Cand incepe diversificarea?

pediatrul mi-a spus sa nu incep mai devreme de 6 luni diversificarea chiar daca mihnea a fost alimentat artificial de la doua luni. eu sunt de aceeasi parere...am citit foarte mult in perioada prenatala despre acest lucru. insa parerile sunt impartite...unii medici sustin ca sucurile nu fac parte din programul diversificarii. eu te sfatuiesc sa ramai numai pe lapte (san) si sa-i dai eventual ceai de musetel de la milupa. (cand mihnea era constipat, acest ceai ne-a ajutat). pupici!
felideni
Postat pe 23 Septembrie 2008 20:43
otilia_danciu2006 prin cartile de pediatrie (alea in engleza) se zice ca un bebe alaptat exclusiv la san poate sa aiba intre 7 scaune pe zi si 1 scaun la 7 zile si se considera normal atata timp cat consistenta scaunului este normala, adica scaunul nu e tare ca la adult, laptele de mama se digera foarte bine si de asta poate sa aiba si scaune mai rare si nu e constipatie. ma intelegi ce vreau sa zic. el cum face?

Postat pe 24 Septembrie 2008 17:28
Buna.Asa am citit si eu ca este chiar normal sa aibe scaune mai rare cand este alimentat exclusiv la san .Dar doctorita cand a auzit ca are scaun la 3 zile a zis ca este constipat si trebuie sa-i bagam suc de morcov si mar.Scaunul este normal ,pana sa-i dau sucul de morcov erau lichide si explozive acum am observat ca au consistenta pastei de dinti.Cu ceaiul este mai dificil ,pentru ca nu prea vrea sa suga cu biberonul
otilia_danciu2006
Postat pe 25 Septembrie 2008 19:12
otilia, din ce zici tu nu e constipat, deci nu-i mai da si alte sucuri sau ceaiuri, da-i doar san.

Postat pe 25 Septembrie 2008 20:48
Daca cititi mai sus, vedeti ca eu nu sunt fan pediatri. Intai ma informez si apoi aplic. Insa de data asta, as merge pe mana pediatrului daca scaunul a devenit de consistenta pastei de dinti, e bine. Asa e normal cand e alimentat la san +/- un suc de morcov sau ceai. E normal un scaun pe zi. Cum pana mea sa faca caca 1 data la 3 zile? Nu tre sa elimine si el? Off.. Lasati femeia in pace si nu o mai zapaciti.

Otilia, la 4 luni e normal sa aiba un scaun pe zi si e la fel de normal sa ii introduci sucul de morcov. Eu nu am alaptat si am inceput tot la 4 luni diversificarea, dar retine faptul ca FIECARE COPIL E UNIC. Asa ca nu tre sa faci parte dintr-o turma, sau altceva. Fa ceea ce trebuie si are nevoie copilul TAU. Intr-adevar, cand e alaptat, are scaune mai rare (1/zi). Cand trece pe mancare, ajunge si la 3/zi. Baiatul meu face si 4/zi (dar mananca se stinge :D).

Nu va mai impacientati din orice. Eu am evitat medicatia. Are 11 luni aproape si nu i-am dat nici un medicament pana acum. L-am scos afara la 3 luni pe -7 grade intr-un body si o salopeta peste, cu 1 caciula pe cap. Nu 300 de body-uri si nu 200 de caciuli in cap... Si nu a patit nimic. Acu, la 13, 14 grade, nu suporta caciula pe cap. Si uite ca nu a patit nimic nici de data asta.

Nu zic sa faceti ca mine, dar zic ca ei sunt mai rezistenti decat credem noi. Si grija asta excesiva, le scade imunitatea. Pe mine m-a crescut mama la 40 de grade in casa, cu cinspe perechi de sosete, cu 3 caciuli si jdemii de haine pe mine si cum dau de o pala de vant, stranut si-mi curg mucii. Fi-miu nu stie ce e aia. Tare mi-as fi dorit ca mama sa nu ma cocoloseasca atat. Si acum zice ca nu sunt sanatoasa de cum ma comport cu baiatul meu, dar e datoria ei de bunica si atat. Sa zica. Pe de alta parte ramane uimita cum de nu raceste.

