sotul sau parinti???

De 7 ani sunt impreuna cu sotul meu si ne intelegeam foarte bine pana acum un an cand din cauza parintilor mei,care nu l-au suferit de la inceput pe sotul meu, certurile dintre noi doi au devenit tot mai dese, si chiar nu mai avem trai deloc.La randul lui si sotul meu nu ii mai suporta deloc si acesta m-a pus sa aleg intre el si parinti mei. Stiu ca daca as renunta la parinti mei as duce o casnicie frumoasa amandoi,dar ... imi este greu sa ma gandesc ca nu o sa ii mai vad pe ai mei si ca nu o sa mai pot sa vorbesc cu ei.Ce parere aveti??? Sfatui-ti-ma.....
deliuta
Postat pe 11 Octombrie 2009 00:12
Deliuto, e greu cand trebuie sa alegi intre persoane dragi. Imi pare rau sa aud asa ceva, chiar urasc situatiile de genul acesteia.
Da' pana la urma, daca iti iubesti sotul, pe el trebuie sa-l alegi.
Daca mai ai si un copil, cu atat mai mult trebuie sa salvezi situatia.
Multa putere!
dihoritza
Postat pe 11 Octombrie 2009 00:19
ora fiind inaintata, iti urez noapte buna... si pe subiect se mai poate vorbi si maine. bye!
dihoritza
Postat pe 11 Octombrie 2009 00:21
Da` tu zici ca te iubeste,nu? Si cu tot cu iubirea asta ce ti-o poarta, te pune sa alegi..
Daca el nu ii spuorta, sa nu-i mai caute el.
AMELYY
Postat pe 11 Octombrie 2009 00:25
Cel mai greu imi este ca parinti mei stau in aceeasi localitate cu mine ,si stiu ca mama o sa sufere foarte mult .Avem o fetita de 6 luni si ma pun in situatia in care nu as mai aveo, ........ dar si pe sot il iubesc enorm.
deliuta
Postat pe 11 Octombrie 2009 00:27
Pai el nu ii cauta nici nu se duce pe la ei ,ma mai duc eu din cand in cand, dar pe sotul meu il doare enorm caand aude ca parinti mei il critica mereu si il vorbeste de rau si mai ales mie imi spun toate astea,si atunci nu intege cum eu il iubesc daca ii accept pe ai mei asa, sa il vorbeasca pe el.
deliuta
Postat pe 11 Octombrie 2009 00:31
3 Doamne..
AMELYY
Postat pe 11 Octombrie 2009 00:34
eu cred ca ar trebui sa vorbesti cu parintii sa le explici ca atitudinea lor iti afecteaza familia pe care tu ai ales-o. chiar daca nu le place alegerea pe care ai facut-o ar trebui sa te respecte pe tine, pana la urma de la un anumit moment stim singuri ce vrem de la viata.
insa parintii sunt parinti, iar asemenea alegeri sunt greu de facut si produc suferinta indiferent de optiunea facuta.
pe de alta parte daca exista copii, deja vorbim de alta situatie ( in cazul asta atitudinea parintilor imi pare putin egoista).
eu asa am facut, i-am rugat sa imi respecte alegerile (chiar daca s-a dovedit ca nu au fost bune si au avut dreptate) si sa nu intervina in relatia mea. caz fericit.
nu cred ca exista solutia perfecta pentru asemenea situatii, cred ca trebuie multa rabdare si comunicare intre parti.
mitisor
Postat pe 11 Octombrie 2009 00:35
Da ,dar daca le explic parintilor mei nu inteleg ,imi spun ca ce alt barbat nu mai exista ,ca sunt obsedata de el, si il las sa ma calce in picioare,dar ei nu fac nimic bun ca sa il multumeasca pe al meu ,cel putin sa isi vada de treaba lor ,ei tot il vorbeste la toti si il critica.
deliuta
Postat pe 11 Octombrie 2009 00:48
Defapt parinti mei se cred cei mai tari ,ei nu sunt multumiti de nimneni ,pot sa spun ca si fratele meu e insurat a doua oara si alor mei nu le-a convenit de nici o nora si bineinteles nici de parintii nuroilor lor.
deliuta
Postat pe 11 Octombrie 2009 00:50
in locul tau eu m-as gandi la copilas.
daca as simti/stii ca fara amestecul parintilor familia mea ar fi fericita, linistita as face orice ca sa o mentin asa. Spun asta si pentru ca familia mea nu mai este si vad pe zi ce trece cat de mult tine al meu baiat la tatal lui si cat de mult ii simte lipsa.

