Mamicii care stiu sa gateasca

daca va place subiectul ,hai sa ne spunem ce mai pregatim bun(o mancarica ,un desertel )va astept pe toate mamicile de pe kidz
ALEXANDRU28
Postat pe 13 Iulie 2009 13:50
da.imi place aceasta idee de a povesti zilnic ce facem de mancare si pt noi nu neaparat la bebei,
silviatatu
Postat pe 13 Iulie 2009 13:55
pai si daca nu stiu mamicile sa gateasca ce crezi ca nu sunt bine venite numai bine invata acum cateva retete noi.
SEBY1YEAR
Postat pe 13 Iulie 2009 14:02
dar de cele care nu vor sa invete ce zici?
silviatatu
Postat pe 13 Iulie 2009 14:03
de exemplu sambata am profitat de faptul ca a fost atti liber si l-am trimis pe tati la plimbare cu sebi si am gatit sarmale in foi de vita o supica de pui si o prajitura sotul meu rade de mine ca e prajitura casei traditionala ca de fiecare data cand nu am timp si vreau un desert bun si rapid fac prajitura respectiva.
SEBY1YEAR
Postat pe 13 Iulie 2009 14:04
eu zic ca pana la urma o sa invete si ele ca le invata nevoia asta daca nu stau in casa cu cineva care le gateste sau isi permit sa mearga la restaurant cu copil catel si purcel sa zic asa sau isi angajeaza menajera.
SEBY1YEAR
Postat pe 13 Iulie 2009 14:06
pai si cum o faci?si cat dureaza pregatirea ei?ca eu stiu doar din cele care iti iau ceva timp,pana cantaresti,,,pregatesti adaugi amesteci...
silviatatu
Postat pe 13 Iulie 2009 14:06
fac un pandispan din 6 oua bati albusurile separat si apoi incorporezi galbenusurile pe rand cate 1 cu o cana zahar 6-7 linguri faina praf de copt esenta si la cuptor cu el.
SEBY1YEAR
Postat pe 13 Iulie 2009 14:10
nu mai masor nimic ca le am exacte de cate ori am facut-o o stiu cu ochii inchisi
apoi faci o crema de vanilie :lapte 3 cani la fiert iar separat bati 3 oua intregi cu o cana zahar si cu 3linguri faina si le pui peste laptele fierbinte amestecand continuu iar dupa ce s-a ingrosat pui 1/2 unt si mai amesteci pana se topeste apoi lasi la rece insiropezi blatul cu ce vrei tu sau ce-ti place si pui crema in blat dar si la suprafata iar apoi ornezi cu frisca
SEBY1YEAR
Postat pe 13 Iulie 2009 14:13
eu am ornat cu capsuni ca mi-a adus sotul de la tara si maine o sa fac si dulcetica din ele ca e preferata mea.
SEBY1YEAR
Postat pe 13 Iulie 2009 14:14
poi asta chiar e o idee buna eu inca sunt cu burtica inca nu am un bebe dar...
NU STIU CE SA MAI FAC DE MANCARE!!! e chiar o idee foarte buna macar imi mai datzi sji voi o idee! poop
ale_micutza
Postat pe 13 Iulie 2009 14:53
eu fac blat din 4 oua 250 faina 250 zahar 100 ml ulei doua linguri cu apa fierbinte 1 praf de copt,bat albusurile spuma tara incorporez galbenusurile pe rand ,apa uleiul si faina cu praful de copt,esenta.bag la cuptor 5 min la foc tare iar apoi moderat 35 min,cand se raceste insiropez pun crema si ornez cu fructe peste care pun gelatina de torturi rosie[arata mai bine]si ornez cu frisca
silviatatu
Postat pe 13 Iulie 2009 15:09
ma bucur ca va place si va intereseaza subiectul meu ,mi-ati facut pofta deja cu pandispanul si sa mai punem si niste visine, va doresc pofta buna
ALEXANDRU28
Postat pe 13 Iulie 2009 17:02
tort de mere: iei merele, le curati , le scoti miezul ala cu seminte, astfel incat merele sa ramana intregi, le umpli cu gem, sau cu dulceatza, sau cu nuci macinate, sau cu..ce vrei tu si ti se pare mai bun si mai gustos (stafide, miere, ce vrei tu). separat pui intr-o cratita zahar sa se rumeneasca pe fundul cratitei (nu sa se topeasca, doar sa se maroneasca), apoi adaugi merele umplute si dai la cuptor pana sa inmoaie merele. atunci adaugi peste mere o crema de vanilie (ca la zaharul ars), si cand e cat de cat inchegata adaugi pandispan si dai iar la cuptor pana se coace pandispanul. (cantitatile le alege fiecare cum vrea, mai multa crema, mai mult pandispan, etc, dupa gust si dorinte). dupa ce s-a copt mai lasi in cuptor cu focul stins o jumatate de ora, dupa care pui o farfurie peste cratita, rastorni cratita peste farfurie (astfel incat sa fie exact tortul pe platou si cu cratita in varf) si lasi asa pana a doua zi sa se desprinda frumos tortul de cratita, a doua zi dai cratita la o parte si ornezi tortul cu frisca si cu ce alte decoratiuni doresti, dai la frigider si apoi servesti cu pofta.
pinicuta
Postat pe 13 Iulie 2009 19:05
mmmm,mi-ai facut pofta.....dar cu lasatul pana a doua zi nu prea merge cu sotul meu ,ca e taaare pofticios!
silviatatu
Postat pe 13 Iulie 2009 19:09
mancare de gutui: tai felii de gutui (evident spalate bine) si le pui intr-o cratita cu putin ulei, sa se caleasca. dupa ce s-au inmuiat adaugiapa, mai lasi un pic si apoi pui un sos de faina , si zahar dupa gust.

orez cu prune: pui orezul la fiert cu un pic de ulei, cand e aproape gata adaugi prune uscate, si indulcesti dupa gust.

conopida pane: speli conopida, desfaci buchetele si pui la fiert cu sare si busuioc. cand s-a inmuiat si si-a schimbat culoarea, o scoti, o scurgi bine, o lasi sa se raceasca si apoi o dai prin ou batut si prin pesmet si prajesti in tigaie.

carne de porc la cuptor: iei cotlete sau pulpa, le speli, le curati de grasime , pielite etc. ungi tava cu ulei, mai mult decat la o prajitura. sarezi carnea pe toate partile, pui piper si mirodenii. pui carnea in tava cu cartofi taiati pai, ardei fashii, o rosie, apa cat sa acopere carnea pe 3 sferturi, si 2 feliute de ceapa. acoperi tava cu folie de aluminiu si lasi o ora la cuptor la foc maricel. incerci daca e gata carnea, si cand e gata adaugi un paharut de berestropita peste carne, bagi la cuptor fara folia de aluminiu, mai intorci carnea din cand in cand, apoi adaugi mujdei si servesti.
pinicuta
Postat pe 13 Iulie 2009 19:12
lapte cu ciocolata si banane: 2 banane se curata si se taie rondele, se amesteca bine cu 1-2 litri de lapte pana se omogenizeaza, se rad 4-5 cuburi de ciocolata si se orneaza cu ele bautura din pahar. se bea rece.
pinicuta
Postat pe 13 Iulie 2009 19:13
cartofi "frantuzesti": fierbi cartofi (cativa nu multi, 4-5), fierbi oua (tot asa, 3-4), ungi o tava sau o cratita cu unt sau margarina, ungand si fundul si peretii vasului. pui un rand de rondele de cartof fiert, un rand de branza telemea rasa, un rand de oua foerte rondele, un rand de cascaval ras, un rand de fasii sau cubulete de mezel (muschiulet, sunca, ce vrei tu), apoi repeti pana termini cartofii si ouale. ultimul strat sa fie de cartofi. peste toata asta torni un pahar mare se smantana diluata cu putina apa, si dai la cuptor pana incepe sa miroasa a "papa bun", apoi scoti si papi la ce temperatura vrei tu
pinicuta
Postat pe 13 Iulie 2009 19:25
Salata de vinete:UNA DINTRE SALATELE MELE PREFERATE
Vinetele se coc pe plita, la aragaz. Dupa coacere se curata si apoi se pun la scurs pe o suprafata inclinata. Dupa scurgere se amesteca bine bine cu putina sare.
Separat se prepara maioneza intr-un castron , astfel: galbneusurile se separa de albusuri, se adauga putina zeama de lamaie, sare dupa gust iar mai apoi se adauga cate putin ulei pana se formeaza maioneza.
Maioneza gata preparata se adauga peste vinetele tocate si se amestaca, se sareaza dupa gust
Se taie ceapa foarte foarte marunt si se amesteca cu vinetele . VA DORESC POFTA BUNA

ALEXANDRU28
Postat pe 14 Iulie 2009 10:46
gand la gand cu bucurie, cred ca e sezonul vinetei acum, ca si noi am facut ieri o salata, si azi o prietena se ducea si ea tot dupa vnete... yammyyyyyyyyy
pinicuta
Postat pe 14 Iulie 2009 13:19
hai sa va scriu o reteta care-i place lui sebi foarte tare si se da la bb dupa 6 luni
100 g de capsuni (sau fragi) ,2 iaurtele cu 40% grasime ,1 pachetel de zahar vanilat,sucul de la un sfert de lamaie si cateva frunze de menta proaspata bine spalate Se spala bine capsunile, li se scot coditele, se strivesc si se amesteca cu iaurtelul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si frunzele de menta pana se obtine o crema spumoasa. Se serveste imediat intr-un castronas si este delicioasa!
SEBY1YEAR
Postat pe 14 Iulie 2009 13:59
spuma de capsuni:se bat bine albusurile cu zaharul+zaharul vanilinat pana se face o spuma tare apoi se adauga capsunile taiate jumatati,se pune in cupe mari la frigider si se servesc reci
silviatatu
Postat pe 14 Iulie 2009 15:19
pilaf de orez cu ciuperci.se calesc ciupercile si ceapa putin se adauga si un morcov ras apoi se adauga orezul peste care se pune supa de la pulpe[sau legume]supa trebuie sa fie de 3 ori cantitatea de orez,se adauga sare sau delikat dupa gust si se serveste cu friptura de pui, porc sau carnati[in cazul in care tineti post adaugati peste orez doar apa sau supa de legume fara carne]pofta mare
silviatatu
Postat pe 14 Iulie 2009 15:27
vasilica, de unde iei frunzele de menta proaspata?
pinicuta
Postat pe 14 Iulie 2009 16:41
Clatite
Se pune laptele intr-un vas , se adauga ouale, sarea si incepem sa amestecam cu o lingura. Se adauga faina in ploaie si amestecam pana cand compozitia de clatite are consistenta unei smantani subtiri.
Se incinge o tigaie, se unge cu ulei . Cand tigaia este bine incinsa se toarna un polonic mijlociu de compozitie de clatite in tigaie, miscand tigaia astfel incat compozitia sa fie intinsa uniform. Se lasa pe foc potrivit pana cand este gata pe o parte, se intoarce apoi clatita pe cealata parte.
Se fac pe rand toate clatitele. Amestecam cu polonicul compozitia la fiecare clatita.
Se servesc cu dulceata,inghetata de vanilie si deasupra ciocolata,branza cu ce va mai place voua.In loc de lapte se mai pune apa minerala sau apa de la ghiuveta
ALEXANDRU28
Postat pe 14 Iulie 2009 18:19
alexandru, data viitoare sa dai si cantitati... ca la clatite ne mai pricepem, dar daca zici vreuna mai complicata, ce facem?
andracalin
Postat pe 14 Iulie 2009 19:35
1 ceasca de faina, 2 oua, 1 pahar cu lapte, un praf de sare, 2 lingurite de ulei pus in compozitie si ulei ptr uns tigaia
ALEXANDRU28
Postat pe 15 Iulie 2009 12:04
din ghiveci ca am uitat sa-ti zic ca-mi pun singura in ghiveci marar,patrunjel si ....menta
SEBY1YEAR
Postat pe 15 Iulie 2009 13:19
hai sa va scriu si desertul preferat al sotului ca nu plantez menta degeaba toata vara inghetata cu menta:1 cana lapte,150 g zahar,2 cani frisca
un varf de sare,2 cesti frunze de menta proaspata, din ghiveci subliniez pt pinicuta si5 galbenusuri mari de ou.se incalzeste laptele, zaharul si o singura cana de frisca intr-o craticioara si sarea.se pun si frunzele de menta si se amesteca pana cand se inmoaie bine. se acopera vasul, stinge focul si se lasa sa se raceasca, la temperatura camerei.Dupa o ora, lichidul se trece printr-o strecuratoare, timp in care presezi bine frunzele de menta, ca sa isi lase cat mai multa aroma.se toarna restul de frisca intr-un vas mare, deasupra caruia asezi strecuratoarea.se reincalzeste infuzia de menta. Intr-un vas separat, se bat galbenusurile, peste care se adauga infuzia de menta, calduta, amestecand constant. Toata compozitia se toarna apoi in craticioara in care a fost reincalzita infuzia si se mai incalzeste la foc mic. In tot acest timp, se amesteca bine, sa nu se lipeasca. Se opreste focul numai cand compozitia se lipeste de lingura.
Apoi se trece prin strecuratoare si se amesteca cu frisca. Se pune vasul in apa rece si se amesteca pana cand se omogenizeaza bine, apoi se baga la frigider si se orneaza tot cu frunze proaspete de menta.



SEBY1YEAR
Postat pe 15 Iulie 2009 13:36
ciuperci cu smantana:se spala bine ciupercile ,se curata,se oparesc putin iar apoi se caleste ceapa multa,se adauga ciupercile se mai calesc si ele putin,si se adauga apa cat sa treaca peste ele.cand s-au fiert ciupercile se pune smantana din belsug amestecata cu o lingura de faina si putin usturoi,sara piper[sau ce condimente va plac]pofta mare.[sotului meu ii plac ffff mult.]
silviatatu
Postat pe 16 Iulie 2009 14:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
de la cat timp ati dat carnita la bebei 4 De la: ralucimp 27 Noiembrie 2009 21:53
Intepaturi la burtica 3 De la: kidz000722 13 August 2009 13:36
infectii urinare 12 De la: kidz000762 14 August 2009 16:01
dermatita atopica 4 De la: iulika 23 Ianuarie 2009 14:02
alimentatia lui bebe 12 De la: eu_mino 12 Octombrie 2009 16:48
Setari Cookie-uri