Deci, aveti grija de copii, nu disperati usor, ca trebuie sa fiti cu capul pe umeri daca (sper sa nu!) se intampla ceva mai grav.

Va pup si multa sanatate voua si bebeilor!
ses
Postat pe 26 Septembrie 2008 09:20
nu m-am trezit vorbind si ca argument am sa copii un text dintr-o carte de pediatrie "nelson textbook of pediatrics 17-ed" "The number, color, and consistency of stools may vary greatly in the same infant and between infants of similar age without apparent explanation. Stool frequency is extremely variable in normal infants and may vary from none to seven per day. It is possible for a nursing infant not to pass any stool for 12 wk and then to have a normal soft bowel movement. The color of stool has little significance except for the presence of blood or absence of bilirubin products (white-gray rather than yellow-brown)."
diversificarea la cei alaptati se incepe la 6 luni e un consens unanim. lapticul are tot ce-i trebuie lui bebe pana la aceasta varsta (chiar si pana la 1 an zic unii, o sa credeti ca ioar am innebunit). nu vreau sa incep acum o pledoarie pro diversificare la 6 luni, astea sunt recomandarile.
dar ce nu inteleg e de ce mamele care procedeaza altfel (fiecare face ce vrea pana la urma, e dreptul lui) dau apoi ele sfaturi la altele ceva de genul "uite ca eu n-am facut ca la carte si am facut asa si n-am patit nimic, deci alegerea mea a fost mai buna". vreu sa va spun ca am intalnit mamici care dadeau produse cu gluten de la 4 luni (paine in supica, biscuti cu mar) si se laudau ca uite, domnule, copilul n-a patit nimic si de ce sa nu-i mai dea! ei bine, intoleranta la gluten nu se manifesta a doua zi dupa ce i-ati dat glutenul ci mai tarziu peste cateva luni, dupa 10 luni in medie. deci efectul nu se vede imediat ci in timp... nu degeaba medicii (cei informati) recomada dievrsificarea la 6 luni, iar glutenul, ca tot am vorbit de el, de la 8 luni

Postat pe 26 Septembrie 2008 09:52
inca un text mai relevant tot din aceeasi carte ca tot o am la indemana
"Any definition of constipation is relative and depends on stool consistency, stool frequency, and difficulty in passing the stool. A normal child may have a soft stool only every 2nd or 3rd day without difficulty; this is not constipation. However, a hard stool passed with difficulty every 3rd day should be treated as constipation."
fiecare face cum vrea pana la urma
otilia, daca tot ai zis ca si tu stiai ca nu e constipatie, mai cauta si un alt medic pentru o alta parere, ca sa zici ca faci cum a zis una pe forum. dar un alt medic poti sa cauti

Postat pe 26 Septembrie 2008 09:57
In primul rand nu am vrut sa sune ceva de genul "nu respecta recomandarile pediatrilor, ca eu asa am facut si nu a murit copilul din asta", ci am vrut sa se inteleaga ca nu tre sa avem incredere orbeasca intr-un singur om, fie el si pediatru. Am vrut sa subliniez ideea ca si mamica are un cuvant, ca in cazul in care ceva i se pare suspicios, sa mai ceara pareri. Sunt de acord si eu si stiu ca diversificarea in cazul copilului alaptat la san, este indicata dupa varsta de 6 luni si 4 luni pentru cel alimentat cu formula.

Copilul nu tre sa fie neaparat constipat daca nu iese 3 zile la rand, dar nu cred ca este normal. Doar daca nu bea suficient (asa cum e nepotica mea de 6,5 luni). Eu cred ca e ok ca bea putin suc de morcovi, daca ii ajuta tranzitul intestinal, pentru ca oricum baza alimentara este laptele matern.

