Anestezie generala, copil 5 ani, ce riscuri exista?

buna ziua tuturor.

am un baietel care are 5 ani, si din pacate are probleme cu doua dintre maselute, s-au cariat foarte tare si il deranjeaza. am fost la doctorita stomatolog, unde din pacate fiul meu nu a stat sa-i faca nimic si ne-a recomandat anestezie generala pentru scoaterea maselutelor.

as dori sa stiu daca ati trecut prin asa ceva, cu copii dvs si la ce ma pot astepta? cum a decurs acest procedeu? trebuie facute analize intai? cum se procedeaza?

mi-este groaza totusi, nu as fi vrut sa se ajunga la asa ceva... ca orice parinte, imi fac griji,

astept raspuns
multumesc

balanta
Postat pe 4 Februarie 2011 01:20
MI-SE PARE NORMAL SA-TI FACI GRIJI! DOAR ESTI MAMA! DAR, STAI LINISTITA,ORICUM NU SE FACE ANEST. GEN. FARA NISTE ANALIZE SI TOT CEEA-CE NECESITA O ASEMENEA INTERVENTIE! PRIMESTE SFATUL MEDICULUI,SI VA FII TOTUL, OK! APROPO! SI EU LUCREZ LA UN SPIT. DE COPII, SI STIU CE INSEAMNA. SUCCES,DRAGA MAMICA!!!!!!!!!
perla_negra
Postat pe 5 Februarie 2011 15:44
asa e....pot spune ca la 17 ani si jumatate am avut doua anestezii generale la diferenta de mai putin de 24 de ore.:(..insa am trecut cu bn...cu ajutorul lui Dumnezeu:)
Livia03
Postat pe 5 Februarie 2011 16:40
Daca altfel nu se poate...Eu am patit-o cu fiul meu de 4 ani la mare s-a oparit cu apa fierbinte si a facut besicute cu lichid care trebuiau curatate si pt ca el se speria si daca doar il atingea dr a optat pt anestezie generala Analize nu i s-au facut probabil si pt ca anstezia nu a durat mai mult de 10 15 min.Dupa ce s-a trezit a inceput sa planga pt ca era speriat si a avut o perfuzie pe care cu greu i-am tinut-o.Nu e f grav dar din cate stiu poate sa-i faca si ceva sa adoarma.Daca nu esti convinsa poti sa consulti si alt medic. Putini sunt cei care lucreaza cu copii.Stiu de la o dr stomatolog care se ocupa de tot felul ca prima consultatie era de pregatire in care vorbea cu copilul si putea tine si 1h
danalorena1
Postat pe 7 Februarie 2011 11:56
Riscuri exista la orice anestezie insa sunt bebelusi prematuri operati in primele zile de viata, sunt zilnic operati in Romania sute, poate mii de copii. Tu trebuie sa fii puternica pt copilul tau iar daca trebuie sa treceti prin asta va va ajuta Dumnezeu. E important insa, zic eu, ca procedura sa aiba loc intr-un spital, unde exista aparatura si tot ce e necesar daca apar situatii neprevazute iar anestezistul sa aiba experienta cu copiii. Baietelul unei vecine a fost operat la maseluta tot sub anestezie generala pe cand avea vreo 4 ani iar fetita mea a suportat deja 5 anestezii (4 operatii si un RMN) lanici 4 ani.
Sanatate multa si ai sa vezi ca o sa treaca cu bine.
avoid
Postat pe 7 Februarie 2011 16:09
buna, poti sa stai linistita si eu am operat fata la 4 ani si totul se face cu analize inainte de interventie.
amalya28
Postat pe 7 Februarie 2011 20:20
ce nu inteleg eu e cum a ajuns un copil de 5 ani doar sa aiba asa grave carii??????????????????????????????????????
27ralu
Postat pe 7 Februarie 2011 22:55
Buna mamico.Nu trebuie sa-ti fie frica,eu am trecut prin astta cand micutul meu avea 6 luni si a fost o operetie mai mare si mai complicata,(alungire de tendon la picior in varequin).Se fac toate analizele.
etepisi
Postat pe 8 Februarie 2011 07:05
Doamne, ce de griji ne mai facem. In afara de cazul in care ai un copil excesiv de sensibil nu cred sa aibe probleme si oricum nu se fac anestezii asa ca sa se afle doctorii in treaba. Dar nu inteleg de ce trebuie sa ii faca anestezie generala. Aici e vina TA ca nu ai stiut sa-l pregatesti. Cu o anestezie locala e suficient.

Si apropo mie la 5-6 ani mi-a scos o masea "de lapte" pe viu la Urgente si nu a murit nimeni. Mama m-a pregatit si a stat langa mine si nu s-a mimozat atata. Asta e, uneori mai trebuie sa-i si pregatesti pe cei mici pentru ceva nasol. Asta nu inseamna ca ti-e tie mai usor dar nici nu cred ca e cazul pentru doua masele sa-i dai stingerea.

Si pentru necunoscatori, nu e de neintalnit ca dintii "de lapte" sa se carieze sau deterioreze. In fond ei nu sunt programati sa reziste mai mult de cativa anisori. Uneori corpul singur se pragateste sa faca loc la dintii permanenti.
Gmihaela
Postat pe 16 Februarie 2011 21:42
pentru necunoscatori, dintii de lapte nici nu se cariaza, nici nu se deterioreaza. asa ar fi normal. am lucrat la un cabinet stomatologic, si stiu despre ce vorbesc. ei trebuie sa cada de la sine. dar fara o igiena orala corespunzatoare, se ajunge la lucruri grave.
copii mici trebuie spalati pe dinti zilnic, de cand le apare primul dintisor. exista paste de dinti ptr copii, fara fluor, care pot fi inghitite si nu au nici un risc.
in concluzie, spalati copiii pe dinti daca vreti sa nu fie probleme pe viitor.
27ralu
Postat pe 26 Februarie 2011 00:15
da ai foarte mare dreptate ,de vina este mama ,nu copilul razgaiat ,cum a stat atit pina s-a ajuns aici ,fiind-ca am studii in domeniu ,pot spune ca interventia se poate face fara riscuri si foarte usor si cu anestezie locala ,dar fiind-ca copilul este dificil ,medicul a ales varianta de a nu-l doare capul ! // interventia se poate face si fara anestezie ,dar cu un medic specialist si in hipnoza ,eeeeeee ,la noi e mai greu sau imposibil ,asa ca alegeti din ce avem aici pe plaiurile mioritice !!!
zero_zero_sapte
Postat pe 26 Februarie 2011 11:12
DRAGII MEI,

Am un baiat mare acum are doueci de ani.La sase ,sapte ani a scos bietul de el trei dinti cu radacini pe viu fara anestezie,. fara nimic.Nu va spun cat a tipat.Erau alte vremuri,nu era atat informatie si noi ca parinti credeam ca asa trebuie.Cand mergi la medic ai incredere ca stie ce face.Din pacate sunt multi incompetenti,macelari .Acum lucrurile au evoluat.Si acum am remuscari ca l-am dus dar...Ce vreau sa spun e ca inainte de a va duce copilul interesati-va ,informati-va si cand intrati in cabinet impuneti-va punctul de vedere.Daca nu va place ,mergeti in alta parte.Acum aveti atatea posibilitati.
Dumbrava_Gabriela_1
Postat pe 15 Aprilie 2013 10:43
anestezie generaaalaaa ... pt doua plombe?!
Bah nene, voi stiti ce soc pentru organism e anestezia generala? Ati facut anestezie generala vreodata, sa vedeti ca o saptamana sau doua dupa aia te simti de parca te-a lovit trenul??
A, ca nu mori de la anestezie generala... DE OBICEI nu mori. Dar nici binre nu iti e!
quasaria
Postat pe 15 Aprilie 2013 10:55
acum cati ani s a intamplat sa scoateti masea fara anestezie?intre timp lucrurile au evoluat si daca putem evita durerea de ce sa n o facem?si eu am scos dinti cu radacini copilului meu pe viu cum se spune fara injectie fara nimic dar nici bine nu i a fost sunt convinsa.e bine totusi sa se evite durerea caci e greu de suportat.
Dumbrava_Gabriela_1
Postat pe 20 Aprilie 2013 12:23
Nu cred ca este vorba despre anestezie generala (de genul rahie, sau prin injectarea in vena), ci anestezie prin inhalo-sedare.
Care implica un grad de risc ca orice alta anestezie, fie ca este vorba despre adult sau copil.
Cel mai bine ar fi sa duceti copii la un medic care se pricepe sa se paorte cu ei in asa fel incat sa depaseasca frica si apoi sa le aplice metodele obisnuite de tratament si sa apelati la altele mai speciale doar daca sunt cazuri grave.
Eu mi-am dus copii la mai multi medici pedodonti pana am gasit unul (la Imperial Dent) care nu le-a inspirat frica, a stiut sa ii convinga de necesitatea tratamentului si de atunci totul ecurge normal: cu putine emotii, ca pentru fiecare dintre noi dar fara urlete sau spaime irationale.
ralucutz
Postat pe 12 Iunie 2013 19:16
buna mamico....vreau doar sa-ti spun ca am fost cu baietelul meu la dentist si a primit anestezie locala...doar ca desteptul de medic i-a dat cam prea multa pt cei 9 anisori ai lui si am ajuns acasa cu copilul si i s-a umflat buza de m-am speriat ....pur si simplu l-a desfigurat...am fugit cu el la urgenta si a primit tratament ,iar 3 zile copilul nu a putut manca nimic....imi pare rau si ma simt eu vinovata pt ca i-am spus sa aibe incredere in mine ca nu v-a pati nimic rau....asa ca draga mea ....grija mare cu dentisti astia....
garbo_402177
Postat pe 24 Mai 2014 21:32
De la: ralucutz, la data 2013-06-12 19:16:41Nu cred ca este vorba despre anestezie generala (de genul rahie, sau prin injectarea in vena), ci anestezie prin inhalo-sedare.
Care implica un grad de risc ca orice alta anestezie, fie ca este vorba despre adult sau copil.
Cel mai bine ar fi sa duceti copii la un medic care se pricepe sa se paorte cu ei in asa fel incat sa depaseasca frica si apoi sa le aplice metodele obisnuite de tratament si sa apelati la altele mai speciale doar daca sunt cazuri grave.
Eu mi-am dus copii la mai multi medici pedodonti pana am gasit unul (la Imperial Dent) care nu le-a inspirat frica, a stiut sa ii convinga de necesitatea tratamentului si de atunci totul ecurge normal: cu putine emotii, ca pentru fiecare dintre noi dar fara urlete sau spaime irationale.
garbo_423167
Postat pe 15 Decembrie 2015 14:25


Am inteles dorinta ta sa faci reclama... dar e o prostie sa intrii dupa cativa ani sa "recomanzi" anestezie totala sau NU... cand acum pustiul a cu 5 ani mai mare... ! Banuiesc ca deja si-a trat dintii si nu ti-a asteptat recomandarea ta....
barboneli
Postat pe 16 Aprilie 2016 18:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
BEBEII LA 11 LUNI!! 4 De la: horobeanu 6 Iunie 2009 23:34
Cum culcati copiii? 14 De la: vasilicasavoiu 15 Februarie 2009 12:45
dieta pentru mamici 2 De la: garbo_1505 15 Mai 2012 12:26
Calmarea durerilor dentare 14 De la: andra2k8 5 Iulie 2011 14:32
rodicutza 16 De la: anaROBERT 5 Aprilie 2010 01:00
Setari Cookie-uri