24 Februarie 2012 publicat în Lifestyle 133 share-uri

Dragostea, sufletele pereche, casatoriile din dragoste: toate au trecut prin etape diferite de-a lungul timpului insa oamenii nu au renuntat sa creada in niciuna din ele. Totusi... ce inseamna sufletele pereche? Exista?

Despre suflete pereche – suflete sortite, suflete gasite

Atunci cand spunem suflete pereche ne gandim la doua persoane care au una fata de cealalta un sentiment profund si natural de dragoste, dependenta, intimitate, sexualitate, afinitate, spiritualitate si compatibilitate. Peste tot intalnim conceptul de suflete pereche si, cu siguranta, multi dintre noi viseaza inca la intalnirea cu aceasta persoana care sa o completeze, sa o iubeasca, sa o inteleaga intru totul, sa o citeasca dintr-o singura privire, sa o cucereasca si cu care sa isi petreaca restul zilelor. Multi dintre noi au avut norocul sa intalneasca aceasta persoana cu care si-au cladit un destin comun.

Dar, tinand cont ca Pamantul a atins pragul extraordinar de 7 miliarde de oameni, ca multi oameni migreaza, ca se muta din tarile lor natale si pornesc spre meleaguri necunoscute, ca in prezent exista mai multe femei decat barbati, ca societatea s-a schimbat, ca stim ca Universul este infinit si ca s-ar putea sa existe altii ca noi etc., oare putem sa credem ca o singura persoana ne este destinata fiecaruia dintre noi? Ce inseamna de fapt un suflet pereche in secolul al XXI-lea?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Despre sufletele pereche stim ca prima oara au fost definite in „Banchetul” lui Platon, in Mitul Androginului. Androginul era o creatura pe jumatate femeie si pe jumatate barbat, uniti intr-un singur corp. Aceste fiinte erau puternice iar zeii se temeau de ele, asa ca s-au decis sa ii desparta. Tristetea le-a napadit sufletele, si, vazand acest lucru, Zeus l-a insarcinat pe Eros sa semene iubirea in lume. Astfel, jumatatile au inceput sa se regaseasca si sa ramana impreuna.

Potrivit Teozofiei, doctrina care sustine ca intelepciunea divina sta la baza cunoasterii umane, Dumnezeu a creat sufletele androgine – pe jumatate femeie, pe jumatate barbat, care s-au despartit odata cu plecarea din Rai. Aceste suflete se reincarneaza de mai multe ori pentru a se curati de pacate si pentru a se gasi unul pe celalalt. Atunci cand sufletele lor se vor curata, cei doi se vor reuni.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Despre sufletele pereche mai stim ca au stat mereu la baza marilor opere de arta si ca mereu au cucerit inimile si mintile oamenilor. Teoria sufletelor pereche a aparut undeva la inceputul secolului XX , insa abia dupa 1960 oamenii au inceput sa acorde o importanta majora acestui nou concept cuceritor si salvator. Am crescut cu increderea ca, acolo undeva, exista persoana potrivita pentru fiecare, jumatatea noastra, sufletul nostru pereche.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri