|
Stiam de mincare si oricum la 4 luni nu are voie multe. M-am pus pe gatit separat pt. ea ca asa spune doctorul, mai putina hrana din comert si mai mult gatita ca e mai sanatoasa. M-am scos (cum se spune) gatesc pt. famile, pt Tommy iar acum si pentru Cora. O sa devin o bucatareasa de exceptie, o sa umblu cu tingirile dupa mine toata ziua. Cu dormitul o rezolvam repede. Fetita noastra deja o cara la ea in pat toata ziua asa ca in curind isi va gasi un nou loc, copii cu copii maturii cu maturii si Tommy la mijloc saracul, chiar imi e mila de el. Teritoriul lui a fost invadat de un mic monstru negru si latrator. |
||
|
Tommy_Boy Postat pe 6 Septembrie 2016 10:02 |
||
|---|---|---|
Vai, cum cunosc eu chestia cu gatitul! Chiar daca nu am de gatit pentru mine iar sotul e plecat cu serviciul, tot cu tigaia sunt. Cu Tommy o sa se inteleaga pana la urma Schnuri al meu (motanul) vine chiar si la plimbare cu noi.
|
||
|
Rotty Postat pe 6 Septembrie 2016 10:09 |
||
|
Sint convinsa. La bunica la tara pisicile dormeau in bucataria de vara linga clostile din cosuri calare pe ciinele de paza, o potaie mica si galagioasa. Mereu m-am intrebat de ce noi oamenii avem nevoie de un animal de companie ? De ce simtim nevoia sa mingiiem blana matasoasa a unei pisici si sa privim in ochii credinciosi ai unui ciine? Avem familie pe care sa o iubim de ce mai avem nevoie si de prezenta altei rase in familia noastra? |
||
|
|
||
|
Tommy_Boy Postat pe 6 Septembrie 2016 10:15 |
||
|
Tommy, iti doresc o zi buna si cu spor si ma retrag la trebi. Am uitat sa-ti zic ca m-am apucat de renovat bucataria, deci am o gramada de treaba. Fuguta cu noi la cumparat tot ce-i necesar... http://i1.tagstat.com/p1/0/70lS6uTIg4KMXxhBPwQH4z5hDAmGIkFTF6xZK67DUQmOx8XyTxW4RQ==.gif Paaa...ne vedem...
|
||
|
Rotty Postat pe 6 Septembrie 2016 10:15 |
||
De la: Tommy_Boy, la data 2016-09-06 10:15:01Sint convinsa. La bunica la tara pisicile dormeau in bucataria de vara linga clostile din cosuri calare pe ciinele de paza, o potaie mica si galagioasa. Buna intrebarea, o sa ma gandesc.
|
||
|
Rotty Postat pe 6 Septembrie 2016 10:16 |
||
De la: Rotty, la data 2016-09-06 10:15:40Am uitat sa-ti zic ca m-am apucat de renovat bucataria, deci am o gramada de treaba. Fuguta cu noi la cumparat tot ce-i necesar... Renovezi ? Asta asa ca sa simti ca ai terminat concediul. Spor la treaba si ia-o incet ca nu dau turcii (spunea bunica).
|
||
|
Tommy_Boy Postat pe 6 Septembrie 2016 10:47 |
||
Buna dimineata ! http://i2.tagstat.com/p1/0/mqKnU76e8V2huXL7YQvF4Euw1GycMNaG5LaItbB2-pz9p9xi8HZrnA==.jpg Nu dau turcii, dar se termina concediul. Dar sa o luam `cetinel si sa bem mai intai cafeaua.
