cum ati slabit dupa nastere?

Buna! As dori si eu niste sfaturi de la alte mamici care au slabit dupa nastere.Teoretic stiu ca trebuie sa am grija ce si cat mananc sau sa fac miscare,dar cu asta mica e cam greu sa fac alta miscare decat ceea ce este legat de ea si de casa.Nu caut solutii miraculoase,as dori doar sa stiu ca nu sunt singura in aceasta lupta cu kilogramele si poate niste idei.Va multumesc!
ancapalade
Postat pe 16 Martie 2009 12:17
http://www.kidz.ro/comunitate/forum/view_topic/576/greutatea-dupa-nastere.html
ninutza_kidz
Postat pe 16 Martie 2009 12:26
http://www.kidz.ro/comunitate/forum/view_topic/591/dieta-disociata.html
ninutza_kidz
Postat pe 16 Martie 2009 12:27
Salut!Eu inca ma lupt cu kilogrmele in plus ,desi bebe al meu e deja mare ,are 19 luni.Am reusit sa slabesc prin diferite diete,chiar sa ajung la greutatea dinainte de nastere,dar am pus inapoi,imediat ce am terminat dieta respectiva.Am cunostinte care au slabit instantaneu sau care aratau super la o luna- doua dupa nastere,fara eforturi.Eu,insa sunt genul care ma ingras si cu apa,asa ca nu sunt la fel de norocoasa ca si ele.Si acum am 6 -7 kilograme in plus.Astept sa vina primavara ca sa pot iesi mai mult afara si sa fac plimbari lungi si in ritm alert,ca sa mai dau cat de cat jos.Retete miraculoase nici eu nu stiu ,pentru ca imediat ce se termina ,pui la loc chiar mai multe kilograme deact ai dat jos.Trebuie sa recunosc ca am incercat multe diete si am slabit,dar am si pus la loc .Asa ca trebuie sa recunosc ca singura cale sa slabesti si sa te mentii este miscarea,un regim echilibrat,pe care sa-l tii pe viata,poate si masaj,tratamente corporale.Numai ca ar trebui sa ma convinga si pe mine cineva de lucrul asta!
lara_kidz
Postat pe 19 Martie 2009 08:40
Buna! Nu stiu daca ai auzit de Mihaela Bilic, e "nutritionista vedetelor". dar nu asta m-a incantat, ci faptul ca propune niste principii sanatoase de alimentatie, care includ multe produse, cu conditia sa fii atenta la cantitati. Eu am inceput sa-i pun in aplicare ideile de vreo luna. Nu am slabit spectaculos (asta depinde de metabolismul fiecareia- cele care au slabit intr-o luna dupa nastere au un metabolism f. bun, probabil), dar am slabit constant si nu ma simt deloc frustrata. As putea continua asa pentru totdeauna, pentru ca mananc de toate, doar ca am grija sa nu mai gatesc cu ulei (fara prajeli), am cam taiat dulciurile si am grija sa mananc trei mese pe zi. Uite, itit trimit un link http://www.cosmocity.ro/alimentatie/78-interviu-cu-mihaela-bilic-traiesc-deci-ma-abtin.html
(sa urmaresti si video-ul) si ia si link-ul asta
http://doctorbilic.com/ (in dreapta jos sunt alimentele pe care ai voie sa le mananci ( sa vezi ca sunt multe).

Succes si vei reusi sigur!
racovus
Postat pe 19 Martie 2009 09:13
Chiar azi am cumparat cartea Mihaelei Bilic si e superinteresanta!O sa incerc sa aplic ce spune ea acolo,desi e destul de greu sa fac mancare pt 3 persoane(un fel pt bebe,un fel pt sot si pt mine "'dietetic"",pt ca sotul meu nu ar rezista,cred,sa manance doar ce mamanc eu.)Sper sa reusesc sa dau jos.Targetul meu e sa aung sa am macar cat aveam cand am ramas insarcinata.Multumesc pt sfaturi!
ancapalade
Postat pe 19 Martie 2009 17:08
Mi-am comandat si eu cartea .Multumesc pentru sfaturi.Am vizionat si clipul cu ea,chiar este foarte convingatoare,onesta .Abia astept sa citesc cartea.Cat ai slabit totusi in luna asta.Nu vreau sa merg pe dat multe kilograme odata ,dar sunt curioasa .Daca nu sunt indiscreta,mai da-mi cateva detalii,cel putin pana primesc cartea si putem discuta pe seama ei.Multumesc!