este o alegere foarte greu de luat si pentru asta trebuie sa te gandesti foarte bine cum vrei sa fie viata ta si a copilului tau.

iti urez sa ai multa rabdare sa fii tare si sa te gandesti bine inainte de a face vreo alegere.
mitisor
Postat pe 11 Octombrie 2009 01:09
Eu defapt sunt decisa sa raman cu sotul meu pentru ca stiu ca o sa fim fericti ,dar ...mama mea este operata la amandoi rinichii si deja e aproape in ultima faza a bloii .Ea acum are implantate in rinichii doua sonde care o ajuta sa ii mai functioneze rinichii si din 4 in 4 luni trebuie sa se duca la doctor sa le schimbe,, cu alte cuvinte doctorul ia spus ca o sa mai traiasca 5 ani de aici incolo.
deliuta
Postat pe 11 Octombrie 2009 01:27
Dar si ea este o fire incapatanata si se ia tot timpul dupa tata care el este mai mult capul rautatilor, .....imi este foarte greu sa ii fac mamei mele asta pentru ca nu stiu cat o sa mai fie printre noi.
deliuta
Postat pe 11 Octombrie 2009 01:31
Offfffff!! Doamne urasc situatiile de genu asta.
Eu zic si cred ca daca sotul tau te-ar iubii asa cum pretinzi ca te iubeste nu te-ar pune sa faci astfel de alegeri.
Tu ai putea sa-l pui pe el sa faca o alegere de genu asta? eu nu cred.
Chiar daca el nu se poate intelege cu socrii lui,, ar trebui sa te lase pe tine sa pastrezi o relatie cu ei, nu cred ca il obliga nimeni sa-i suporte.
Voi sunteti mai tineri ei mai batrani, mai spun una alta, asta e, putina intelepciune din partea lui nu ar strica.
Alti parinti nu ai si nici nu-ti poti cumpara.
Dar asa de curiozitate, parintii tai ce au in potriva lui? de ce nu il plac?
Din respect si iubire pentru tine, eu cred ca sotul tau ar trebui sa lase putin garda jos.
Pana nu-mi raspunzi la intrebarea de mai sus, nu pot sa merg mai departe cu ceea ce cred despre aceasta situatie.
Mie una mi-e foarte greu sa cred ca parintii tai sunt atat de galcevitori incat sa-si vada fata fericit maritata si in plus cu un copil si, sa-ti spuna sa-l lasi ca mai sunt barbati.
Mi se pare absurd pentru un sfat parintesc, sincer
Ceva trebuie sa fii gresit el sa-ti spuna parintii tai asa ceva, ori tu te duceai si te plangeai la ei cu anumite treburi si de-acolo si consecintele, nu stiu.
Astespt raspunsul tau, pentru ca pentru a rezolva o problema nu este suficient sa spui vreau, trebuie sa determini ceea ce a creat tot haosul asta iar apoi sa incerci sa indrepti greseala.
Exact cum procedezi cu o buruiana, o smulgi din radacina nu?
Deci, de ce nu-l plac pe sotul tau? ce au impotriva lui?
persidadamian
Postat pe 11 Octombrie 2009 02:00
Iti voi raspunde din Cuvantul lui Dumnezeu. Domnul Cristos a spus astfel: "N-ati citit ca Cel ce i-a facut de la nceput i-a facut barbat si femeie? si a zis: Pentru aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi amndoi un trup" (Matei 19,4-5). Bineinteles ca acest lucru e valabil si pentru femeie : va lasa pe tatal si pe mama sa si se va uni cu sotul ei si vor fi amandoi un singur trup. Deci e clar ca trebuie sa-ti urmezi sotul. Poti sa tii si legatura cu parintii, dar trebuie sa fii constienta ca trebuie sa te desprinzi de ei si sa nu-i asculti daca iti dau acest sfat rau.

