strabism

va rog ajutati-ma sau sfatuiti-ma ce sa fac.am o fetita de 3 ani si 6 luni .
am fost cu ea la oftalmolog stiind ca are strabism.consultand-o i s-a prescris ochelari.nici o problema i-am luat dar m-a pus pe ganduri pt ca au dioptria +4 si +6.citind pe biletul care mi l-a dat am citit ciclopegie.am cautat pe net sa vad ce inseamna si m-a socat pt ca este paralizia muschiului.stie cineva ceva despre asta?
popescumihaelaroxana
Postat pe 15 Aprilie 2010 12:55
strabismul asta e o functionare mai lenta a muschiilor ochilor fie nu functioneaza cel din exterior fie cel din interior. Si mie pe la 3 ani mi-a aparut dar acum la 26 ani nu se mai vede decat cand sunt obosita. Sunt ochelari speciali de cal care s=nu o lasa sa se uite in parti si ajuta, mie mi-a facut tratament cu laser la 8 ani...exista solutii...
viobregar
Postat pe 15 Aprilie 2010 13:42
buna imi pare rau sa citesc asta despre fetita ta insa te sfatuiesc sa mergi la un specialist bun deoarece ea este micuta acum si se poate rezolva mai repede si mai usor prin folosirea unor ochelari precum si a unor picaturi.Unii copii au nevoie de purtarea unor lentile bifocale sau lentile speciale numite prisma. In timpul purtarii ochelarilor poate fi necesara folosirea picaturilor pentru o perioada de timp.

mult succes si sanatate
anaROBERT
Postat pe 16 Aprilie 2010 01:38
buna,am citit despre fetitza ta si stiu prin ce treci,baietelul meu are 1 an si 9 luni,la 6 luni am fost diagosticati cu strabism si datorita unei cunostiinte ,asistenta medicala,am ajuns cu bebe la oftalomolog ,pana la 1 an si 9 luni am facut TRATAMENT cu oluzoare adica acopeream un ochi si faceam muschiul celuilalt sa se miste si sa lucreze mai mult ,zis si facut ,la inceput a fost un calvar atat pt mine cat si pt bebe(deoarece nu-l tinea)cu timpul s-a obisnuit ,am fost la dr aceasta in aceasta perioada si acum 2 saptamani am fost operati,operatia in sine a durat 30 min ,mie mi s-a parut k au trecut 30 ani,bebe este bine ,inca mai lucreaza muschiul ,a fost operat la ambii ochisori si crede-ma ca se vad rezultatele ,noi nu am avut nevoie de ochelari...deci nu purtam ,insa acum suntem fericiti k bebe se uita bine si este ok,daca ai consultat doar un medic eu zic sa mai consulti unul,daca esti interesata iti dau numele ,clinica si nr dr care ne-a vz pe noi,eu o recomand cu caldura mai ales ca am vz k la cabinet vin cazuri mult mai grave ,eu zic ca noi eram bine pe langa alti bebei insa bine ca au ajuns unde trebuie,noi suntem din bucuresti,astept un mesaj de la tine daca vrei mai multe detalii,va pupam si bafta multa,mergi cu cea mik acum cat e mikk dupa aceea sa nu fie prea tarziu,pe noi nu ne-a lasat sa treaca mai multe luni deoarece noi doream sa-l operam in toamna si ne-a zis k este prea tarziu,asta e,am facut operatiasi ma bucur ca suntem bine si dorim tuturor sa se faca bine si mai ales sa vada bine!
mihamedlife
Postat pe 6 Mai 2010 23:31
si noi avem aceeasi problema la ochi
noi avem 2 ani
purtam ochelari si punem ocluzoare de 1 an si 2 luni
la inceput a fost f.f.f greu acum s-a obisnuit
credem ca si noi ajungem la operatie
noi mergem la brasov la un me'dic -sunem dimn bacau
cat are copilul si la ce medic ati mers sa il operati
multumesc
cristinel_luncanu
Postat pe 7 Mai 2010 10:13
noi suntem din Bucuresti,a fost operat de dr Teodorescu Luminita
mihamedlife
Postat pe 7 Mai 2010 22:51
Cel mai indicat lucru in cazul fetitei tale, este sfatul medicului specialist...cazurile sunt diferite de la persoana la persoana, nu te poti lua dupa altii...si eu am aceeai problema cu baietelul, are patru ani si de la 2 ani jumatate poarta ochelari...rezultatele sa vad si fara operatie, insa nu te poti lua dupa ce spune unul si altul...Noi mergem periodic la control, la dr. Vladutiu Cristina, de la clinica de ofta din Cluj....este cel mai bun medic pe otfalmologie infantila din transilvania (crede-ma am verificat ceea ce-ti spun). Merita incercat si in cazul vostru...si mai mult, doctorita asta este specializata pe strabism la copii....Incercati, si veti vedea ca va fi bine...nu e un caz fara rezolvare, mai ales ca e asa fetita este asa de mica...bafta!
florinamdan
Postat pe 12 Mai 2010 09:13
Buna Miha,

Doresc si eu informatii despre aceasta clinica si acel dr...........am o fetita de 5ani diagnosticata cu strabism si de 3ani poarta ochelari dupa controale periodice.
kidz002760
Postat pe 12 Mai 2010 09:15
BUNA,AM SI EU UN BEBE CARE DIN PACATE S-A NASCUT PREMATUR SI AVEM PROBLEME CU OCHISORII...VREAU SA-TI SPUN CA SI CU OFTALMOLOGII ASTIA E CU DUS SI INTORS...FIIND PREMATUR ARE RETINOPATIE,CUM ERA DE ASTEPTAT.AM FOST TRIMISA CU EL LA IOMC LA PRIMELE 3 CONTROALE,APOI DR VATAVU DE ACOLO MI-A SPUS CA NU MAI E CAZUL SA MERG CU EL ACOLO CA NU MAI AVANSEAZA RETINOPATIA SI SA-I MAI FAC CONTROALE PERIODICE LA 6 LUNI LA NOI AICI LA VALCEA.NU AM AVUT RABDARE SI DUPA 3 LUNI AM MERS DIN NOU LA DR.AICI ACELASI RASPUNS SI IN PLUS NE-A PUS DIAGNOSTICUL SI DE STRABISM CONGENITAL LA AMBII OCHI.A ZIS CA NU E PROBLEMA CA SE OPEREAZA LA 2 ANI...IN FINE...DIN CAUZA UNEI BRONSIOLITE URATE AM AJUNS IAR LA BUC DE ACEASTA DATA LA BUDIMEX.AICI I-AU FACUT TOATE CONTROALELE POSIBILE INCLUSIV LA OCHI...AICI SURPRIZA:RETINOPATIE SG 2 SI 3.CONTROL PESTE O LUNA TOT ACOLO,PROBLEMA FIIND GRAVA.LA AUZIREA ACESTEI VESTI NU AM MAI PUTUT STA LINISTITA SI AM PLECAT IAR CU EL LA CONTROALE DAR DE DATA ASTA LA NOI LA VALCEA.AICI MI-A SPUS CA NU E NICIDECUM ST 2 SI 3 SI MI-A RECOMANDAT SA MERG LA SB LA UN DR FOARTE BUN,BALA HORATIU LA CARE AM MERS BINENTELES SI CARE M-A LINISTIT DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.NU ARE RETINOPATIE ST 2 SI 3,IN SCHIMB ARE STRABISM CARE SE OPEREAZA LA 2 ANI.DECI....O SA TIN DE DR ACESTA SI TI-L RECOMAND CU INCREDERE,E UN OM SUFLETIST SI IUBESTE FOARTE MULT COPIII SI CE ESTE CEL MAI IMPORTANT E CA ISI DA INTERESUL
ciolac_laura2007
Postat pe 12 Mai 2010 09:19
Si noi am mers cu baiatul nostru tot la doamna dr.Vladutiu, la Cluj. El este hipermetrop ( +3 la ambii ochisori) si din aceasta cauza era strabic cu ochiul stang. Acum are 2 ani si 9 luni, dar poarta ochelari de la 2 ani. Rezultatele sunt vizibile, din fericire atunci cand poarta ochelarii nu-i mai fuge ochisorul stang in interior, deci nu e cazul sa fie operat. Trebuie multa rabdare si, daca simti ca nu esti multumita, mai consulta si alti medici. Noi asa am facut pana am ajuns la dr. Vladutiu, care ne-a convins ca este profi, plus ca este si deosebit de calma si empatica. Daca pana la urma i se pune cu siguranta diagnosticul de strabism, atunci singura solutie de rezolvare este doar operatia, dar care in ziua de azi se face foarte repede si usor. Mult succes!
monifun2003
Postat pe 12 Mai 2010 11:14
am si eu o fetita de 2 ani si 4 luni, care are strabism.Dupa ce am fost la toti doctorii din galati nici unul nu a reusit sa o controleze probabil din lipsa de rabdare, si uite asa am hotarat ca e timpul sa luam calea bucurestiului. Avem programare la control pe 4 iunie la clinica OFTAPRO, si am niste emotiiiii.....
Am citit si auzit numai lucruri bune despre aceasta clinica si chiar mi-a fost recomandata de o doctorita din galati.
Am sa revin cu detalii dupa control.
carmen_balan
Postat pe 12 Mai 2010 12:36
Buna,imi pare rau sa citesc asa ceva despre fetita ta ,eu am 40 de ani si doi copii unul de 14 ani si una de 1 an si 9 luni,Am avut in copilarie strabism dar am fost operata la varta de 2 ani,te sfatuiesc sa mergi la un oftalmolog bun si sa o consulte sau sa o operze pentru ca la mine nu se mai observa deloc.Am o verisoara care a avut strabism si nu la operat in copilarie si poarta ochelari si acumsi se observa rau rau si acum.Am uitat sa-ti spun eu nu port ochelari de la varsta de 5ani.Sper sa-ti fiu de folos iti urez multa bafta si curaj.(nu uita eu am fost operata in 1971 ,deci tehnologia si medicina a avansat)
kidz005021
Postat pe 12 Mai 2010 12:46
buna sfatul meu e sa mergeti la un medic sa discutati despre gimnastica de ochi face minuni.
Am si eu o fetita care are acum 12 ani iar eu am observat de cand era mica ca ii fuge un ochi , avea in jur de 3 ani cand am fost prima data la oftalmolog si mi-a spus ca nu are nimic ca muschii ochilor inca nu s-au intarit si sa astept (GRESIT BINEINTELES) , mai tarziu cand avea 5 ani i se agravase din nou am mers la alt medic si spune ,, nu are nimic doamna'', i-a pus picaturi a controlat-o si a spus ca ''vede"... ok a inceput clasa -I-( 6 ani) si cand a ajuns sa scrie bastonase fetita mi-a spus ca nu mai vede liniile , fapt ce m-a speriat . Am mers la alta doctorita care mi-a recomandat o prietena de-a ei cerandu-si scuze ca e cabinet particular ..., normal am mers acolo, i -a facut un control amanuntit apoi m-a trimis la spitalul Lahovari sa-i faca un control, iar in urma rezultatului i-a dat ochelari -5 si gimnastica de ochi 10 sedinte de 15 min. pauza o luna si repetate . Noi am facut aproape 5 ani acele drumuri, am rezolvat cred ca 90% oricum nu mai poarta ochelari ,...dar daca mergeam de la 3 ani timpul de recuerare era mai scurt si probabil se recupera 100%.
Mi-a spus doamna de la gimnastica de ochi ca am ajuns destul de tarziu.
Oricum noi nu am avut probleme F. grave insa erau copii cu probleme mari, cu probleme diferite la fiecare ochi, insa am auzit vorbindu-se ca s-au recuperat copii cu probleme mari doar cu gimnastica aceasta.
Mai e un spital sau ceva de genul care face aceste sedinte, la masina de paine undeva pe Colentina langa Obor, eu nu am ajuns acolo ..

garbo122826
Postat pe 12 Mai 2010 17:35
buna,clinica este ok si asta nu spun sa fac reclama,asistentele sunt dragute si au rabdare cu copii,mentionez ca nu lucrez acolo insa daca ar fi sa recomand cuiva aceasta clinica am sa o fac cu caldura,si eu am fost DISPERATA vis-a -vis de puiul meu ,insa daca mergi de la bun inceput pe mana unui medic bun nu ai de ce sa-ti faci griji,cat despre dr este ok,operagtiile le face la o alta clinica mare din bucuresti nu am sa i spun numele din cauza de reclama insa este si acolo foarte bine,operatia costa ceva banuti dar ce nu facem pt copii,noi mergem la sfarsitul lunii iunie la control dar pot spune ca bebe se uita foarte bine ,parca niciodata nu a aavut probleme,bafta tuturor,daca mai aveti nevoie de informatii vi le dau cu placere,am aceeasi adresa si de mess daca vreti ne mai auzim acolo pentru a nu face reclama la infinit si pentru a va explica pe larg toate etapele parcurse de noi
mihamedlife
Postat pe 12 Mai 2010 18:07
ce tare esti miha "nu dau nume de clinici din cauza de reclama", dar pe tine te cheama "miha..MEDLIFE"
pinicuta
Postat pe 13 Mai 2010 11:11
era doar un test
pinicuta aici se verifica vederea on line
alinakatt
Postat pe 13 Mai 2010 11:15
what?????????? n-am inteles ce ai vrut sa xzici, tradu te rog si pe limba mea (si acum o sa zica andrei sa scot limba sa vada si el ce e "pe limba mea" )
pinicuta
Postat pe 13 Mai 2010 11:19
cheama "miha..MEDLIFE"
acum vezi mai bine decat la prima postare

fiemea zice: ce nateles????
alinakatt
Postat pe 13 Mai 2010 11:21
OK,VAD CA AVETI O PROBLEMA CU ADRESA MEA DE MAIL,SUNT ASISTENTA MEDICALA ,AM LUCRAT CANDVA LA MEDLIFE SI MI-AM FACUT TOTODATA FOARTE MULTI PRIETENI ACOLO DIN ACEST MOTIV VA MENTIONEZ CA AM ACEASTA ADRESA DE MAIL DE VREO 10 ANI,ASA CA DACA VROIAM SA FAC RECLAMA LA MEDLIFE SAU LA MEDSANA,SAU MEDCENTER PUTEAM SA SCRIU,CRED CA ESTE FOARTE CINSTIT PENTRU CELE INTERESATE SA MA CONTACTEZE PE MESS SI SA DISCUTAM ACOLO,PARERILE SUNT IMPARTITE SI DE AICI SI COMENTARIILE ,ASA CA PE VIITOR NU MAI FACETI AFIRMATII DACA NU STITI ,VA PUTETI INTERESA DACA LUCREZ ACOLO ,DA SI OPERATIA LUI DAVID A FOST FACUTA LA MEDLIFE INSA NU AM VRUT SA SPUN DIN ACELASI MOTIV SA NU AVETI IMPRESIA CA FAC RECLAMA LA MEDLIFE SAU LA ALT CENTRU,ACUM LUCREZ IN ALTA PARTE NU MAI AM NICI O LEGATURA CU MEDLIFE ASA K.........MAI BINE INTREBATI INAINTE SA FACETI AFIRMATII RAUTACIOASE,DISCUTAM DESPRE STABISM NU DESPRE UNDE LUCREZ EU SAU LA CINE FAC RECLAMA,IMPORTANTA ESTE SANATATEA COPIILOR NOSTRIIIIII SI DACA VREUNA DIN VOI ESTE INTERESATA DE OPERATIE VA SPUN CU PLACERE!
mihamedlife
Postat pe 13 Mai 2010 20:26
SI PENTRU '' CURIOASE'' DAVID A FOST DIAGNOSTICAT PRIMA DATA LA OFTAPRO SI DUPA CE S-AU DESPARTIT NOI AM URMAT-O PE DR TEODORESCU LUMINITA CARE DA CONSULTATII LA OFTALMIX SI OPEREAZA LA MEDLIFE,SINCER NU AM NICI O LEGATURA CU NICI UNA DIN CELE 3 CLINICI ,ASA K.......
mihamedlife
Postat pe 13 Mai 2010 20:30
dar de ce te-ai atacat ce aveti mai frate toate sunteti cu chestia in sus???sa fi tu sanatoasa cu adresa ta cu tot nu te pune nimeni sa te justifici pe aici.Treaba ta de cand o ai...si totusi eu nu folosesc cea de la job hai ca mai si glumim ce naiba doar nu ne taiem venele
Ai urlat in mesajul anterior cumva de ai scris cu majuscule?
Iarta-ne
alinakatt
Postat pe 13 Mai 2010 20:31
Alina!
lidya
Postat pe 13 Mai 2010 20:46
gata bey ca plec acasa ...iubiti-va ....pca eu asa fac...oare asta sa fie secretul sau luati un calmant
alinakatt
Postat pe 13 Mai 2010 20:49
dr Ciubotaru de la infosan din bucuresti am fost fff multumita cand nu aveam sperante de la alti medici oftalmologi; eu sunt din constanta ... numai cuvinte de lauda pt dansa; e o profesionista http://www.infosan.com.ro/
mickygonta
Postat pe 14 Mai 2010 18:10
avem si noi programare in iunie la dr vladutiu,ptr un bebe cu strabism de 9 luni,cam cat costa o consultatie imi puteti spune
garbo188498
Postat pe 23 Mai 2011 11:18

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
concediu 2 De la: ruschita 18 Februarie 2009 17:29
torticolis 9 De la: tatusilvia 24 Martie 2009 16:55
Fara olita fara pampers, visul orcarei mamici!!! 5 De la: alinakatt 10 August 2009 13:38
sarbatori frumoase! 1 De la: ale_micutza 24 Decembrie 2009 16:18
Concediu medical 8 De la: garbo074345 30 Noiembrie 2010 11:18
Setari Cookie-uri