lara_kidz
Postat pe 19 Martie 2009 23:26
da, si eu am un bebe mic si stiu cum e sa gatesti multicel. Dar de ce nu incerci sa gatesti sanatos pentru toata familia? adica un peste la cuptor cu legume e super si pt bebe si pentru tine, iar sotul tau isi poate rade branza deasupra. Ciorbele sunt iar pentru toata familia. Seara e important sa mananci o salata sau peste sau chiar carne rosie, doar sa nu fie prajita.Totul sta in condimente. Si sosul de rosii cu legume preparat innebusit e bun tare si merge peste orice. Eu mananc mancare gustoasa, dar am redus cantitatile si am grija sa nu mai cumpar produse care nu stiu cum au fost pregatite. Plus ca decat sa beau lapte cu 3.5 % grasime, iau unul cu mai putina grasime si o data pe saptamana "dau iama" in dulciuri :)). Asa ma rasplatesc eu, asa functioneaza pentru mine. Tu trebuie sa gasesti o solutie comoda pentru tine, dar daca iti pui problema serios, o vei gasi. Succes si sa stii ca greu e pana incepi! Dupa ce ai inceput sa manaci altfel, descoperi ca sunt multe moduri sanatoase si gustoase de a pregati mancarea
racovus
Postat pe 20 Martie 2009 22:29
asta e pt. Lara. Sunt noua pe forum-uri, asa ca nu stiu sa raspund fiecarui mesaj in parte, sper ca e ok asa. Intr-o luna am slabit 5 kg. Dar se considera ca doar dupa 3 kg aincepi sa slabesti, pentru ca 3 kg sunt apa. Dar chiar si asa, bebe are un an si o luna acum si nu am reusit "performanta" asta pana acum, cu toate ca am alaptat si cu toate ca m-am infometat in repetate randuri. Si slabeam atunci, dar dupa cura puneam inapoi si inca in plus. Nici eu nu-mi propun sa dau jos spectaculos, nu e realist. Dar sunt multumita ca slabesc constant si sunt plina de energie petru ca mananc tot ce doresc; cu restrictii la dulciuri, bineinteles. Cartea are sfaturi de bun simt, pe care in sinea ta le stii, dar poate la care nu ai fost atenta. Adica, dupa ce vei citi cartea, nu cred ca vei alege un produs la intamplare, ci te vei uita la procentul de grasime, la calorii etc. Daca dai putina atentie la ce contine fiecare aliment, iti dai seama ca "bagai" calorii fara rost. Adica de ce sa-ti iei salam sasesc, cand poti sa-ti iei muschi afumat la micul dejun? de ce sa prajesti ceapa in ulei cand poti sa o fierbi putin? Si are acelasi gust si daca mai pui si sos de rosii in mancare, condimente e imposibil sa nu-ti placa. Mananca trei mese pe zi, nu uita de carne (tine de foame), pregateste mancarea fara ulei si incearca sa renunti la dulciuri. A, fructele ingrasa, contin fructoza care adauga la calorii. Azi, de ex. am mancat trei felii de muschi afumat cu paine prajita si doua felii de branza slaba si un ardei, plus o cafea la micul dejun, doua oua fierte cu spanac la pranz si o salata de legume cu o lingurita de ulei si o conserva de peste, seara. Am mancat mult mai mult decat mancam eu in dietele mele drastice si tot cantaresc mai putin in fiecare zi. Incearca, citeste cartea si pe bune ca o sa-ti schimbi modul de a pregati mancarea si nu doar pentru a slabi, e mult mai sanatos pentru tensiune, colesterol etc. Bafta si tine-ma la curent!
racovus
Postat pe 20 Martie 2009 22:50
Multumesc,racovus ,pentru raspuns!E foarte bine sa raspunzi cum doresti tu.Abia astept sa primesc cartea!Mi-am dat seama si din clip ca spune lucruri de bun simt.5 kilograme pe luna e ideal!Bafta in continuare sa reusesti sa ajungi la ce greutate ti-ai propus!
In general,din cauza (sau mai bine spus"datorita")unor probleme cu sanatatea ,gatesc sanatos(adica fara prajeli,fara smantana,fara rantasuri,fara slaninuta,grasimi animale,fara semipreparate si fara mezeluri)pentru toata familia.Mancam in schimb fructe la discretie(am auzit ce a spus in legatura cu acestea),paine(iar mare greseala),prajituri de casa si sigur facem si alte greseli de care nu sunt constienta inca(poate cantitatile ,orele tarzii,etc).
Ideea e ca vreau sa raman insarcinata si sper nu sa slabesc acum ,ci sa nu pun prea multe kilograme daca reusesc sa raman gravida,fiindca deja am 6-7 in plus .Sunt mica de inaltime si fiecare kilogram se cunoaste.In ultima luna a primei mele sarcini ajunsesem la 82 kilograme si aratam ca un balon cu aer Acum am deja kilogramele astea in plus,asa ca adaugate la cele 82....fa si tu un calcul Ajung la 90 de kilograme!!!!Ceea ce e enorm pentru cei 162 cm ai mei!
Dupa ce primesc cartea si o citesc,comentam pe marginea ei,bine?
Multumesc inca o data de sfaturi!Sunt foarte binevenite!
lara_kidz
Postat pe 20 Martie 2009 23:14
Si eu am tot 1,62 iar cand am nascut aveam 90 de kg,iti vine sa crezi?Desi nu am mancat mai mult decat mancam inainte,nu stiu de ce,poate si din cauza apei..Oricum,acum am 75 de kg si sper sa ajung pa 70 pana de Pasti.Asa ca...ma apuc serios de regim sanatos...sper sa reusesc.
ancapalade
Postat pe 21 Martie 2009 19:17
Buna Dragelor,
VRETI SA SLABITI?!? Va dau solutia cea mai buna si care a avut efect imediat asupra lu' mami meu...si catorva prietene de-ale ei care au slabit in 3 luni 10 kg.

Tati meu este cel mai bun antrenor de tae-bo din tara...si are programe speciale pentru mamicile care vor sa slabeasca. Are la sala si mamici care vin cu copilasii lor de 6 anisori si chiar mai mult.

Intrati pe site'ul lui sa vedeti despre ce este vorba ( www.taebospecial.ro).
ARE PROGRAME SI PENTRU ACASA !!!

Va pup,
SARA
www.taebospecial.ro
SaraMariaPopescu
Postat pe 21 Martie 2009 19:25
Anca,scumpa mea,sa nu te simti jignita ca pe mine ma sperie greutatea asta.Inainte de a naste,am ajuns la 82,cum am mai scris.Am poze cu mine si nu ma recunosc.Am avut o sarcina super,fara sa-mi fie rau,am facut plimbari lungi zilnic,am mancat salate si fructe zilnic,dupa dulciuri nu ma omor...cu toate astea tot am pus 19 kilograme.(am pornit sarcina cu 63 kilograme).Acum oscilez intre 68-69-70 .Am reusit chiar sa ajung la 63,dar m-a tinut vreo luna si am reinceput sa pun la loc.La prima sarcina eram in luna a sasea si aveam 70 cat am acum si aratam super.Grosul kilogramelor le-am pus in ultimele luni.Ce e la mine mai grav,e ca din cauza unei afectiuni cardiace,nu trebuie sa pun multe kilograme ca sa nu suprasolict inima.Cum te simteai in ultima luna?Dar dupa?Cum ti-ai revenit?
lara_kidz
Postat pe 25 Martie 2009 13:58
Lara,ce sa-ti zic,sarcina mea a fost una usoara,zic eu.Adica nu mi-a fost rau,nu am vomat,doar incepand din luna a 7-a aveam niste arsuri groaznice la stomac,nici noaptea nu puteam dormi din cauza lor.cel mai mult m-am ingrasat dupa luna a 7-a.Nu mancam mai mult dar parca ma umflam cu pompa. M-am plimbat tot timpul,chiar si un ultima luna,desi parca ma rostogoleam Eu am nascut intr-o duminica noapte spre luni iar ziua fusesem la gratar cu prieteni.Dupa ce am nascut a fost bine,desi vreo 2 luni m-am simtit tot umflata,de fapt se si vedea,aveam o piele inca foarte intinsa.Si am inceput lupta cu kg....saptamana trecuta m-am inscris la o sala de fitness...sa vad ce iese...si nu mai mananc dupa 7 deloc.Problema mea e ca sunt pofticioasa,si nu stiu cum sa fac sa nu mai stiu.ceva idei?
ancapalade
Postat pe 25 Martie 2009 15:18
Lara, stiu cum e cu kg in plus dupa nastere. E f. nedrept sa pui in 2 luni 17 kg (cat am pus eu in ultimele doua luni de sarcina) si sa nu reusesti sa le mai dai jos nici dupa un an, desi mancam la fel. Sigur, am mai slabit, dar greu. Si metabolismul se schimba parca, totul e mai lent. Si daca inainte dadeam 3-4 kg, destul de usor, acum le-am dat jos dupa vreo luna. Sper doar sa nu pun la loc. Acum am 74 kg si parca iar stagnez, desi mananc mult mai putin ca inainte. Oricum, daca mai vreau un bebe nu pot pleca de la greutatea asta.Cum merge cu fitness-ul? da rezultate? oricum, daca tin si dieta si fac si fitness, da bebe peste mine, lesinata :))
racovus
Postat pe 26 Martie 2009 15:40
intrebarea cu fitness-ul e pt ancapalade, desigur. Scuze !