In nici un caz sa nu-ti parasesti sotul ! Divortul este o mare dezordine si o vatamare a casatoriei. Domnul Cristos a spus: Deci, ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta. In casa, ucenicii L-au intrebat iarasi despre aceasta. Si El le-a zis: Oricine isi va lasa sotia si se va casatori cu alta, comite adulter impotriva ei; si daca o femeie isi lasa sotul si se casatoreste cu un altul, comite adulter. (Marcu, 10,9-12).

In prima scrisoare a Sfantului Apostol Pavel catre Corinteni, citim: Celor casatoriti nu eu le poruncesc, ci Domnul, ca sotia sa nu se desparta de sot. Daca este despartita, sa ramana necasatorita sau sa se impace cu sotul ei. Si nici sotul sa nu-si lase sotia. (1Cor. 7,10-11).
Iar in scrisoarea catre Romani citim: Caci femeia maritata este legata prin lege de sotul ei cat timp traieste el; dar daca-i moare sotul, este dezlegata de legea sotului ei. Daca, deci, cand ii traieste sotul, ea este a altuia, se va numi adultera; dar daca-i moare sotul, este dezlegata de lege, asa ca nu mai este adultera, daca este a altuia (daca se casatoreste cu altul n. n.). (Rom. 7, 2-3).

Deci refuzul recasatoririi dupa divort cat timp traieste sotul / sotia nu este un capriciu al Bisericii Catolice, ci, dupa cum am exemplificat, este bazat pe Cuvantul lui Dumnezeu.
Pentru cazuri grave, Biserica Catolica poate ingadui celor casatoriti sa traiasca despartiti (o asa numita separare de la pat si masa), dar ei raman tot casatoriti si nici unul dintre ei nu se poate casatori din nou cata vreme traieste celalalt sot (numai dupa trecerea sotului / sotiei la cele vesnice).
In Biserica Ortodoxa exista posibilitatea unui "pogoramant", dar acesta nu este casatorie ca prima, ci doar un fel de dezlegare", cu alte cuvinte, tot in dezordine sunt cei care fac aceste "pogoraminte", crezand in mod gresit ca prin acestea ar fi in ordine.
Dezordinea provocata de divort aduce dupa sine prejudicii grave: pentru celalalt sot, care se vede parasit si pentru copii, traumatizati de despartirea parintilor si adesea trasi de ambele parti. Exista un refren al unui cantec: Sunt copii nefericiti, / Inima ii doare/ Ca-s parintii despartiti / N-au in casa soare.

Recomand un blog foarte interesant :
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Blogul contine: inregistrari video cu miracole; videoclipuri ; filme documentare ; legaturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele contin si posturi TV si de radio on-line) ; carti foarte interesante care pot fi citite direct pe internet (fara a necesita descarcare in calculator) ; articole ; adrese, numere de telefon si site-uri ale unor asociatii care ofera servicii caritabile.
Va rog intrati pe blog si trimiteti-l mai departe ca sa foloseasca si altora.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 11 Octombrie 2009 03:43
Nu trebuie sa renunti nici la parinti. Doar ca poti sa ii tii un pic la distanta. Si eventual sa le interzici sa iti mai vorbeasca familia de rau. Le spui clar ca la primul cuvant urat spus despre el te ridici si pleci si mai vii cand ti-o trece supararea. Trebuie sa inteleaga sa nu se mai bage. In alta ordine de idei tu de ce ii tot spui sotului ca ai tai il vorbesc de rau? E normal sa i se intoarca daca doar asta aude.
Tiffany
Postat pe 11 Octombrie 2009 08:41
tif,asta am vrut sa intreb si eu....de unde stie el ce vorbesc parintii ei daca el nu ii viziteaza???
eladaela
Postat pe 11 Octombrie 2009 08:43
Probabil cand se intoarce ea de la parinti ii spune: "Auzi? Stii ce au mai spus de tine? "
Tiffany
Postat pe 11 Octombrie 2009 08:50
mai, intr-un sat sau intr-o localitate mica, barfa circula cu viteza luminii. asa ca, nu e greu sa apara un binevoitor care sa spuna - bineinteles ,cu floriclelele de rigoare - ce a discutat unul sau altul despre tine

