Un sfat :( va rog

De la: esme, la data 2011-07-28 01:07:01n-am zis sa cercetezi pana in panzele albe, ci sa cercetezi! sa pui intrebari, sa evaluezi, sa problematizezi, astfel incat sa ajungi la un punct de vedere cat mai adecvat intelegerii si cunoasterii tale.

perfect adevarat, esme. pana aici. dar cine poate garanta ca nivelul meu de intelegere si cunoastere nu este total depasit de ceea ce ar trebui sa inteleg , de fapt...
noi, ca fiinte rationale, raportam totul la noi. la noi ca nivel de cunoastere....cu siguranta sunt atat de multe lucruri, care ne depasesc total...si atunci, mi-e simplu sa spun : nu cred, nu sunt de acord. de ce? de ce nu ma gandesc oare ca sunt realitati pe care mintea mea nu le poate pricepe ( Eminescu stia el ceva... )....
de unde pot eu sa stiu care era adevarata perceptie a timpului in timpurile stravechi? de unde stiu eu ca 100 de ani de atunci, nu reprezinta, in sistemul meu de referinta 10 zile....e un exemplu infim, aiurea, dar nu cred ca noi, oricare pamantean, avem atata cunoastere incat sa intelegem totul, asa cum ar trebui sa fie inteles...
si nu inteleg de ce, la orice discutie legata de religie/credinta aveti invariabil acelasi raspuns....
cat stiti despre aceasta tema, pentru a va putea pronunta?
eu una, recunosc ca habar nu am, sincer....asta nu inseamna ca daca eu nu stiu, nu e valabil....
te contrazici sustinand cautarea febrila, inteligenta, insetata de cunoastere si in acelasi timp respingand un domeniu caruia i-ai pus o eticheta si consideri ca e suficient, refuzand adecvarea....
dor72
Postat pe 28 Iulie 2011 16:46
dor, de ce-as vrea adecvare, daca nu mi-e bine cu ea? prefer sa-mi caut propria cale! avand intotdeauna un reper, bineinteles! unul , sa-i spunem, moral si neignorandu-l! analizand in functie de el, dar si de ceea ce-mi face mie sa-mi fie bine!
esme
Postat pe 28 Iulie 2011 19:27
De la: garbo192031, la data 2011-07-28 00:44:22...uite ce frumos incepe...

" Chiar dac a vorbi n limbi omeneti i ngereti, i n-a avea dragoste, Sunt o aram suntoare sau un chimval zngnitor.


2 i chiar dac a avea darul proorociei, i a cunoate toate tainele i toat tiina; chiar dac a avea toat credina aa nct s mut i munii, i n-a avea dragoste, nu Sunt nimic.


3 i chiar dac mi-a mpri toat averea pentru hrana sracilor, chiar dac mi-a da trupul s fie ars, i n-a avea dragoste, nu-mi folosete la nimic."

....daca nu ai simtit ca poti sa ai totul....si de fapt nu ai nimic fara dragoste...e doar o iluzie ca ai cunoscut ceea ce insemna cu adevarat...ai cunoscut doar valurile ce se vad pe mare...fara sa-i cunosti linistea si minunatiile adancurilor ei(ca tot veni vb de barci de salvare)



n-am cuvinte!


Eugenia69
Postat pe 28 Iulie 2011 19:32
eugenia, de ce ar trebui sa am aceeasi proiectie cu privire la ceea ce este citat aici, ca sa fiu credibila? prefer sa fiu eu insami!
esme
Postat pe 28 Iulie 2011 19:44
esme...eu doar imi exprimam propria mea proiectie...mi se pare ca nu am citit ceva mai frumos..defapt, .nu gasesc cuvantul...nu-i asta..

le-am citit si sincer, caut in strafundurile fiintei mele, daca am simtit asa ceva...

esme, fiecare om are propria lui perceptie, etc...nu inseamna ca una-i buna, alta-i rea

esti credibila, esme, sunt trairile tale, nu trebuie sa le dea acceptul cineva, nu ai nevoie de o stampila, recunostere

totul e sa simtim ceva....mai presus de noi, care ne copleseste, ne depaseste....si ne face sa ne abandonam....e sublimul!


restul....sunt cuvinte

Eugenia69
Postat pe 28 Iulie 2011 19:58
504 ...gelozia ca si indiferenta, cateodata ucid! Daca tu consideri ca mai este ceva de salvat in relatia voastra, nu te-as sfatui sa apelezi la ele, nu vei face decat sa-l indepartezi si mai mult!
Tu il mai iubesti inca? Sa nu fie doar o parere indusa de "indiferenta" lui si a faptului ca doreste sa te paraseasca! Analizeaza-ti bine sentimentele si, privind in trecut, fa bilantul relatiei voastre de la inceput si pana in prezent! Merita? Daca nu, da-i pace !
S-auzim de bine!

Postat pe 28 Iulie 2011 20:08
eugenia, acel ``esti incredibila`` suna cumva ``ingaduitor``, a ceva ce aduce a toleranta, dar nu asta conteaza! ideea e ca eu nu ma intrebam retoric, nu ma intrebam pe mine, nu ma indoiam de ceva, intrucat eu stiu raspunsul! stiu ce drepturi am si ce nu si, daca nu le am, mi le iau! eu doar ma miram de unele, altele, indirect! era un subtext acolo! prefer sa tac, oprindu-ma aici.
esme
Postat pe 28 Iulie 2011 20:21
esme...nici nu ma indoiam ca nu stii tu pentru tine...
dar, ca si tine....am transpus un gand in cuvinte....

si la distanta esme....




devenind "pragmatica', i-am raspuns, intr-un fel si doruletei, care tot urla la mine sa refulez! o fac si eu, asa, cuminte, in felul meu
Eugenia69
Postat pe 28 Iulie 2011 20:30

Subscriu si eu O_K ; parca avea nevoie de un sfat...sau a fost asa...doar de impresie artistica?

Postat pe 28 Iulie 2011 20:35
bun! deci a fost cioaca!... ori a reusit sa-l recucereasca pe barbat-su prin gelozie si mai stiu eu ce indruga acolo.
esme
Postat pe 28 Iulie 2011 20:39
mda...iar fugariti trollii pe campiile garbo?
esme, sper sa fiu on mai la noapte, daca am sa ma simt in stare, desigur
baga un ochi pe wordpress-ul meu, am facut ceva grafica...ca tot ma laudai tu cat de minunata sunt...pana la urma, am sa incep sa cred si eu asta
cinismul meu e declansat de ceva, by the way...si prea multe nu mai am eu de facut, doar sa-mi pun in ordine acte, hartii, chestii personale...asa, just in case
sper sa apuc sa vad clipul "meu", poate imi face brother o bucurie, macar melodia sa o aud
tanti care a deschis topicul? are intr-adevar o mare drama, pe langa a ei, ale mele palesc

si azi,ma bantuie Paunescu...

...si de atata viscol vestitor
nu ochii mei ci ochii tai ma dor
ce bine am intrat si cu ce rost
si ce batrani iesim din tot ce-a fost...

sa va jucati frumos, copii...
michelle_
Postat pe 28 Iulie 2011 20:48
ah, me_!

poate reusesti sa intri!
esme
Postat pe 28 Iulie 2011 20:51
me, ai plecat? nici n-am reusit sa te salut....
ce faci?
ti-am lasat un mesaj pe un topic, da nu mai stiu pe unde....
dor72
Postat pe 28 Iulie 2011 20:56
De la: Luna_in_capricorn, la data 2011-07-28 10:39:01
De la: quasaria, la data 2011-07-28 00:57:49esme, stii cum e... daca ii dai cuiva o masca, spune adevarul.






Si daca nu ii dai o masca ce spune: minciuni?

Oricum traducerea citatului lui Wilde este aproximativa; originalul in engleza suna asa: Man is least himself when he talks in his own person; give him a mask and he will tell you the truth.
Scumpul de Oscar, vorba lui Harold Bloom, se folosea de paradoxuri pentru a submina autoritatea de orice fel, inclusiv cea a eruditilor.

De fapt, cred ca aici se vede originalitatea si valoare gandirii unui autor: fiecare il poate citi si intelege exact pe masura intelectului sau, iar doua persoane pot trage concluzii opuse, dar la fel de pertinente, pe baza aceluiasi text.
charmelen
Postat pe 29 Iulie 2011 15:37
femeia va cerut un sfat si voi ati batut campii cu prostii. Singura care a venit cu un sfat bun si adevarat este Zara 28 BRAVO ZARA asa este cum ai spus tu, de ar fii toti ca tine am apela mai multi la sfaturi dar aici nu ai ce sa intelegi daca iti expui parerea ta personala se ia altul de tine. De aceea cred ca sa retras si subiectul cu pricina ca nu a avut ce intelege de la voi.
garbo212239
Postat pe 2 August 2011 11:39
nu ne innebunii ......ai ajuns tu la concluzia asta
jeanette40
Postat pe 2 August 2011 12:20
Nu incerca si forta nota ca nu vei ajunge bine lasa sa se mai limpezeasca apele si vei vedea ca timpul e un sfetnic bun
mora12
Postat pe 6 August 2011 16:45
charmelen, exact, asta e citatul.
Ia iesi la tabla si spune tu, cu mintea ta, ce ai inteles din el....
quasaria
Postat pe 6 August 2011 16:58
Sincer...eu cred ca probabil a gasit pe altcineva din mom ce el iti spune din senin sa va despartiti fara un motiv concret.cat despre indiferenta si gelozie...cu indiferenta cred ca ai putea rezolva ceva pt ca atunci ne doare cel mai mult cand cel de langa noi este indiferent/a,poate si cu gelozia,asta in cazul in care el chiar a tinut la tine.cel mai important zic eu,este ca el sa isi dea singur seama ca te vrea din nou in viata lui,altfel exista riscul cu tot cu indiferenta si gelozia sa porniti pe drumuri separate...
only_meee
Postat pe 7 August 2011 17:36
Niciodata gelozia si indiferenta nu au putut sa aduca stabilitate! Nu! Pentru a recuceri pe cineva, trebuie sa redevii cea care ai fost atunci cand l-ai cucerit prima data. Trebuie sa dai dovada de aceleasi sentimente, de aceeasi putere de seductie, sa fii la fel de otimista si de convingatoare ca ATUNCI. Este posibil ca o alta sa fie ACUM, asa cum ai fost tu, candva. Important e sa nu cedezi atat de usor. Cu indiferenta, vei devenii glaciala. Cu gelozia, vei deveni insuportabila. Cu INTELIGENTA si INTELEGERE, vei reusi sa ai ceea ce iti doresti. Succes!
garbo215027
Postat pe 12 August 2011 16:27
buna! sa recurgi la "al face pe el gelos" nu mi se pare tocmai ok. indiferenta doare cel mai tare. dar sa iesi tu cu alcineva nu mi se pare ok, pentru ca in mintea lui va avea urmatoarele dubii: daca ma iubea nu facea asa,... daca ma iubea nu iesea cu altul,...nici nu ii pasa de noi si imi plange ca vreau sa ne impacam....si in ochii lui ajungi un mare ZERO. Nu-l mai telefona atat de des, iesi cu fetele in locurile care iese si el, arata-i k stii sa te distrezi si ca ai trecut peste. Si crede-ma ca daca te iubeste, tot la tine se intoarce....pentru ca 5 ani nu e o sapt, o luna sau un an,....sunt 5..
Anutzu
Postat pe 13 August 2011 13:17
Buna.Am citit mesajul tau,sunt femee si deaceea nu sunt indiferenta ce se intimpla cu alte femeei(domnisoare).Sfatul meu e intradevar sa fii mai indiferenta fata de el,sa arati in permanenta ok.Sa observe el ca fara dinsul nu te pierzi.sa fii permanent vesela,glumeata cind e cazul.si sa nu fii singura.(cu prieteni.)totul va fi bine
garbo224255
Postat pe 17 August 2011 18:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
roscata 38 De la: kity91 4 Noiembrie 2009 17:31
despartirea ,bat-o vina 39 De la: mielutza 14 August 2009 07:38
Meditatie la viata mea 48 De la: Ines 12 Februarie 2010 12:43
Parti negative... 24 De la: joanna22 22 August 2012 00:35
Meritam o a doua sansa? 9 De la: ratuscaceaurata 10 Octombrie 2011 07:00
Setari Cookie-uri