Sustin ideea de a cere inca o parere unui alt pediatru.
P.S. Imi cer scuze boaba, daca am suparat cu ceva. Nu a fost cu intentie.
Multa sanatate!
ses
Postat pe 26 Septembrie 2008 20:03
Buna
Multumesc pentru parere .In cartea "Mama si copilul" am citit ca un sugar alimentat exclusiv la san poate avea chiar 2-3 scaune pe saptamana .In privinta sucului o sa mai cer o parere.Sanatate voua si bebicilor.
otilia_danciu2006
Postat pe 26 Septembrie 2008 20:07
dragele mele mamici ..stimate doamne ........am si eu ceva de spus chiar daca nu mai am un bebelusi ca voi ci un adevarat cavaler.
am un baietel de opt ani si sunt si am fost adepta crescutului normal nu ca la carte .l-am alaptat pina la virsta de un an dar la doua luni am inceput sa ii dau sa manince incet si sigur din tot ce mincam noi .cite putin .nu exageram si e adevarat ca nu ii dadeam ou sau carne sau organe mai ales ficatel ......aceste alimente le-am abordat de la sase luni ..si combinate cu piure sau supe .nu sunt de acord cu mincarea preparata separat ,nici cupampers toata ziua si sper sa ma intelegeti cind nu toata ziua ....pt ca sunt unii parinti care din comoditate sau ma rog ......din ce alte motiva la virsta de 1 -3 ani inca mai aplica pt pampers iar acel copil habar nu are ce inseamna toaleta .........in sfirsit am fost o mamica care si-a crescut singura copilul cu scutece pina la trei luni cu spalat fiert scutece cu mincarica cu multa dragoste ....iar rezultatele au fost acelea ca la cinci luni statea perfect in fund si in premergator iar la noua l;uni si trei zile a plecat singur in picioare .fara sa il tinem noi sau sa plece de-a buselea ..............am, uitat sa spunca nu a suportata niciodata suzeta si nici biberonul lingura si cana au fost ustensilele lui de mic .daca vi-am putut fii de folos va pup si va doresc din suflet copii sanatosi si frumosi ca voi!sa cresteti mari si nu dupa ceea ce spune la revista ci cu ceea ce simtiti voi ca nimeni nu va cunoaste mai bine copiulul decit voi mamicile ............si bineinteles tineti cont doar de sfatul medicului!ceea e se potriveste la un copil nu se nimereste la al tau!aceasta este regula nr unu in reusita cresterii unui copil sanatos!SI NU UITATI IUBITIVA MULT COPII DEMONSTRATILE IN FIECARE ZII CIT DE IMPORTANTI SUNT PT VOI ACESTA ESTA REZERVORUL LOR PE CARE VOI MAMICILOR IL UMPLETI IN COPILARIE IAR EI VOR DEVENII ADULTII DE CARE VOI VE-TI FII MINDRE!DUMNEZEU SA VA AJUTE !SI PT CINE VREA SA AFLE MAI MULTE DESPRE REZERVORUL IUBII SA CITEASCA CARTEA ''CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII IN CRESTEREA COPILULUI' DE GARY CHAPMAN.............SI VA PROMIT CA VE-TI CISTIGA O VIOATA ADEVARATA PT COPILUL DVS DAC VE-TI RESPECTA CEEA CE VE-TI INVATA DE ACOLO.VA PUP astept o veste de la voi
ramona_balanescu
Postat pe 30 Septembrie 2008 21:47
Buna.eu sunt noua.vreau sa va spun ca m-am interesat f mult in ceea ce priveste alimentatia pentru ca tot am probleme cu el.si va spun parerea unanima a medicilor din Brasov ca alimentatia se diversifica mai repede doar daca copilul este alaptat artificial adica poti sa incepi de la 3 luni jumate cu suc de mere sau morcovi(se incepe cu legumele prima data) iar daca alaptezi la san atunci alimentatia se diversifica pe la 5-6 luni.sper sa va ajute

Postat pe 2 Noiembrie 2008 00:17
buna memicilor.baiatul meu are 2 luni si 3 sapt sapt trecuta i-am dat suc de morcov si saptamana asta biscuite ci mar si cu banana si mananca foarte bine si pana acum nu a vut nimic eu l-am alaptat 2 luni si jumate dupa care i-am dat numai milumil sper ca nu am gresit dar asa m-a sfatuit verisoaramea care e asistenta si mamica in acelasi timp.va pup
sexy_kidz
Postat pe 6 Noiembrie 2008 12:56
draga sexi, eu una incep sa cred ca tu scrii la misto! daca nu, tu n-ai internet acasa sa vezi cand incepe diversificarea? ce asistoanta e vara ta de spune asemenea chestii?! cel mai devreme diversifuicarea se incepe la 4 luni.(ce mai incerc eu sa zic ca la 6 luni si la cei alimentai artificial cu lapte praf, cand lumea da buscuiti la 2 luni si 3 saptamani??? ) biscuiti de care ii dai? banuiesc ca din cei cu gluten ca doar trebuie sa fie setul complet de prostii, ca doar daca acum copilul n-are nimic, stai sa vezi la 10 luni cand ajungi cu el la spital cu diaree de nu se mai termina, deshidratat, de nici macar nu mai sta in fund si ai sa te intrebi da ce are copilul. banana se da cel mai devreme la 8 luni pt ca e alergenica, biscuitii de la 8 luni.
mama sexy, medic de familie nu ai?
mai asptept cu nerabdare sa ne povesteti si alte idiotenii spuse de vara ta!!
pupici!
a1_23
Postat pe 7 Noiembrie 2008 21:11
buna boaba eu m-am luat dupa ea pt ca lucreaza cu o doctora pediatru am internet acasa si stiu ca peste tot scrie de la 4 luni dar am preferat sa ma iau dupa ea pt ca ea este si mama a unui baietel care are 2 anisori si cred totusi ca stie si ea ceva msmsms oricum nu am sa-i mai dau de acum decat sucuri de morcov kiwi si mar
sexy_kidz
Postat pe 8 Noiembrie 2008 20:37
sexy, subscriu la ceea ce a spus boaba...ai mare grija inainte sa fie prea tarziu.
felideni
Postat pe 8 Noiembrie 2008 22:49
Nu vreau sa par rea ,dar nu pot sa raman indiferenta la ce vad pe acest topic
Nu stiu ce pediatra o fi avand verisoara ta,dar cu siguranta copilul ei nu a ajuns la 2 anisori crescut asa cum te sfatueste pe tine fara sa fi avut probleme de sanatate(cele amintite de boaba sunt doar o parte).
Draga mea ,e adevarat ca nu toti copii fac alergii la asa-numitele alimente alergenice,dar sfatul meu prietenesc e sa nu faci experimente pe copilasul tau si sa ii dai suc de kiwi care pe langa ca e acru e si plin de seminte care sunt defapt cauza a alergiilor la majoritatea fructelor(zmeura,capsuni...).Daca imi dai adresa de mail am sa iti trimit cartile cu inceperea diversificarii pe care le-am primit si eu de la prietenele de pe forum.
Nu e momentul ca sa se inceapa diversificarea chiar daca ii dai formula.Fetita mea a refuzat orice aliment pana la 6 luni,desi eu am incercat difersificarea pe la 5 luni jumate!
PUPICI
bia_kidz
Postat pe 9 Noiembrie 2008 09:45
as vrea si eu cartea cu diversificarea.cine poate sa mi_o dea?adresa mea este lili_mro@yahoo.com
diaconuvalerica2004