sa fiu in locul fetei, as discuta cu parintii. le-as spune clar. ori tac si accepta alegerea ei ori nu va mai trece pe la ei. o sa se supere dar le va trece.




si_totusi
Postat pe 11 Octombrie 2009 09:07
Deliuto, daca zici ca parintii tai nu sunt multumiti de nimeni , eu zic ca se numeste intoleranta.

Nu lasa omul alaturi de care te simti bine pentru rautatile nimanui, chiar daca sunt parintii tai. Mama ta e bolnava dar situatia ei nu trebuie sa se transforme in santaj.
Daca nu poti fara sa mergi la ei, nu le da loc de comentarii rautacioase despre familia ta si mai ales, nu-i spune omului tau toate rautatile lor, mai ales ca si tu le consideri asa.
blanca
Postat pe 11 Octombrie 2009 09:19
alegerea ai facut-o atunci cand te-ai casatorit cu el si se pare ca a fost o alegere buna daca este adevarat ca il iubesti si el te iubeste pe tine si mai aveti si un copil care va implineste relatia.

parintii tai nu au renuntat la tine cand ai ales un barbat care nu le este pe plac, inteleg ca si ei sunt destul de dificili.
mergi la ei si ajuta-i mai ales ca mama ta este bolnava, iar sotului nu-i mai spune nimic despre ce se intampla acolo, in felul asta il tii la distanta de ei si rautatile lor.


nelly05
Postat pe 11 Octombrie 2009 10:45
Mai nea vierule, esti si matale d-alu' irinuca?
lasa-ne nene cu cuvantarile astea din biblie, zi-le p-alea din lumea cuvantatoarelor, ca ma nervai acu...
dihoritza
Postat pe 11 Octombrie 2009 10:49
Sunt foarte multe de povestit , motivele la care s-a ajuns aici, dar eu nu i-am povestit sotului meu,stam in acelasi sat si parinti mei il vorbesc la toti numai de rau.Asa a aflat el.
deliuta
Postat pe 11 Octombrie 2009 12:59
numai de rau, Ok!!
dar de ce, ce anume?
persidadamian
Postat pe 11 Octombrie 2009 14:54
Dar ce conteaza? Doh!
Tiffany
Postat pe 11 Octombrie 2009 15:56
deliutza, daca tii la relatia ta, as zice sa-ti alegi sotul.
parintii iti raman parinti, si daca voi veti fi fericiti, o sa-si schimbe si ei atitudinea fatza de sotul tau.
ti-ai ales un sot, cel putin teoretic, pana la moarte. nici parintii nu traiesc vesnic, si nici nu-ti vor compensa absentza unui partener de viata.
pik_nik
Postat pe 11 Octombrie 2009 16:08
mai fata...mai deliutza...tu cu cine vrei fata sa ramai?? cu parintii tai pana la adanci batranete sau cu sotul tau si sa ai si tu familia ta si copii, si nepoti??
tutankhamon
Postat pe 11 Octombrie 2009 16:29
De la: Tiffany, la data 2009-10-11 15:56:26Dar ce conteaza? Doh!


Tiffani draga, pentru mine conteaza si stii de ce? pentru ca nu cred nici in ruptul capului ca ea este asa de fericita cu sotul ei, dar parintii ei o vor nefericita astfel incat sa-i spuna ca mai sunt barbati mai ales ca este un copil la mijloc.
De multe ori cand lucrurile nu ne ies cum ne-am dorii, cautam vinovati si de cele mai mute ori cei care-ti sunt apropiati dupa o secventa de nu mai pot nici sa respir de probleme, ei iti dau un sfat si apoi sunt numiti vinovati pentru nefericirea ta.
Asfel evitand si in acelasi timp iti creezi un univers al tau, incat incepi sa crezi ca daca parintii ei(in cazul asta) si-ar indopa gura cu vorbe frumoase ori nepasatoare ar putea fii o solutie problemei sale, cand defapt problemele de-abia incep.
Si te-as mai intreba ceva.
Cum crezi tu ca va fii inima ei alegand-u-si sotul si uitand de parintii ei? hmmmm?
Crezi ca ar traii fericita pana la adanci batraneti? ori ar avea o constiinta incarcata ce va da rodul altor probleme matrimoniale in timp? ha?
Eu zic ca o cale de mijloc va exista mereu dar trebuie cautata.
Facand decizii pripite asa, nu cred ca-i va rezolva problemele ci din contra. Mai tarziu o sa se trezeasca ca isi uraste sotul si nu va stii de ce.
Pentru ca daca va lua decizia de a renunta la parintii ei, o va face contrar naturii ei de a fii. Spun asta pentru ca daca nu i-ar fii atat de greu nu cred ca si-ar mai pierde timpul pe forum asteptand raspunsurile noastre si incercand sa faca o analiza a ceea ce credem noi ca ar trebui sa faca si ceea ce defapt ar face-o pe ea fericita. Pentru ca de asta este vorba pana la urma.
Si daca ii este atat de greu sa aleaga intre parinti si sot, inseamna ca nici parintii nu sunt de aruncat la gunoi.
Sunt foarte multe lucruri ce ar fii putut declansa haosul prin care trece ea, parerea mea, dar daca crezi ca nu conteaza asta e, pentru mine conteaza.
In fine, fiecare crede si gandeste in felul sau.
persidadamian
Postat pe 11 Octombrie 2009 20:41
Pai noi ne-am mutat impreuna de mici ,adica eu aveam 15 ani jumate si el 18 jumate. Ai mei bineinteles nu au fost de acord ,dar nu au vrut sa accepte relatia noastra decand eram acasa la ei. Imi tot spuneau ca o sa isi bata joc de mine, si de aici a pornit ura asta pentru el.In mai m-am mutat la el si in octombrie acelasi an a plecat in armata. Eu am stat cu parinti lui intre timp si mi-am vazut incontinuare de liceu .In tot acest timp ai mei nu au vrut sa aceepte si tot incercau sa ma ia acasa.A terminat armata si tot nu acceptau ca el o sa ramana cu mine pt totdeauna .
deliuta
Postat pe 11 Octombrie 2009 20:48
O sa incerc sa povestesc cum pot pentru ca acum stau si cu bebe si nu prea a cum sa scriu,dar eu dupa ora 22 ea doarme...
deliuta
Postat pe 11 Octombrie 2009 20:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce s-a intamplat de fapt? Ma doreste sau nu? 29 De la: garbo096571 7 Mai 2010 17:13
De ce se indeparteaza barbatii ? 3 De la: ely_a 30 Mai 2013 17:53
In 1989 capitala romaniaei a fost la scornicesti?Oare de cati ani exista romania..eu am auit ca nu exista mai mult de 100 de ani..ca tara romana,ar fii o corcirura,cu gandire turca 44 De la: casperphantom 28 Noiembrie 2010 14:54
Indepartarea ridurilor 14 De la: garbo_407365 24 Aprilie 2017 19:43
. 2 De la: garbo_412080 15 Mai 2015 09:32
Setari Cookie-uri