racovus
Postat pe 26 Martie 2009 15:42
Ai dreptate,racovus,e nedrept pentru unele dintre noi,mai ales ca stiu mamici care si-au revenit de parca nu ar fi fost niciodata insarcinate.Asta e lupta noastra si trebuie sa o tinem permanent.Am insa o intrebare pentru voi,am ma mai deschis o data subiectul asta,dar nu am primit multe raspunsuri.Dupa cum spuneam,am 69 de kilograme acum.Am un baietel de 1 an si 8 luni si ne dorim inca un bebe repede,repede.Incercam de 3 luni si nu reusim.Credeam ca ne iese mai repede.Ma sperie tare gandul ca pornesc cu atatea kilograme in plus o noua sarcina(e posibil ca stresul acesta sa nu imi permita sa raman insarcinata )si ca voi ajunge in luni mici sa arat deja ca un balon...Am tinut cure de slabire mai mult sau mai putin drastice si am slabit,apoi am pus la loc aproape tot,inclusiv in aceasta perioada in care am incercat sa facem un bebe.Credeti ca aceste cure influenteaza sansa de a concepe ?Ce spuneti?Sa ma relaxez si sa ma concentrez doar pe urmatoarea sarcina sau sa incerc in continuare sa slabesc?
Anca,tu ai pus toate kilogramele pana la 90 in sarcina?
Nu vreau nici sa fiu delasatoare si sa raman vesnic grasa,dar tare mi-as dori macar un pic de nepasare,un pic de incredere in mine.Si tare imi doresc sa nu ma mai consider uriasul Godzila .Conteaza foarte mult sa ai o atitudine optimista si sa ai incredere in tine,pentru ca atunci cand te crezi cumplit de gras,toata lumea te vede la fel.Am o prietena foarte buna,are vreo 90 de kilograme,la vreo 1,68,nu e casatorita,nu e mamica si e si foarte tanara.E destul de grasuta,dar nu vorbeste niciodata despre asta,e vesela si increzatoare,e aranjata si curajoasa mereu in vestimentatie si asta transmite si celorlalti care o percep ca pe o persoana frumoasa.Imi doresc sa pot fi si eu asa!
lara_kidz
Postat pe 27 Martie 2009 07:54
Anca,si eu sunt pofticioasa!Nu am nicio idee cum sa nu mai fim!
lara_kidz
Postat pe 27 Martie 2009 07:59
Da,Lara,eu cand am ramas insarcinata aveam 68 de hg(destule,oricum,pt inaltimea mea dar aratam bine,nu totmodel,dar eram multumita de mine).Si da,am pus pana la 90 in timpul sarcinii,desi pana pe la vreo 4-5 luni lumea ma intreba daca intr-adevar sunt gravida pt ca nu se vedea.Nu cred ca greutatea ta are vreo legatura cu faptul ca nu ramai insarcinata mai repede.Cred ca e si chestia de stres.Eu am ramas dupa 6 luni,sper ca la al doilea sa dureze mai putin dar mai e pana atunci.mai multe persoane mi-au spus ca la a doua sarcina nu te ingrasi asa de tare,mai ales ca pielea e deja obisnuita de la prima sarcina.(Apropo de piele,eu am ramas cu multa piele lasata in zona burtii,ca am si avut o burta mmaaaare).Acuma nu stiu ce sa zic.asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercam sa slabim,nu?Una e sa pornesti cu greutate mai mica la drum lung de 9 luni
Pt racovus,sala merge bine,adica ma ambitionez sa lucrez,desi momentan mai mult de o ora su un sfert nu pot lucra.Am inceput sa evit cantarul,ca sa nu ma demoralizez,caci stiu ca slabitul cere timp,nu s epoate asa,peste noapte.UUufff,nu stiu ce sa fac sa nu mai fiu pofticioasa! m-am gandit si la pastile de slabit desi mi-e un pic teama sa nu aiba efecte adverse.Voi ce stiti despre ele?pupici
ancapalade
Postat pe 27 Martie 2009 15:21
Eu am un bebe de 4 luni si din 22 kg cat am luat in timpul sarcinii mai am doar 4-5 kg de dat jos. pe mine ma ajuta in special plimbarile lungi cu bebe in parc si de vre-o 3 saptamani (pentru ca am stagnat cu slabitul) merg si la masaj o data sau de 2 ori pe saptamana. Daca nu ai timp te sfatuiesc sa te masezi te acasa mai puternic in zona burticii si a picioarelor. Mult succes la slabit tuturor mamicilor
cori_am
Postat pe 9 Octombrie 2009 22:13
Eu zik ca tine si de metabolism, dar si de modul in care mananci, e important sa nu combini alimentele. Eu nu amestec niciodata fructele cu mancare sau desertul, las sa treaca intre ele cel putin 2-3 ore, iar de mancat, mananc orice dar in cantitati mici. Eu am intrant in sarcina cu 58 de kg si cand am nascut aveam 66, dupa nastere aveam 61, iar la o luna am revenit la greutatea initiala de 58 kg, acum ma mentin.
