29 Ianuarie 2013 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Lepra afecteaza inca, in prezent, peste 200.000 de persoane pe an.

Comunicat de presa

Datorita unui tratament eficient si gratuit, lepra nu mai este pentru tarile sarace boala ingrozitoare din trecut, dar ea afecteaza inca, in prezent, peste 200.000 de persoane pe an, relateaza AFP intr-un material scris cu ocazia Zilei Internationale de Lupta impotriva Leprei, ce va fi marcata duminica.

Boala contagioasa cu o evolutie foarte lenta, cauzata de o micobacterie, lepra ataca nervii si muschii si sfarseste prin a provoca paralizia si infirmitati definitive ale membrelor si ochilor daca nu este tratata la timp, scrie Agerpres.ro.

Profesorul britanic Stewart Cole, specialist in aceasta maladie, recunoaste ca 's-au inregistrat progrese enorme in tratarea si tinerea sub control a epidemiei. Saisprezece milioane de bolnavi au fost tratati prin polichimioterapie (MDT) si vindecati'.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice


Foto homepage: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri