de la cat timp putem pune copii in fund (baietel)?

de la cat timp putem pune copii in fund (baietel)?
violeta09_kidz
Postat pe 21 Decembrie 2007 09:06
se va aseza singur stai linistita, sa nu incerci cu perne cu sau alate chestii ca n-are rost, cand va fi tregatit va sta, de obicei se intampla dupa 4luni, cred ca pe ala 5, fetita mea a stat la 4 luni
pericol21
Postat pe 21 Decembrie 2007 09:30
pe a mea am inceput sa o punem in fund de la 5 luni cate putin.Este puturoasa.Si nici acum la 7 luni si jumat nu sta singura decat rezemata, altfel sta putin si apoi pica in fata.Sta in scaunul de masa, sta in leagan, dar doar daca este rezemata
chira
Postat pe 21 Decembrie 2007 09:50
Cum bine a spus cineva mai sus,pericol21,mu trebuie chinuit copilu cu perne,eu l-am lasat pe al meu sa se dezvolte in ritmul lui si a stat in fund pe la 7 luni jumate,la 8 luni a stat bine,in picioare in patut pe la 7 luni s-a ridicat singur,acuma la 10 luni,merge de-a busilea prin casa si in picioruse tinandu-se de toate de prin casa.
delia23
Postat pe 21 Decembrie 2007 11:07
multumesc fetelor de raspunsuri...chiar eram nedumerita de chestia asta!
violeta09_kidz
Postat pe 21 Decembrie 2007 12:23
eu l-am pus pe al meu la 3 luni si 3 saptamani pentru prima data in funduletz pentru ca vroia intruna sa se ridice din scaunul de masina..bineinteles ca era sprijinit si nu l-am tinut decat cateva minute..acum are 5 luni fara 3 zile si sta foarte bine in funduletz si chiar se joaca cu jucariile din pat, dar, asa cum spunea cineva mai sus fiecare are ritmul lui...sa nu uitam ca fiecare e UNIC !!!
sdanutza
Postat pe 26 Decembrie 2007 21:06
Alex are 8 luni si abia acum sta cat de cat bine in fundic !!!
nu prea ii place pozitia aceasta... prefera sa stea in picioruse sau culcat ! nu il obliga... cand o fi pregatit o sa stea !
iassmyna
Postat pe 27 Decembrie 2007 19:26
cand copilul este pregatit v-a sta singur fara nici un ajutor . in general baietii sunt putin mai puturosi dar nu este nici o problema . trebuie sa avem rabdare . e normal ca atunci cand v-a sta in fundulet sa nu aiba echilibrul necesar si de aceea e bine sa-l sprijinim intre perne . dar oare sta ? sau vai o sa cada ? lasa-l draga nu sari la fiecare cazatura in pat sau vreo rasturnare pe podea ca asa il obisnuiesti sa-i sari in ajutor la fiecare pas si abia asteapta o mica manipulare .

Postat pe 22 Ianuarie 2008 12:07
Mirela, foarte inteligent raspuns ai dat..ai mare dreptate ! trebuie luat ca un sfat si de aceea iti multumesc !
sdanutza
Postat pe 24 Ianuarie 2008 16:33
baietelul meu a stat in fund la 7 luni si tot odata la olita
albinuta24
Postat pe 26 Ianuarie 2008 14:50
buna!Al meu baietel sta in fundulet bine, fara sa se balanseze de la 6,5 luni.Medicul de familie ne zicea ca a ei fetita statea de la aproape 5 luni.Depinde de copil..
misha_delly
Postat pe 12 Februarie 2008 14:15
eu pe David l-am pus in fundulet dupa 4 luni jum dar a stat singur fara sprijin dupa 7 luni.fiecare copil are ritmul lui.
gfvhkghj
Postat pe 12 Februarie 2008 17:59
nepotelul meu sta in fundulet de la 5luni acum are 5 luni si 3 saptaminisi se joaca cu jucariile stind singur in fund si striga tata asa ca fiecare are ritmul lui.
milicaneagu
Postat pe 19 Februarie 2008 22:04
eu am doi baietei :atat cel mare cat si cel mic au stat in fundulet de la 4 luni,la 9 luni mergand singuri in picioare.Dar,dupa cum spunea si fetele mai devreme fiecare copil are ritmul lui.O sa-ti dai seama cand o sa vrea sa stea in fundulet.
sarah2001tony
Postat pe 19 Februarie 2008 22:18
sunt ingrijorata dragi mamici. puiul meu are acus 9 luni, si nu vrea sa stea in fundulet, sta cu sprjin, in schimb vrea sa mearga...si premergatorul e la mare putere. Am auzit specialistii spunand ca premergatorul franeaza dezvoltarea normala la bebe, si cred ca am gresit, ca l-am lasat sa stea prea mult in premergator. Ce ma sfatuiti, va rog?
prim22misha
Postat pe 26 Noiembrie 2008 09:37
Fetita mea are 4 luni. Si se pare ca nu-i mai place sa stea la orizontala. Ar vrea si ea in fundulet.O mai tin in brate, in fundulet. Daca o asez sprijinita de vreo perna, sa vada si ea prin camera, si sa se poata juca si ea cu jucariile mai bine, si mai ales sa se uita dupa fratiorul ei prin camera, care este f activ, credeti ca e prea devreme? Eu am citit ca pe la 4.5 - 5 luni ar trebui sa incepi sa ii pui in fundulet.
nina_m
Postat pe 11 Decembrie 2008 19:29
al meu sta in fund sprijinit la trei luni si trei saptamani1 la pediatri la care am fost si de prin ce am mai citit eu am vazut ca majoritatatea specialistilor sunt de acord ca un copil va sta mai repede in fund daca ste pus mult pe burtica sa muceasca1 asa isi intareste muschii spatelui, cei responsabili cu pozitia sazanda1 mie pediatrul mi-a zs sa-l pun cat mai mult pe burtica
shoareku
Postat pe 30 Decembrie 2008 21:08
depinde de fiecare copil. baiatul meu a stat pentru prima oara in fundulet pe la 4 1/2-5 luni. ar fi stat el si mai devreme, dar mi-a fost mie frica sa il pun, sa n-aiba probleme cu coloana mai tarziu.
la 5 1/2 luni mergea cu premergatorul- pentru ca nu mai avea rabdare, nu pt. ca am insistat noi in vreun fel- iar la 9 luni a mers in picioare. am avut un soc cand l-am vazut ca sta in usa bucatariei si zice "mamiii".ma obisnuisem sa-l las in sufragerie cat mai mergeam la bucatarie sa-i gatesc, se mai ridica pe canapea, dar se tinea, nu-i daduse drumul inca in prezenta nimanui, parea ca-i este frica.
si cand l-am vazut cum statea drept in fata mea, n-am stiut cum sa reactionez...m-am repezit la el si l-am luat in brate....si am inceput sa plang( de fericire!).
magdutza_kidz
Postat pe 6 Ianuarie 2009 13:25
a
anisoara_kidz
Postat pe 8 Ianuarie 2009 17:36
Eu l-am pus pe al meu intre perne de pe la 6 luni si de la sase luni jumatate sta singur in fund.
Acum are sapte luni sta f bine
alexutu24
Postat pe 26 Ianuarie 2009 17:01
Bebelusul meu are acum doua luni si trei saptamani si de vreo patru zile 'ducem' lupte 'crancene' fiindca vrea sa stea in fundulet! si chiar se ridica singur! si imi e tare teama, ca e prea devreme si nu vreau sa-si forteze coloana! pe de alta parte, si capsorul si l-a tinut sigurel de prin a doua saptamana! nici sa manance nu mai are rabdare ca se zbate sa se ridice! si se infurie, faca galagie, ca e un smecheras! si apoi zambeste cu gurita pana la urechi!!! se intelege, nici macar nu am incercat sa-l pun in fundulet!! dar el persevereaza imediat ce se trezeste, se incordeaza tot si se impinge in coate!