iasmina_kidz
Postat pe 9 Octombrie 2009 22:51
Buna. Eu am dat jos fara diete. Cand am ramas insarcinata aveam 62 kg. Am pus 15kg , si dupa ce am nascut am avut 64kg. Acum dupa 8 luni am 58 si inca mai dau jos, ca Vero adoarme numa leganata in brate si vrea numa in brate....asa ca, ma mentin. Va pup si bafta la dat kg jos
ralucimp
Postat pe 10 Octombrie 2009 11:54
da fetelor sh eu m-am ingrasat 24 de kg!!! de la 56 am ajun la 80 kg...pt mine e foarte mult,totusi am noroc k nu se vede eu sunt inalta am 1,79 sh akum bebe meu are 4 luni ,m-am cantarit akum o luna si dadusem jos 10 kg. faza nu e atat de nasoala k nu arat rau dar de pe burtik nu pot sa dau jos...akum am inceput sa mananc kat mai putin si sa fac abdomene ...dar faza e k nu am rabdare sa fac in fiecare seara abdomene (sunt kam lenesa) :)
eu_mino
Postat pe 10 Octombrie 2009 12:19
pt sara...am intrat pe site-ul da tae bo...vai...am facut cateva exercitii,am dureri cumplite...dar stiu k asa voi observa rezultate (sper kat mai curand)
le voi face in continuare...merci pt site...ah,apropo se poate sa lucrez mai multe zone in aceiasi zi,nu? bineinteles cu lungi pauze k alfel mor de durere
:) de ex. dimineata fesiri, la amiaz sani, si seara abdomenul.?
eu_mino
Postat pe 10 Octombrie 2009 15:14
Dragi mamici, eu fost de curand la ortoped si se pare ca am deja probleme cu coloana, asa ca sugerz inainte de a incepe exercitii fizice, sau sa mergeti la sala sa consultati un doctor ortoped , altfel riscam sa ne agravam probleme cu coloana vertebrala.
iasmina_kidz
Postat pe 10 Octombrie 2009 22:47
Eu am slabit 15 kg in 4 luni ne-mancand dupa ora 6 p.m.
Va mai dau un link la o carte care explica foarte fain anumite aspecte nutritionale si care v-ar putea ajuta sa slabiti sanatos, fara sa mai punetio la loc kilogramele pierdute: http://www.scribd.com/doc/7878392/DIETA-VIETII
CristinaG_kidz
Postat pe 11 Octombrie 2009 08:16
'Neatza fetelor,

1. Dieta (nu mai mult de 1200 de calorii zilnic)
2. Nitel sport (dupa cat poate fiecare)
3. pentru cine isi permite Endermologie Vaccum
4. Rabdare.

Eu am pierdut cca 11 kg in 3 luni si arat .... cam ca la inceput :)

Medelenii veseli.
garbo062533
Postat pe 11 Octombrie 2009 10:27
Eu nu am tinut nici o dieta pentru a salbi,in afara de alergat sus jos 4 etaje cu bebeu in brate si multa multa fugareala prin casa nu am facut. Greutatea mea inainte de a ramane gravida era de 54 kg, pe timpul sarcinii am pus aproape de 80 kg
Am slabit in aproape 7 luni dupa nastere atat de mult incat aratam scheletica si nu stiam ce sa mai fac sa ma ingras putin.Deabea acum dupa 2 ani jumatate am ajuns cat de cat la ce eram 53kg/55kg depinde...cred ca tine si de metabolismul fiecareia dintre noi
alinakatt
Postat pe 12 Octombrie 2009 11:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
mamici de mai 2010 37 De la: mamica1maria 17 Mai 2010 19:47
abandon scolar 14 De la: cory_emy 6 Iunie 2011 15:49
mersul in premergator.... 13 De la: alinakatt 28 August 2009 15:31
bebelusii de 1 an 2 De la: anaROBERT 5 Martie 2010 15:46
Clubul mamicilor care au nascut la Giulesti 2 De la: pinicuta 8 Iulie 2009 14:05
Setari Cookie-uri