|
||
|
Rotty Postat pe 7 Septembrie 2016 07:51 |
||
Las urare de zi buna si ma apuc de trebi pana nu da caldura aia mare. Pupici ! http://i201.photobucket.com/albums/aa33/patsyslp/holiday%20stuff/i812_zpsmmotu5gx.gif |
||
|
Rotty Postat pe 7 Septembrie 2016 08:39 |
||
Buna dimineata . cam asa arat dupa noaptea trecuta. Doamne, nici cind era aia mica, mica de tot, nu facea ce face Cora. Asa ca e foarte binevenita cafeluta, ar merge chiar 2. Prima e ca sa pot deschide ochii a doua ca sa incep sa rationez. O zi buna iti doresc si spor la renovare. |
||
|
Tommy_Boy Postat pe 7 Septembrie 2016 10:06 |
||
De la: Tommy_Boy, la data 2016-09-06 10:15:01 Desi intrebarea ta nu e deloc retorica - cu toate ca a fost spusa mai mult ... in eter -, o sa-ti raspund eu cit se poate de la obiect si chiar stiintzific, @Tomitza: Bref, s-a descoperit ca fascinatzia asta reciproca, om - ciine in special, si care dureaza de zeci de mii de ani (unii spun ca si mai de demult) are o sorginte ancestrala ... feromonica si chiar endocrina comuna! Se stie de ex. f. bine - orice iubitor de ciini poate confirma asta - ca nu exista un sentiment comparabil si atit de puternic biologic ca cel dat de legatura aproape organica si perfect biunivoca intre un om si companionul sau patruped. Asta in ceea ce priveste adultzii bipezi... Dar cum e posibil ca un copil de nici un an - si care se intilneste pt. prima data in viatza lui cu un ciine -, sa simta acel impus de nestavilit de a 'decola' pur si simplu inspre animal, cu dorintza imperioasa de a-l stringe in bratze? Ei bine, cercetatorii uimitzi si ei de acest comportament absolut uluitor si inexplicabil - cu atit mai mult cu cit atractzia copiilor este in mod evident chiar mai mare decit cea fatza de propria mama! -, au efectuat urmatorul experiment: Au luat la intimplare 30 de perechi om - ciine (bine structurate si f. apropiate vreme de ani de zile) si le-au pus in conditii de laborator sa ... ...se priveasca ochi in ochi, vreme de 15'! Timp in care s-au recoltat probe de urina si de singe din 5 in 5' atit de la om cit si de la ciine. Rezultatul? Absolut ... FABULOS !!! Ciini au avut o crestere de 130% iar oamenii chiar de ... 300% (indiferent de sex) a nivelurilor urinare si sangvine a 'celebrului' hormon al fericirii si atasamentului, numit... ...OXITOCINA ! Exact aceeasi oxitocina care se afla 'in spatele' legaturii speciale parinte - copil... Rezultatele sint cu atit mai uluitoare cu cit acelasi experiment efectuat cu subiecti 100% umani, mama - copil -, au relevat rezultate serios inferioare experimentului cu ciini! Ce minune a naturii poate sta la baza acestei miraculoase legaturi hormonale absolut incredibile? Cercetatorii au mers chiar mai departe si au reusit sa stabileasca chiar si faptul ca pe scara filogenetica, oxitocina umana este ... identica chimic cu oxitocina canidelor! Antropologii au reusit chiar sa creioneze un pattern, un tipar al 'apropierii' stravechi a ciinelui/lupului de omul cavernelor: Acum sute de mii sau milioane de ani, ancestorul (Ooops!) lupului de astazi era un animal extrem de ... eluziv in contextul in care in natura existau mult mai multe mari si extrem de agresive animale carnasiere decit sint de ex. in zilele noastre. Ca urmare a acestei faune carnivore extinse si de dimensiuni f. mari, lupul din acea perioada - el insusi un animal extrem de inteligent si chiar mult mai mare ca cel din ziua de azi -, a 'luat' obiceiul de a se ascunde si de a-si face culcus in grotele si cavernele extrem de numeroase in epoca. Oamenii de stiintza avanseaza chiar ideea ca abia mult dupa aia omul si-a gasit si el adapost in aceste spatii care erau ocupate cu mult timp inainte practic nu numai de ursul cavernelor ci si de ... lupul preistoric al cavernelor! Cu timpul, omul a ajuns sa convietzuioasca doar impreuna cu lupul (nu si cu ursul) tocmai datorita acestui ... chimism comun incredibil. Nimeni nu poate explica inca cum de e posibil acest lucru si cum de valul acela incredibil de afectiune reciproca poate fi descatusat doar de ... o simpla privire OCHI IN OCHI ! Cert este ca se acrediteaza tot mai mult ideea - nu departe de realitate avind in vedere noile decoperiri stiintzifice - ca omul nu a intentzionat nici un moment sa imblinzeasca stramosul ciinelui de astazi, ci ca de fapt lucrurile stau... ...TAMAN INVERS ! Cum a fost posibil acest lucru? Abia acum lucrurile par extrem de simple: ...Exact ca si in zilele noastre, atunci cind un copil extrem de mic simte atractzia binecunoscuta fatza de ciini! Practic, 'poarta' de intrare in inimile, constiintzele si viatza de zi cu zi de astazi a oamenilor au constituit-o chiar... ...pruncii oamenilor cavernelor! Prunci care au avut si ei de la bun inceput aceeasi atractie primordiala. Iar parintzii lor au intuit imediat ca acest lucru poate fi extrem de folositor ambelor specii... Iar de-atunci incoace, restul nu e decit istorie factuala... Oxitocina este un hormon neuropeptidic care nu intimplator se afla chiar in hipotalamus. Adica in creierul nostru ancestral, recte acel creier de care depinde intreaga noastra biofiziologie si existentza fizica, si pe care nu-l putem 'dresa' sub nici o forma... Oxitocina este hormonul care dilata (inainte de debutul travaliului) si contracta musculaturia neteda a uterului in timpul travaliului. Are deci rolul esential in initierea la termen a travaliului femeii gravide si expulzarea finala a fatului. Tot oxitocina este cea care provoaca contractia celulelor mioepiteliale ce inconjoara alveolele mamare si determina ejectzia laptelui. Oxitocina este cea care avind rol exact opus vasopresinei, are un exceptional rol ... comportamental la oameni prin reducerea temerii si cresterii increderii, iar la mame este responsabila de aparitzia... ...instinctului matern ! Nu e absolut fascinant si inaltzator deopotriva ca exact aceeasi oxitocina e cea care a creat legatura dumnezeieasca si indestructibila intre om si ciine?!?... |
||
|
garbo101426 Postat pe 7 Septembrie 2016 18:25 |
||
Buna dimineata fetele ! http://images.listora.com/54ca4881-76a0-4d23-b5f9-2dfd6633f93c Voiam sa pregatesc cafeaua dar am rasturnat cestile de uimire. 426, merci de expunerea stiintifica. Mare dreptate au testele alea... Tommy, asa e cu "copii" mici. Eu ma trezeam de cateva ori pe noapte cand era Samir mic. Saream la fiecare scancet. Inca o chestie care dovedeste ca materialul adus de 426 are dreptate.
|
||
|
Rotty Postat pe 8 Septembrie 2016 08:08 |
||
Buna dimineata dragelor Rotty sper ca nu erau portelanurile de la bunici, apropos de cesti. Noaptea e tambalau pt. ca fetita alearga dupa Cora care alearga sa se suie in patul nostru. Maaare greseala am facut in prima noapte. Acum incercam sa o obisnuim cu pitica noastra care o cam smotoceste un pic asa cum fac picii cu cateii, in timp ce Tommy priveste superior din motul patului, el a scapat de pieptanat, funde in coada si clipsuri in urechi. @426, chinezii si in general asiaticii nu au auzit de studiile si testele expuse de tine. Iti servesc o portie de catel in farfurie fara sa mai tina seama de priviri galese si oxitocina, iar modul de sacrificare nu vrei sa-l afli, e de o cruzime fara margini. |
||
|
Tommy_Boy Postat pe 8 Septembrie 2016 08:38 |
||
Buna dimineata Tommy Saraca Cora, trebuie sa "invete" eleganta de mica. Lasa ca nici in Ro nu prea functioneaza oxitocina cand ma gandesc la cainii tinuti in lant in conditii mizere.
|
||
|
Rotty Postat pe 8 Septembrie 2016 08:57 |
||
Ce vorbesc eu si ce ... se 'serveste' prin Asia nu sint doua lucruri compatibile. Ideea era sa-ti raspund cit mai inteligent la intrebarea ... existentzialista. Da', ma rog, orzul e orz pina si-n China!... Si racitul gurii asisderea...
|
||
|
garbo101426 Postat pe 8 Septembrie 2016 09:00 |
||
Oxitocina, ca oxitocina, cum nu-i de "amortit" chiar tot adultul ... la adult functioneaza mai mult "simbolistica" in relatia om-caine, ca nu suntem toti de-alde "mama universala" ...
|
||
|
Bilan_Matkotvschi Postat pe 8 Septembrie 2016 09:17 |
||
Mda... Sa m-anunti si pe mine cum poate fi masurata ... 'simbolistica'(?!?) aia...
|
||
|
garbo101426 Postat pe 8 Septembrie 2016 09:34 |
||
Grav e ca mai toate relatiile de cuplu se bazeaza aproape exclusiv pe ... feromoni si oxitocina! Sau, cine stie, poate de fapt e mai bine astfel pt. ca asa e mai natural, nu?... Cert e ca 99,9% dintre adultzi au convingerea - absolut tembela - ca viatza lor de cuplu e doar rezultatul absolut al ... optiunii lor ratzionale! Sa-mi fie mila sau sa-mi fie ... sila?!?
|
||
|
garbo101426 Postat pe 8 Septembrie 2016 09:40 |
||
|
Sa-ti fie cum vrei ... nu crede nimeni in optiunea rationala, toti dau vina pe iubire, de care nu sunt capabili, tot 99,9%! ci doar de beneficiile oxitocinei ... Ca asa e omul, sa aduca in cotidian si sa demonetizeze tot ce-i mai strain de natura sa ... de fapt, de posibilitatile sale, intrinseci. |
||
|
Bilan_Matkotvschi Postat pe 8 Septembrie 2016 09:49 |
||
99,9% ... adevarat! P.S. Ma refeream la ratzionalitatea ... 'alegerii' partenerului de viatza/cuplu...
|
||
|
garbo101426 Postat pe 8 Septembrie 2016 09:54 |
||
De la: garbo101426, la data 2016-09-08 09:34:21 ... Cainele nu doar ca e simbolic pt. iubire neconditionata, loialitate, sunt lucruri chiar palpabile ... |
||
|
Bilan_Matkotvschi Postat pe 8 Septembrie 2016 10:00 |
||
De la: garbo101426, la data 2016-09-08 09:54:0099,9% ... adevarat! Las-o balta, cei mai multi sunt pigmei in tot ce fac si tot ce simt. |
||
|
Bilan_Matkotvschi Postat pe 8 Septembrie 2016 10:02 |
||
|
Vad ca nu va plictisiti pe aici, asa ca las ceva pe masa cao gazda buna ce sunt... http://66.media.tumblr.com/1505f40ca279760eda61711d289276b1/tumblr_nt0nt9lwcV1r9640po1_500.jpg ...si ma retrag la trebi gospodaresti. Aaaa...Era sa uit sa uit...La multi ani tuturor Mariilor ! O zi cat mai reusita va doresc. http://i1214.photobucket.com/albums/cc492/virtual-impression/sonnenblume.jpg |
||
|
Rotty Postat pe 8 Septembrie 2016 10:18 |
||
|
Las-o balta, cei mai multi sunt pigmei in tot ce fac si tot ce simt.[/quote] Asa... Si eu ce-am spus?!?
|
||
|
garbo101426 Postat pe 8 Septembrie 2016 11:58 |
||
De la: Rotty, la data 2016-09-08 10:18:25Vad ca nu va plictisiti pe aici, asa ca las ceva pe masa cao gazda buna ce sunt... Noi deja sarbatorim 2 colege iar dupa un tort de ciocolata criminal ar fi buna gustarica ta. O zi buna si tie.
|
||
|
Tommy_Boy Postat pe 8 Septembrie 2016 12:07 |
||
Buna dimineata :) Sper ca nu sufera nimeni de mahmureala pe aici... Eu una sufar de o durere de omoplat ca m-o tras curentul de cand cu renovarile mele. `Tui mamarutza lui de geam deschis . Dar sa fac cafeaua ca poate ca ajuta...http://s1332.photobucket.com/user/bailynleigh/media/Good%20Day/motning_aed07aa_zpsll3tlprb.jpg.html |
||
|
Rotty Postat pe 9 Septembrie 2016 07:41 |
||
'Neata buna Rotty .Da, e o dimineata perfecta, e vineri, in weekend tragem o fuga la munte TOT familionul adica copil, pisica, catel si tot restul iar noaptea a trecut in liniste si pace cu fiecare membru dormind in liniste. Ce sa-ti doresti mai mult pt. o dimineata perfecta? |
||
|
Tommy_Boy Postat pe 9 Septembrie 2016 08:50 |
||
`Neata Tommy. Ma bucur pentru tine. La mine e chaos curat in casa, nici vorba de weekend relaxant. Iti doresc distractie maxima si zile cat mai placute. Eu sunt deja echipata si trebaluiesc de zor... http://65.media.tumblr.com/e9c3656f3b63a2bb00e889f18791d49e/tumblr_oaf8gmzVtW1v7qg62o1_1280.jpg |
||
|
Rotty Postat pe 9 Septembrie 2016 09:20 |
||
|
Merci, plecam doar simbata si duminica ca s-au anuntat iar peste 30 grade, Doamne abia astept Craciunul. Cit despre haos, cunosc senzatia. Ultima data cind am zugravit credeam ca nu se mai termina. Spor la treaba si ia-o mai catinel ca tot acolo ajungi. |
||
|
Tommy_Boy Postat pe 9 Septembrie 2016 09:44 |
||
O dimineata buna si un weekend cat mai placut, tuturor. http://img1.picturescafe.com/pc/weekend/weekend_041.jpg Tommy, distractie placuta alaturi de cei dragi.
|
||
|
Rotty Postat pe 10 Septembrie 2016 07:31 |
||
Buna dimineata tuturor celor care se abat pe aici si o saptamana cat mai buna. http://imgwiz.com/images/2016/09/10/3rsjY.jpg O zi buna incepe cu o cafea...nu ? |
||
|
Rotty Postat pe 12 Septembrie 2016 08:03 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| De ce suntem imbecili in lumea virtuala? | 58 | De la: duchess1 6 Februarie 2014 13:19 |
| bux 3 | 3 | De la: yanyacharberet 10 Octombrie 2009 10:17 |
| veni vara frumushailor! sau veni vidi duca-se? | 56 | De la: garbo034012 6 Ianuarie 2010 01:28 |
|
|
||
| In premiera in Romania - concert extraordinar Paul Anka Live! | 1 | De la: Valerium 10 Mai 2010 14:34 |
| ce parere aveti despre tot ce se intampla in tara noastra? | 251 | De la: anakin 5 Ianuarie 2010 01:48 |
Un botoșănean de 69 de ani a susținut Bacalaureatul, ca exemplu pentru tineri
BAC 2026, sesiunea de toamnă: rezultatele apar pe 18 august, contestațiile se depun până pe 20 august
Bacalaureatul 2026, sesiunea de toamnă, se încheie astăzi cu proba la limba maternă
Bacalaureat 2026, sesiunea de toamnă: subiectele și baremul la Istorie, publicate de Ministerul Educației