Postat pe 10 Noiembrie 2008 11:17
Eu i-am dat celui mic banana mai devreme de varsta de opt luni... cred ca avea cam 6 luni, nu mai stiu exact... Acum bebelul are un an si 9 luni si totul merge ok... inca ii mai plac bananele... le desface si le mananca singur. Cat despre biscuiti, sunt aceia de la Nestle speciali pentru copii... mi se pare ca se pot manca de la 9 luni sau un an ...am mancat si eu si sunt foarte buni :)
acum mananca orice, mai putin varza, mazare, fasole, carne de porc si capsuni. intrebarea mea este de la ce varsta poate manca ciocolata? eu ii mai dau cate putina pentru ca a descoperit-o singur intr-o zi cand cotrobaia prin bucatarie si acum mereu cere.
gamalia334
Postat pe 10 Noiembrie 2008 16:24
Si uite cum o mamica a unui copil de 2 ani, devine experta in alimentatia sanatoasa a copiilor si da sfaturi. Draga, sexy, si eu sunt la fel de revoltata (poate chiar mai mult) decat boaba, pentru ineptiile verisoarei tale si mai ales pentru asa zisa naivitate a ta cu care inghiti tot.
Scuza-ma, dar mentalitatea ta, a apus de mult. Ceea ce faci, ca grabesti lucrurile in cazul copilului tau de numai 2 luni !!!, mi se pare o greseala imensa. Si tine cont ca FIECARE COPIL E UNIC. Fratele meu are 2 copii, deci amanndoi sunt ai lui cu aceeasi femeie, dar COPIII LUI SUNT ABSOLUT DIFERITI: alimentatia este diferita, unul era cuminte si a mers devreme, altul smiorcait si sta numai in brate.... Intelegi? DIFERITI!! SI TOTUSI ACEIASI PARINTI. Nu stiu ce calcul matematic ai facut cand ai considerat ca al tau copil tre sa fie ca al verisoarei, dar (desi evit sa dau sfaturi, de data asta nu ma pot abtine), te sfatuiesc sa recalculezi totul, sa iti revii la timp, cat inca nu e prea tarziu si sa respecti recomandarile specialistilor, ca nu de prosti au cercetat unii si nu mai asculta orice mama devenita peste noapte expert, fara sa mai ceri si a doua parere (cel putin). Multumesc pentru atentia acordata si va doresc multa sanatate si bebelului care e nevinovat saracu, si tie, sa poti avea grija de el, sa creasca sanatos.
Am fugit ca s-atrezit gaza mea.
ses
Postat pe 11 Noiembrie 2008 09:37
am pus cartile pe adresa trimisa,spor la treaba si pofta buna la bebe!
bia_kidz
Postat pe 11 Noiembrie 2008 12:09
Ce carti sunt? Retete pt bebici mici si maricei? Daca da, vreau sa ma uitsi eu prin ele, ca am intrat in pana de idei. ses@icsland.ro Sar'na!
ses
Postat pe 11 Noiembrie 2008 20:11
buna bia adresa mea de email este sexy_bursuk@yahoo.com te rog din suflet cand ai tu timp trimite-mi si mie cartea ms mult
sexy_kidz
Postat pe 11 Noiembrie 2008 21:04
va multumesc tuturor pt sfaturi
sexy_kidz
Postat pe 11 Noiembrie 2008 21:04
buna, pe adresa BIBLIOTECA.KIDZ@gmail.com
parola CARTI.KIDZ
(intrati pe google, dati click sus in stanga unde scrie gmail, apoi inroduceti adresa si parola de mai sus)
gasiti carti cu diversificarea, probabil multe din ele se suprapun cu cele trimise de BIA

dar, m-am uitat si eu prin ele si unele sunt copii dupa carti mai vechi si contin si greseli in legatura cu diversificarea
cea mai buna din toate e cea marcata cu steluta galbena: Diversificare tabel engleza - Feedbaby.

ti-am trimis-o si tie sexy pe email.
in cartile cu retete la fel se mai strecoara greseli.
Sub 1 an nu se da albus de ou, sare, zahar, prajeli.
a1_23
Postat pe 12 Noiembrie 2008 16:30
Pentru toate mamicile revoltate: Credeam ca este un forum pe care fiecare povesteste ceva din experienta personala si ca nu va fi blamat pentru asta si pus la zid ca cel mai mare rau facator. Vorbiti atat de specialisti si de carti... daca ati fi apelat la doi cel putin ati fi vazut ca fiecare are o opinie diferita referitoare la acelasi copil si vorbesc de medici pediatri... Sa nu mai vorbim de carti, care au de cele mai multe ori un continut foarte diferit. M-ati dat pe spate cu acele citate luate din carti scrise in limba engleza pe care le-ati dat netraduse?! Asta ca sa aratati ce? ca sunteti experte poliglote sau ca va cresteti copii dupa retete londoneze? Concluzia: ce a recomnadat medicul pentru copilul meu e valabil doar pentru el. Fiecare mama merge la un medic cu cel mic, si nu aveti voi de unde sa stiti care sunr parerile specialistului respectiv. De exemplu, am o prietena careia medicul de familie i-a recomnadat supa de zarzavat de la 10 saptamani...
Ma rog... acuzati pe toata lumea si nu acceptati nicio parere... Voi sunteti expertele, iar restul sunt doar niste inconstiente care au indraznit sa va nesocoteasca sfaturile. Sa va spun eu cum stau lucrurile: fiecare copil e diferit, asa cum spuneti si voi, dar numai mama lui stie exact care ii sunt nevoile. Vorbiti despre copiii altor femei / pe care nu i-ati vazut decat in poze - si dati sfaturi mai ceva ca un medic pediatru. Si apoi acuzati alte mamici care pur si simplu povestesc cum au facut ele si nu dau fuga sa acuze... Din punctul meu de vedere, lasati-o mai moale ca asta nu e o atitudine prea sanatoasa...
gamalia334
Postat pe 14 Noiembrie 2008 07:27
gamalia, vad ca tu te agiti cel mai tare! eu chiar sunt medic pediatru si stiu implicatiile nefaste ale introducerii biscuitilor de la varste asa mici cum a zis sexy si chiar nu puteam sa nu intervin, nu am blamat+o pe ea ci pe asistenta care i+a dat acele sfaturi! da, fiecare isi spune propria experienta, dar daca mai putem si invata una de la alta de ca sa nu spunem cand ceva este foarte gresit? faza cu biscuitii la 2 luni si 3 saptamani chiar a fost strigatoare la cer!
la fel si cu celelate interventii ale mele... nu am impus nimanui sa faca cum zic eu, dar macar sa trag un semnal de alarma cand ceva nu este corect. am dat citatele in engleza pentru ca le-am copiat direct din cartea mentionata pe care o am pe calculator, iar sursa citata chiar e de incredere. nu vad de ce te-ai revoltat ca le-am pus in engleza, ideea in romana o exprimasem deja.
si tocmai pentru a nu da eu recomandari care pot fi mai putin credibile, am recomandat lui sexy o carte cu diversificarea in limba engleza care mi s-a parut mai apropiata de recomandarile actuale in diversificare. e ceva rau in asta?
iar sexy nu doar pur si simplu povestea, ci la urma s-a intrebat daca a procedat corect. iar atat timp cat raul mai putea fi indreptat, am intervenit.
a1_23
Postat pe 14 Noiembrie 2008 10:53
gamalia, nu te mai supara cand vezi ca o mamica (ce are tendinta sa greseasca si care pune intrebari pe forum) este avertizata. Nu doreste nimeni raul nimanui.
De exemplu, mie mi-au spus mai multi pediatri acelasi lucru: nu mi-a racit copilul niciodata, pentru ca nu l-am infofolit si astfel l-am calit. De ce n-as recomanda asta mai departe? Consider un lucru bun si-l doresc tuturor parintilor. Nu oblig pe nimeni la nimic. Nici n-as putea.
Tu, in loc sa te simti lezata (aiurea) si sa vii sa o faci pe avocatul poporului, mai bine ai citi motivul pentru care ne-am revoltat pe povestea cu biscuitii.

Daca tu ai dat biscuiti (cu gluten, normal) copilului de la 2 luni, no comment. E ca atunci cand o gravida alege sa fumeze pe toata perioada sarcinii. Stii ca faci rau unui suflet care nu poate decide pentru sine. Asa este si cu biscuitii cu gluten la varste sub 8 luni, sau miere sub 12 luni, sau ....alte sfaturi din carti in romana, engleza, chineza si ce limba mai vrei tu.

Daca tu insisti sa ignori sfaturile astea, o faci asumandu-ti niste riscuri. Dar nu-ti asuma tu riscuri pentru alta mamica neexperimentata. Desi, si pentru experienta ta in cresterea copiilor ma indoiesc, avand in vedere faptul ca esti la o varsta cand alte fete merg in cluburi, dar e treaba ta. Admir ca esti o mamica tanara, dar nu admir cand sustii greselile altei mamici in dilema. In orice caz, efectele nu le vezi imediat. Ci la varste incepand cu 4, 5 ani... pana la 60 de ani.

In incheiere, te rog nu mai fii artagoasa si cantareste putin cuvintele inainte, pentru ca, repet, aici e un forum unde vrem sa ne ajutam intre noi, sa invatam unele de la altele lucruri bune, corecte si sa facem schimb de pareri in ultima instanta.

Sustin si cele spuse mai sus de catre boaba si astfel am incheiat subiectul.

VA DORESC MULTA SANATATE.
ses
Postat pe 16 Noiembrie 2008 02:46
Buna mamici. Voi cand i-ati dat suc de portocale la puiutii vostri ?
otilia_danciu2006
Postat pe 16 Noiembrie 2008 15:42
Buna mamicilor. Sunt noua pe-aici. Si eu am o fetita de aproape 4 luni, 7 Kg, alaptata exclusiv la san, a primit ceai doar seara cand avea colici. Din cate am citit, eu vreau sa incep diversificarea la 6 luni. In caz ca nu se va satura, si va trebui sa-i completez o sa incep mai repede un pic, dar nu mai devreme de 5 luni. Mai am un baietel de 3 ani jumate, iar lui i-am inceput diversificarea la 4 luni jumate, desi aveam lapte suficient sa ii dau, pentru ca l-am alaptat 1 an si 4 luni, dar nu am citit in domeniu, nu aveam internet, si am procedat din auzite.
Sunt putin nelinistita ca face kaka cam la 4-5 zile, fluid, moale, deci nu e constipata. Am citit ca la cei alaptati exclusiv la san, care nici ceai nu primesc, nu e nimic anormal in asta. Dar altii cand aud chestia asta "dau pe spate". Imi amintesc ca si la primul copil tot asa s-a intamplat. Mi-a spus cineva, care face medicina, ca daca nu face in fiecare zi, intra iar toxinele in corp. Nu stiu ce sa zic, eu nu as vrea sa ii dau altceva, in afara lapticului. Poate ma ajuta una dintre voi, sa-mi spuna unde as putea citi vreun articol, care sa ma lamureasca.
Va multumesc!

nina_m
Postat pe 1 Decembrie 2008 18:00
buna nina!nu stiu daca sunt in masura sa-ti spun tocmai eu dar eu am parit tot la fel baietelul meu faca caca la 2-3 zile cand il alaptam dar doctora lui mi-a spus ca e normal ca nu e constipat si mi-a zis sa-l las sa faca cand vrea.dar decand ii dau lapte praf face caca de 2 ori pe zi asa ca nu te speria e bine te pupik
sexy_kidz
Postat pe 2 Decembrie 2008 20:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
prajituri cu branza -carte de bucate 2 De la: adryaana 17 Martie 2010 10:06
pozne si gangureli la 5 lunite 13 De la: kidz003510 14 Octombrie 2009 15:40
CONTROL OFTALMOLOGIC 14 De la: petrialex 19 Aprilie 2011 23:09
copii nascuti in luna iunie2006 26 De la: office_salinasusesi_ro 28 Februarie 2010 17:46
Trimite scrisoara ta lui Mos Craciun! 1 De la: kidz005952 13 Decembrie 2009 02:32
Setari Cookie-uri