elanicol
Postat pe 28 Ianuarie 2009 01:27
puiutul meu vroia de la 3 luni sa stea in fundulet dar bineinteles ca nu l-am lasat el se agata de tot ce putea sa se ridice asa ca-l puneam pe spate in patut ca sa nu se ridice dar de pe la 5 luni nu am mai avut ce-i face se ridica singurel fara nici un ajutor asa ca de atunci sta singurel in fundulet la inceput mai putin dar apoi din ce in ce mai mult acum la aproape 9 luni in schimb ne chinuim sa mergem in picioare ca vrea el singurel fara sa-l mai tin de manuta dar nu are inca echilibrul necesar parerea mea e sa nu sprijiniti copilul de perini sau altceva cand e pregatit el va sta singur fara vreun ajutor fiecare copil e unic si are ritmul lui pupici
SEBY1YEAR
Postat pe 16 Februarie 2009 12:11
Of, ce chin am tras si noi cu statul la orizontala...de pe la 2 luni nu a mai vrut sa stea culcat si gata...nu ii mai puteai face nimic. Ii mai aratam cate o jucarie, se uita la ea, radea, dar nu tinea mai mult de 20 de min. Daca il puneam in patut(pe spate), plangea de ziceai ca il chinui...asa ca il luam in brate, tineam palma sub fundut, ca si cum ar sta in fund si era linistit; l-am mai pus si rezemat, intre perne...In orice caz, nu e bine ca bb sa fie pus in fund inainte de 4 luni, mai ales daca este grasun. Evitati pe cat se poate. Noi nu parem sa avem vreo problema din cauza asta, dar inca este devreme ca sa imi pot da seama...Oricum, ne rugam la Doamne-Doamne sa fie totul bine
anflo
Postat pe 1 Martie 2009 09:17
Mie mi se par mult prea timpurii afirmatiile astea.Problemele de obicei nu apar in frageda pruncie ci mai tarziu oricum fiecare copil are propriul ritm si atunci cand se simt pregatiti sa zic asa stau singuri in fundulet fara a fi sprijiniti cu perini sau merg singuri de-a busilea sau merg singurei in picioare
SEBY1YEAR
Postat pe 30 Aprilie 2009 13:39
buna fetelor!!!Larisa mea are 3 luni si deja se ridica din scaunul de masina,vrea sa stea in fundulet dar deocamdata nu am puso nu vreau sa o fortez.Dar cred ca pe la 4 luni o sa papam in scaunel.sanatate la bebici
radoi_violeta87
Postat pe 20 August 2009 00:09
baetelul meu are 8 luni si sta in fundic de pe la 5 luni jumate dar nu se ridica nici in ziua de azi singurel... sunt foarte suparata din cauza asta. daca il pun in fundic in patut se ridica in picioare si se plimba prin patut dar daca cade pe spate nu mai poate sa se ridice in fundic ( sau nu vrea) incepe sa urle si sa se agite pana il ridic iar in fundic. ce ma sfatuiti?
denis2009
Postat pe 13 Septembrie 2009 15:34
denis2009 ce spui tu acolo e deja prea mult, adica bebe al tau se plimba prin patut la 8 luni? ar trebui sa fii mandra de asta, nu sa fii suparata ca nu se ridica singurel de pe spate... Al meu sta in fundulet de la 5 luni jumate 6, sta in picioruse destul de binisor dar nu il fortez sa faca nimic din ce nu poate face si are 7 luni si o saptamana, toate la timpul lor. Eu zic sa-l tratezi ca atare si sa nu fii suparata, se va ridica si singurel, are tot timpul. Altii bebei nici in fundulet nu stau pana la 7 luni asa ca....lasa copilul sa faca ce poate!
aly_raz
Postat pe 13 Septembrie 2009 16:05
da si fetita mea cand avea 6 luni s a ridicat in picioare ,in patut tin minte exact pentru ca era de serbatorile de iarna si s a ridicat noaptea in picioare in patut si a cazut adica a sarit din patut si asa ne am dat seama ca fetita noastra se ridica in picioare asta se intampla la 6 luni de stat in fundulet statea binisor la 4 luni dar cu spatele lipit de perete de mers a inceput sa faca primii pasi la 10 luni , singura va doresc numai bine la toata lumea
kidz000970
Postat pe 13 Septembrie 2009 16:52
harnica fetita!!! denis e mai lenes... mi s-a spus ca din cauza ca il tin prea mult in bate e asa lenes asteapta sa i se faca toate placerile daca cade asteapta sa fie ridicat nu se forteaza deloc sa se ridice... asta e dar daca il las sa incerce sa se ridice singur nu se forteaza ci urla pana ne surzeste.... asta e mai ateptam sa creasca umpic.. pupici
denis2009
Postat pe 14 Septembrie 2009 15:49
Si baietelul meu a fost mai lenes dar si foarte curios. Isi intorcea capul dupa orice zgomot de cand avea doar cateva saptamani, chiar daca il puneam pe burta. Nu a incercat niciodata sa stea pe fund, pe la 6 luni l-am pus intre perne si asa a invatat in doar cateva zile sa stea. De mers a inceput sa mearga la varsta de 1 an, acum la 18 luni deja alearga prin curte
Pepike
Postat pe 14 Septembrie 2009 17:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
tati se simte neglijat.... 18 De la: office_salinasusesi_ro 7 Martie 2010 07:32
un nou concurs 0 De la: 7 Martie 2010 18:33
constipatia la bebelusi 12 De la: creataamalia 6 Aprilie 2010 15:29
Invitatii botez 4 De la: garbo246801 8 Noiembrie 2011 12:37
Colief 1 De la: andreiutza 26 Octombrie 2009 13:20
Setari Cookie-uri