirit a fost descrisa fie biologic, fie psihologic, filosofic sau religios.

Pentru multa vreme s-a crezut ca fericirea este un dat natural. Ca in mod natural, oamenii sunt fie fericiti sau tristi, in functie de evenimentele din viata lor. Dar aceasta viziune s-a schimbat de-a lungul ultimilor ani transformandu-se intr-o stiinta despre fericire. Garbo a scris multe articole pe acesta tema. Vezi Poti sa iti vindeci inima, mintea si trupul! sau Libertatea emotionala: Poti sa iubesti a fi tu?

De asemenea, pentru o lunga perioada de timp s-a crezut ca emotiile negative sunt cu mult mai puternice decat cele pozitive. Cu toate acestea, sentimentele de fericire experimentate pe o perioada indelungata de timp ajung sa joace un rol esential in viata noastra, transformandu-ne cu totul.

Din punct de vedere biologic, fericirea este asociata cu o eliberarea de serotonina si endorfine – opiaceele naturale ale corpului si de oxitocina, cunoscuta de asemenea ca “hormonul iubirii”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Si, daca ne intoarcem in lumea sociala cu discutia despre fericire, sa stiti ca propozitia “banii nu aduc fericirea” nu este un simplu mit. Nu exista vreun studiu care sa arate in mod cert ca banii ar avea vreo legatura directa cu o atitudine pozitiva fata de viata. In general, oamenii fericiti sunt recunoscatori fata de ceea ce au, sunt optimisti, sunt buni cu cei din jur si se bucura de evenimentele frumoase. De asemenea, acesti oameni stiu sa ierte.

Daca banii nu aduc fericirea, sexul cu siguranta o face! Potrivit WebMd, cercetarile arata ca sexul este mai bun pentru fericire decat banii. Cei mai fericiti oameni sunt aceia care au o activitate sexuala intensa si implinita. Persoanele in cuplu sunt de asemenea, mai fericite decat persoanele singure.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri