Am o dilema cu Marylin

Dilematicii incep sa vanda acum la pachet cu revista o serie de DVD-uri cu filmele lui Marilyn Monroe. Dupa Charlie Chaplin si Stan si Bran, au ajuns si la sex-simboluri, doar doar si-or vinde fituica cu nume mari si tiraj mic. Iar Plesu in Dilema, parca s-a mai diluat ideatic de cand compune sub contract. Articole mai interesante scriu femeile pe-acolo.
Nu zic, Marilyn era tare frumusica si in unele filme, chiar talentata, dar Dilema si Marilyn, mi-e greu sa accept combinatia. Mergea mai bine la Adevarul, ca tot din trustul lui conu Dinu face parte si Dilema.
Apropo, daca vreau sa cumpar Minima Moralia de la editura Humanitas, oare o sa capat si un DVD cu Totul despre sex? Ca tot vorbea Liiceanu despre cei ce au facut rezistenta prin cultura pe vremea lui Ceasca si au scris curat. E adevarat ca nimic nu te-mpiedica sa vinzi murdar
Imi aduc aminte cum si pe-atunci, cumparam Cehov la pachet cu poeziile lui Beniuc.
Cine stie in seria urmatoare poate or sa bage si vibratoare in pachetul cu revista. Tineti aproape (sic!)
charmelen
Postat pe 2 Martie 2011 17:33

Cum dreaq de nu l-am vazut pana acum?
In ce ma priveste, ii prefer pe alde Anthony Quinn, Hopkins, Morgan Freeman, Jean Reno, Hugh Laurie (a.k.a. House MD) sau Robert de Niro. Nu neaparat in ordinea asta, dar cu singuranta lista ar putea continua. Mult!
Ideea asta de marketing a prins bine la public pe la inceputuri, acum vreo 7 ani, cand a inceput un adevarat boom cu asa zisa colectie de literatura Cotidianul. Nu stiu daca (si nu cred ca) ei au fost primii, dar in Romanica mioritica au avut un succes destul de mare cu acea literatura "de pachet". Pret infim si tiraj peste asteptari, la un moment dat ziarul se vindea pe sub mana, la prima ora a diminetii. In ziua de azi, o astfel de strategie nu e decat o reflectare a impotentei creativitatii celor care se ocupa de marketing. Ca sa nu mai spun ca o alaturare Dilema Veche - Marlena lu' Monroe nu mi se pare chiar o alegere fericita, avand in vedere pretentiile de mari intelectuali, si rasati pe deasupra, a celor care mai scriu acolo. Dar poate ca sunt eu mai incuiat si nu vad geniul Marlenutzei...
Am dat ieri articolul ala al lui Plesu din dilema si am zis ca mi-a placut, ulterior, recitindu-l, am ajuns la aceeasi concluzie: mi-a placut. Dar nu in intregime. Mi-a placut doar analogia din preambul. Suna ca o radiografie cvasi-exhaustiva a societatii romanesti. Adica dintr-o capodopera cinematografica vedem doar o imagine cu doua gaini pe un camp, asta fiind singurul lucru pe care il retinem din intreaga pelicula. A doua jumatate a articolului mi-a sunat ca o razbunare a unui licean cu cosuri pe tocilarul clasei care indrazneste sa se uite la fata populara a scolii. De ce? Pentru simplul motiv ca, in marea-i indignare, Plesu a pus la zid (aproape la propiu) un om foarte usor de identificat. Buziasul e -in realitate- o comuna mai rasarita, o statiune in mare parte in paragina, denumita artificial oras, iar probabilitatea ca acolo sa traiasca sau sa munceasca mai mult de unul -hai, maxim doi- "diabetologi foarte renumiti" este aproape zero. In urma articolului, cam toti cititorii -cel putin din zona Timisoarei- vor sti cine e cel cu scrisoarea, care a vazut doua gaini din tot filmul. Mi s-a parut o forma mai alambicata de a arata cu degetul si a striga in gura mare "uite-l pe ala ce prost este! Sa-l infieram cu manie proletara, tovarasi!".
Impardonabil pentru un erudit cu pretentii.
Thor_again
Postat pe 3 Martie 2011 10:22
Adica aici, Charmelen.
Are totusi si Plesu momente bune. Atunci cand lasa la o parte fitzele si nu canta imnuri. Da', in fine, cine sunt eu sa critic ditamai intelectualul poporului?
Thor_again
Postat pe 3 Martie 2011 15:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
five o'clock tea 8 De la: caasandra 5 Iunie 2010 16:45
Obiceiuri, traditii si superstitii de Boboteaza 1 De la: malinad 5 Ianuarie 2012 13:22
curs coafura oradea arad timisoara 1 De la: garbo_3782 26 Mai 2012 17:29
EU, SCORPION, EL...GEAMAN... 1 De la: garbo002974 3 Iunie 2009 10:53
despre pisici 28 De la: liaiedera 11 Aprilie 2010 22:08
Setari Cookie-uri